If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дивидентът на Пиянското не помня да съм го смятал. По-ликвидните позиции всъщност са малко - Софарма и Химимпорт, и.... впрочем друга не се сещам. Помня обаче миналото лято как Трейдинъгът бе сринат чувствително с няма и 2000 бройки. А това не е малка компания. Има някои, дето са по-неликвидни и от елмазите ми - както сам отбелязваш. Помня, че в един от последните си опити на БФБ дебнах моя мъничка поръчка за Слънчо вися безрезултатно два месеца.
Точно от там те хващат в уловка, защото не смяташ ! Ще обясня - беше написал по-назад някъде, че ако градуса дадяли 4,4% дивидент, си щял да купиш. Това е кукичката. А сметката показва, че ако се случи 4,4% дивидент то при заявените параметри- фрифлоут, брой харии (цяла планина), и търсените 100 мил от да допуснем сполучливо IPO, това директно рефлектира капитализация порядък 600мил и би било едно готино балонче на пръв поглед към сегашен пазарен момент. Дано не се случи нещо подобно като зърнените, (не вярвам да е в таква тежка степен, но планината с хартии е сходна ) та, правИ първо сметките, после помислИ. А и обещание за дивидент не е взет дивидент, нали така - да си спомним случая със Софарма преди излизане на варшавска борса - обещание за раздаване на 60% от печалбата, после банките не давали ... (не е препоръка)
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Днес реших, след толкова технически анализатори вещаещи спадове, фунии надолу, пробиви, съпротиви, чертички и т.н. абе яко спад - да пусна и аз моя анализ.
Значи прибрах се от работа и влизам да си взема душ, свърших този освежаващ ритуал и що да видя два косъма над пъпа изникнали и се пресекли съдбоносно, ама единия по-светъл пресекъл отгоре надясно....викам ще расте пазара - няма как...погледнах надолу Фибоначиту, почесах МАCD-то и заключих - ще растем, знаците са категорични! Какво са тук някакви продажби, пазари, дивиденти и други глупотии Вярвам че тренда ще обърне, дали ще е след деня на детето, след пакета на Сфарм, Ипо-то на Градус или друго събитие, но пазара ще расте!!!
Успех на всички и не спирайте да мечтаете и да бъдете оптимисти!!!
Поздрави на всички приятели от форума!
Наздраве!!!
Ти помня преди време как се въодушевяваше и еуфорираше че 100 пресекла 200 отдоле нанагоре.
Сега е обратния случай, а изглеждаш още по голям оптимист.
Нямаш равен, Върха си !
Тони, да расте , да расте по време на дивидентите до 700- 750, а после ..Мечтите осмислиха последните 11 години, но излезоха напразни.. А имаше мечти и прогнози и за 1000 преди четири години.. С БХ,ШИШИ и Черешко толкова..
Днес реших, след толкова технически анализатори вещаещи спадове, фунии надолу, пробиви, съпротиви, чертички и т.н. абе яко спад - да пусна и аз моя анализ.
Значи прибрах се от работа и влизам да си взема душ, свърших този освежаващ ритуал и що да видя два косъма над пъпа изникнали и се пресекли съдбоносно, ама единия по-светъл пресекъл отгоре надясно....викам ще расте пазара - няма как...погледнах надолу Фибоначиту, почесах МАCD-то и заключих - ще растем, знаците са категорични! Какво са тук някакви продажби, пазари, дивиденти и други глупотии Вярвам че тренда ще обърне, дали ще е след деня на детето, след пакета на Сфарм, Ипо-то на Градус или друго събитие, но пазара ще расте!!!
Успех на всички и не спирайте да мечтаете и да бъдете оптимисти!!!
Поздрави на всички приятели от форума!
Наздраве!!!
Не разбрахте ли за толкова години че ръст няма да има скоро. На нашата борса ръстове и оптимизъм след 2009 година е имало само когато не са управлявали ГЕРБ или пък се е очаквало да не управляват... Аз лично от повече от година и половина не гледам на инвестицията си на нашата борсата като възможност за капиталов ръст, а за дивидентен. 4,5 до 5% в сравнение с 0.5% на депозит си е оферта. Освен това сега проверих, че спадът в портфолиото от върха е над 2 пъти по-малък от спада на индекса. Изглежда съм инвестирал в "пружини" но да видим кога ще се изстрелят... Не бях гледал от много месеци какво се случва и това малко ме изненада. Мисля че рекордно ниските обороти някои от последните дни са много bullish индикатор. Това също показва колко са нефелни управляващите. Бяхме се обзаложили с едни познат че най-ниските дневни обороти са в историята и се оказа че не са. Оборота на борсата да е в пъти по-нисък от оборот на лотарийни билетчета на Черепа показва какъв ни е човешкия "материал" .
някои се смеят, а други ще плачат след време ....... винаги е било така...
Това говори само едно, че добре умеят да си събират таксите, но не и да инвестират ! Ама то за тях това си е важното де, пък чуждите пари много важно къде ще ги натресат и дали ще има доходност от тях !
някои се смеят, а други ще плачат след време ....... винаги е било така...
За втората пенсия - като се осигуряват на минимум и пропускат и по някоя година така ще бъде.
Моята партида гони 15 К ...Не, че искам меринджеите от пенсинните фондове да ми въртят парите , но засега е по добре от НОИ ...като му дойде времето ще му мисля , че има бая години ...
Затова и си докарвам за по сигурно някой леФ от борсата
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
За протокола : не те бъзикам , но щом се припознаваш ...
Иначе така говори една моя близка и се тръшкам да се смея покрай нея - фалирваш, паркирваш ...
за протокола: онзи ден от едни "нови пловдивчани" слушам думата "фалирга" и си викам "чакай да се посмеят малко и другите"
всички много добре всичко разбираме ........... но майтап да става
нищо лично - не се сърди
виж протоколчето как ме бъзика:
онзи ден писах в съседна тема "фалирва" , а се чудех дали да не напиша "фалирга", а протолчето го е запомнило и сега ме "чука" все едно не знам, че думата е "фалира''
нека да е весело
За протокола : не те бъзикам , но щом се припознаваш ...
Иначе така говори една моя близка и се тръшкам да се смея покрай нея - фалирваш, паркирваш ...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Но аз цитирах Батя, а не Реалиста. От там не сме се разбрали
всички много добре всичко разбираме ........... но майтап да става
нищо лично - не се сърди
виж протоколчето как ме бъзика:
Софикс колко щял да се срине, БГ икономиката била много зле ... аха да фалиРваме ..
онзи ден писах в съседна тема "фалирва" , а се чудех дали да не напиша "фалирга", а протолчето го е запомнило и сега ме "чука" все едно не знам, че думата е "фалира''
Коментар