IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    ...пенсиите у нас са неразумно високи ...
    Принципно и аз съм абсолютно съгласен за положението, но както се каза по-рано - монетата винаги има 2 страни

Така че - може да се разгледа и като "вноските за пенсии от текущо работещите са неразумно ниски"
    (защото предполагам ти е ясно, че не може да се живее с 200 лв. на месец)

П.С. - понеже съм млад и зелен - може ли да ме светнете кои са 'БХ' и 'ЧЕРЕШОВИ' (за 'шиши' знам)

Коментар

• Кире, макар принципно да съм напълно съгласен с констатациите ти за Тиквоний, Черешаря и корпулентното момче, чието име не следва да се изрича, то точно за пенсиите много грешиш. Дори и сега, дори и у нас, пенсиите са безумно високи (особено най-ниските - парадоксално ли ти звучи), особено на фона на внесеното за тях като осигуровки през годините! И ако на това у нас му викаш комунизъм, то това в Западна Европа по отношение на пенсиите дори не е див комунизъм, то е уникален балон, който,когато гръмне (а това е неизбежно), 2008 ще ни се стори просто песничка!!!

И за да не съм голословен - всички не особено остри хора у нас правят бакалски сметки - ми внасял съм 40 години, а средната проължителност на живота на мъжете е 70 години, значи като се пенсионирам на 65 и ще получавам пенсия 5 години. Ама това не е вярно, това са сметки за олигофрени, а тук е икономически форум и нещата не са съвсем точно такива. Дори и сега (а продължителността на живота се очаква да расте) се получава, че средната продължителност за вземане на пенсия е над 25 години - 25 години, Кире, 25 години е средното плащане на пенсия, а средният стаж знаеш ли колко е - под 33 години, като при жените е почти 1:1 - колкото години са внасяли за пенсии, толкова години и получават пенсия. Е, хайде сега си го сметни сам - колко трябва да са осигуровките за пенсия, за да вземаш 200 лева пенсия? А 1000?

Та пенсиите дори и у нас са балон и това си личи от дофинансирането на ноЙ - едни 5 милиарда всяка година (или 50%) - с други думи, всичките пари, дето аз и ти вкарваме в системата на ноЙ, отиват за пенсиите на сегашните пенсионери, а държавата дофинансира с едни 5 милиарда от други данъци и такси, за да има пенсиите в сегашния им вид. 5 милиарда на години, Кире, допълнително за пенсии, вместо за пътища или образование на децата. И викаш, ниски били пенсиите...

П.С. Има си тема по въпроса, но се подразних, че и тук има подобни популистки препечатки - пенсиите у нас са неразумно високи, цифрите казват точно това. Другото е популизъм, неподплатен със здрава логика и бълвочи от сорта на" Ма вие знаете ли колко съм работил и внесъл" и като видиш колко е внесъл и то се получава едно голямо нищо!
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Какви пенсии получават в Европа?

монетата има винаги две страни
        Click image for larger version

Name:	chartoftheday_15339_consumer_price_index_in_europe_n.jpg
Views:	1
Size:	18.5 КБ
ID:	3378129

НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Какви пенсии получават в Европа?

На фона на повишаването на пенсионната възраст в Русия руското издание euromag.ru прави преглед какви пенсии се получават в различни европейски страни.

Най-ниските пенсии в ЕС са в България, пише изданието и посочва, че средната пенсия в България е 125 евро. Румънските пенсионери получват средно 175 евро, в Литва – 222, в Естония – 232, в Латвия – 304.

Чехите получават като пенсия половината от заплатата, която е средно около 1000 евро, а португалциите – 54% при средна заплата над 1000 евро.

Във Финландия пенсията е 58,4% от заплатата, която средно е около 3700 евро, но от тази сума трябва да се приспаднат данъци и други плащания.

Словенците се пенсионират на 63 години, а словенките – на 61, и могат да разчитат на 62 процента от доходите си в активната възраст. Средната заплата в Словения също надхвърля 1000 евро.

За мъжете в Турция пенсионната възраст е 68 години, за жените – 58. Пенсията е 64,5 % от заплатата, която средно е около 900 евро.

В Италия пенсията е 65 процента от заплатата (средно 2300 евро), в Австрия – 77 % (средно 2700 евро).

В Испания пенсията е 81% от заплатата (средно 2200 евро), а в Люксембург при средна заплата 4300 евро (брутна) пенсията е 87 на сто от нея.

Най-висок процент спрямо заплатата получават като пенсия гърците – 96 на сто при средна заплата за страната 2100 евро.

В Русия пенсията е под 40 на сто от заплатата, коментира още euromag.ru.

БГ КОМУНИСТИТЕ ГЕРБ- БСП ПАК ПОДРАЖАВАТ НА РУСИЯ..

СЛАВА НА БХ, ШИШИ И ЧЕРЕШОВИ..
          Last edited by Kiro; 07.09.2018, 09:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от strol Разгледай мнение

Абе Козлик,толкова жалко и безмозъчно същество си,че чак ми е жал за тебМен пък ме разсмива това ,че умрялата борса не може да направи 200 бона оборот на денЯ яхай пръча и да те нямаНали знаеш,че БФБ-то е като гроб,влезеш ли с повече кинти излизане няма
            Малък си, вашите те издържат и си тъп като галош.
            Но това мен не ме интересува изобщо, разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Той изобщо не разбира, какво му се говори.
              Има проблем с умственото си развитие.
              Абе Козлик,толкова жалко и безмозъчно същество си,че чак ми е жал за тебМен пък ме разсмива това ,че умрялата борса не може да направи 200 бона оборот на денЯ яхай дръгливия пръч и да те нямаНали знаеш,че БФБ-то е като гроб,влезеш ли с повече кинти излизане нямаИма да се молиш някой да ти купи избушените артии за жълти стинки
              Last edited by strol; 06.09.2018, 20:41.

Коментар

На кого му пука?Само разни баламурници като теб останаха на БФБ-тоНай-добре да вземат да я закрият тази умряла борса
                Разсмя ме искрено..... евала

Коментар

• Тук оптимизма е винаги когато борсата не работи или в почивни дни

Коментар

• Първоначално изпратено от Marie-Sophie Germain Разгледай мнение

Като те гледам такъв напомпан с въздух - жална им майка на баламурниците, които ти се вързват
                    Той изобщо не разбира, какво му се говори.
                    Има проблем с умственото си развитие.
                    Но това си е негов проблем, разбира се.
                    Last edited by Три без коз; 06.09.2018, 20:16.

Коментар

На кого му пука?Само разни баламурници като теб останаха на БФБ-тоНай-добре да вземат да я закрият тази умряла борса
                      МислИ за даскалото, а не ни разсмивай по форумите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Marie-Sophie Germain Разгледай мнение

Като те гледам такъв напомпан с въздух - жална им майка на баламурниците, които ти се вързват
                        Почти си прав....

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                            В петък БФБ ще работи ли?

Коментар

• В петък БФБ ще работи ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение

Затворих сергията и отивам на морето Може да е и "Препоръка" за някои
                                Малко раничко......

Коментар

Working...
                                X