Първоначално изпратено от _1912_
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Хубаво сте занищили пенсиити и трябва да призная, че всеки по някакъв начин е прав в тезата си. Тя тази тема е много сложна, но, може би, защото излишно се усложнява, за да и се загубят конците...
Уорън Бъфет казва за инвестициите (цитирам по памет): Първо правило - не губете пари, второ правило - виж първото... Изхождайки от съветите му, аз никога не съм разчитал на инвестиции в пенсия.
При нашите условия тя е грешна и от нея задължително губиш, освен ако не си от ония паразити, дето се пенсионират по-рано, затова пък работят по-малко и държавата през всичкото време (не) им плаща осигуровките. Където има преразпределение, има политика, значи и кражби. Тази държава не е моя, за да и харизвам с труд изработените си парици. Тя е на ония зад кулисите, на които обаче им омръзна да дърпат конците оттам и все по-открито и арогантно заявяват намерението си да се върнат отново на авансцената... Не и с моя помощ!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
изобщо не ме е страх, (нито от кого, нито от какво) а и вече е казано
"не съм казал, но пак повтарям"
Всъщност играта има повече от един възможни вараианта, а да залагаш само на един е .... малко нерентабилно
"имам акции, имам и пари ........... и да се качат акциите ще спечеля, и да паднат акциите пак ще спечеля"
един изтъкнат мивкаджия го разправяше този виц и аз съм съгласен, че може да не знаеш какво точно правиш, но винаги можеш да се убедиш сам себе си, че си прав в това което вършиш
нищо ново под слънцето, де...НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение
даже те е страх да си кажеш мнението, но "обощително" е ясно, че прецаканка ще спечели, а полки ще загуби...
е, нека, де ........... нека така да стане...
успех
(Казах, че според мен бъркаш играта. Всъщност играта има повече от един възможни вараианта, а да залагаш само на един е .... малко по-нерентабилно)
пп. Нивата (като числа) сме ги коментирали още преди месец-два назад. и тогава още написах, кое е според мен по-устойчиво ниво. Разбира се, когато се разглеждат "случайности", имаме предвид, че са възможни и различни реализации ))
УспехLast edited by precakanoto; 09.09.2018, 09:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениемнението ми е изцяло конструктивно дори доброинамерено
А парите са си твои играта също,Нямаше да има борса ако има еднакви мнения, нали така !?
Нямам задължението да ви налгамо мнение, а и всеки има правото на своята игра
"Обощително" може и така - Някой ще спечели, друг ще загуби. Живи и здрави да са и двамата
е, нека, де ........... нека така да стане...
успехНЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
ами дай някакво конструктивно мнение ........... с това твоето "бъркаш играта" се изказваш все едно знаеш какво следва за софка или все едно от теб зависи софчетоКазвано е и преди
А парите са си твои играта също,Нямаше да има борса ако има еднакви мнения, нали така !?
Нямам и задължение да ви налагам конкретно мнение, а и всеки има правото на своята игра
"Обобщително" може и така - Някой ще спечели, друг няма да може. Живи и здрави да са и дваматаLast edited by precakanoto; 09.09.2018, 00:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеточно така е.
мен "не ме бърка" !!(както казваше един приятел) !
тук само споделяме мнения
(за идеи все още не сме дорасли)НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
като бъркам играта, я бъркам с моите пари ....... а ти нищо не губиш, че аз бъркам, нали?
мен "не ме бърка" !!(както казваше един приятел) !
тук само споделяме мнения
(за идеи все още не сме дорасли)
Коментар
-
бъркаш я играта ...според мен.. без препоръка.
(Е, ако дау избуши, не е невъзможно )НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнениеда се върнем към темата .............. която е "оптимизъм на БФБ"
не успее ли софка да се задържи над 625 то тогава следваща спирка е 580
препоръчвам на софка да не пада
(Е, ако дау избуши, не е невъзможно )
Коментар
-
Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнениеда се върнем към темата .............. която е "оптимизъм на БФБ"
софка пак се е засилила да слиза под 625 което ниво както предположих пролетта е доста силна подкрепа .......
С канчето и трандафора!
Коментар
-
да се върнем към темата .............. която е "оптимизъм на БФБ"
софка пак се е засилила да слиза под 625 което ниво както предположих пролетта е доста силна подкрепа .............. разбира се имаше един фалшив пробив до 623,85 преди 2-3 месеца, но от тогава сме в рейндж 625-635
успее ли софка да се задържи над 625 пункта може и да се появи възможност отново да се атакува 730 пункта (ниво невиждано в последните почти десетина години)
НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
===.... доживя до 66 и малко, а само 2-3 месеца взе пенсия - ми за какво са му гълтали осигуровки цял живот,!? като са му дали всичко на всичко 2 пенции!??)
Аре нема нужда да ме лъжат и мен - бия им шута, оправям се както мога и да ми дадат социалката щом я доживея - ще черпя(щото и не разчитам на нищо от тях, а на своето си, което честно и справедливо имам отделено) , и не ми пука, щото мисля да им вземам "социалката" непредсказуемо дълго (по съвета на костолани)
и да им го върна
)))
т.е. - самоосигурявам се през други механизми - като приемам че имаме насреща като условие - елементарно див капитализъм, ..пък и математиката показва, че така сметката "по-лесно" ми излиза - не е препоръка
Правилно решение!
Не се редих за здравна и не чакам нищо, но ако я бяха направили 1990г. 80% по лична партида, а останалите 20% за общия кюп, тогава ... бих се замислил, но да храня 45 годишни сержанти, мичмани и милювци ..... не съм такъв хуманист!
Ще се повторя, ноооо "УМНА ШАПКА" скроиха , нахраниха кой трябва и "маТриала " осиротя !
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеОправихте ли пенсиите (аз още не съм -вече на 65+28дни-и няма да бъда, а и не искам да съм- ама няма какво да правя, вече и не търгувате)???
Сега се заемете и оправете тия де извзеха и труда и стореното от бащите и дедите Ви!
Скроиха им такава ГРАМОТНА шапка , че и Европа да ни яхне и надзирава- НЯМА ОПРАВА!!!
Нема нужда да ме лъжат и мен - бия им шута, оправям се както мога и да ми дадат социалката щом я доживея - ще черпя(щото и не разчитам на нищо от тях, а на своето си, което честно и справедливо имам отделено) , и не ми пука, щото мисля да им вземам "социалката" непредсказуемо дълго (по съвета на костолани)
и да им го върна
)))
т.е. - самоосигурявам се през други механизми - като приемам че имаме насреща като условие - елементарно див капитализъм, ..пък и математиката показва, че така сметката "по-лесно" ми излиза - не е препоръка
Last edited by precakanoto; 09.09.2018, 08:47.
Коментар
Коментар