If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тук полoженито е трагично
Цял ден след ,радари за милиарди ,толкова много инвеститори гледат кЪм България и накрая няма пари Софка да светне зелена
Но каквато държавата и управниците ,такава и борсата
Собственикът на „Пощенска банка” купи бизнеса на „Пиреос” в България
В резултат финансовата институция на "Юробанк" ще стане трета по големина у нас
"Юробанк” обяви, че приключи споразумението с „Пиреос банк” за придобиването на българското й подразделение, съобщиха от финансовата институция. „Юробанк” притежават „Пощенска банка” у нас. Стойността на акциите на „Банка Пиреос България” е 75 млн. евро, като тя има активи за 1,7 милиарда евро, кредитен портфейл от 820 милиона евро и депозити в размер на 1,3 милиарда евро, 70 клона и над 900 служители. „Сделката ще затвърди позицията на Пощенска банка на българския банков пазар, като по този начин банката ще има очакван пазарен дял от над 10% и ще бъде на трето място по размер на кредитния портфейл”, се посочва в официалното съобщение.
Преди няколко месеца стана ясно, че "Пиреос" планират оттегляне от България, Румъния и Сърбия с цел намаляване на лошите кредити. След придобиването „Пощенска банка” ще има активи за над 5 млрд. евро, капитал от над 600 млн. и нетна печалба от над 70 млн. евро. Приключването на сделката е обект на одобрение от съответните регулаторни и надзорни органи и се очаква да приключи през първото тримесечие на 2019 г.
Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент призова тази вечер за възможно най-бързо приемане на България и Румъния в Шенген, съобщи пресслужбата на Европарламента, предаде БНР.Евродепутатите н
Като е речено на щерката, не мое да се не присете и снАхата!
Пък и дамоклията га го утървът, да не би балонЪт да го спре;- речено е че мецаната налазила из комшиите- пък да видим дали ще заспи покрай Коледа ! Ха дано... , амааа...
-"При евентуална рецесия активи за $ 7.34 трилиона, управлявани от пасивни фондове в целия свят, концентрирани в акции на големи, средни и малки компании ще утежнят ситуацията1 когато започнат масови разпродажби. Това се казва в обзор на ситуацията на фондовите пазари на JPMorgan Chase & Co., цитиран от Bloomberg. „Пасивните инвеститори просто следват тренда-когато има поскъпване на акциите, те купуват и така увеличават поскъпването, когато има спад, започват да продават, дори да става дума за временна корекция“, смятат експертите. Според тях, при предишната финансово-икономическа криза през 2008 година пасивните инвеститори са заемали само 26% от всички управлявани от фондове активи на компании от САЩ и около 15 % на компании извън САЩ. Днес, след 10 години тези цифри са различни-те са съответно 83% и 53%.
Както вече стана ясно, в момента фондовия пазар в САЩ преживява сериозен спад на цените на основните акции и фондови индекси. Ако прогнозата на JPMorgan се потвърди и пасивните инвеститори започнат да разпродават, ще се получи истинско финансово „цунами“. Цените на акциите в САЩ, които се повишиха 4 пъти за последните 9 години, а през 2017 година не преживяха нито една корекция в посока понижение по-голяма от 3%, продължава да показва тревожни симптоми."
"Бате, и ти ли стана мечка? Продаде ли, поддаде ли се паниката? Стига де, аз съм последният човек, който може да бъде фен на Тиквата (признавам, гласувал съм веднъж за негов кандидат, на най-първите му избори, мажоритарно, за да не спечели кандидатът на бсп), ама дори въпреки него, инвестиции у нас си има и нови заводи се откриват. Постоянно се откриват -виж зоната около Пловдив, задъхват се вече от липса на парцели и кадри (вярно, искат да им бачкат за по 500 евро, ама то ако искаха да дават по 1500 евро, нямаше да са тук, нали). Та дайте го малко по-спокойно с негативизма - ние сме страна от ЕС, може да сме най-бедната страна в ЕС, но сме там, в клуба на богатите! Именно заради този ЕС паспортът ни е супер силен и можем да ходим навсякъде без визи, пак заради него отлетяхме на 1500 лева средна нетна заплата за София (ще рече някой, че 750 евро не са пари, но няма да е прав, защото допреди 20 години подобна заплата дори не бе мечта, бе хипофантастика), пак заради ЕС имаме магистрали и метро, всички зърнари си обновиха автопарка, а всякакви селяндури си продадоха нивите и станаха червиви с пари.
та малко по-спокойно с негатвизма, тоя нашенски ген, дето минаваме от Осанна до Разпни го за секунди, е най-лошата ни черта! Винаги се сещам за онзи виц: "
Груйче, не съм мечка и нищо не съм продал, но и не съм със затворени очи и виждам волатилността и сигналите навън. Относно негативизма, няма как да не бъдем такива при това крадливо и корумпирано управление и при тази неработеща съдебна система ! А то да беше само това ! Липсват реформите и в образованието, здравеопазването, МВР, раздута и неработеща администрация ! Една институция не работи както трябва ! На Тиквата никога не съм му бил фен, няма и да бъда. На комунистите още по малко. Та защо тази инвестиция няма да се случи ? Защото ни липсва всякакъв капацитет: подкрепа от държавата никаква, даже само спънки; липса на работна ръка, квалифицирана, неквалифицирана, всякаква; размера на самата инвестиция, такава нямаме в историята си. Уж плюсовете като ЕС и ниски данъци явно не работят, след като се видя в годините, че инвестициите намалят. Като цяло се вижда, че средата у нас не е добра за инвестиции. Още много мога да пиша, но мисля, че голяма част от хората са наясно къде са ни минусите и защо не се развиваме.
Медодобивният завод в Пирдоп - "Аурубис", стартира мащабна инвестиция от 260 млн. лв.
"Ние сме втората по големина компания в България. През последните 10 години осъществените инвестиции са 1,2 млрд. лева. 9 процента от износа и 6 процента от вноса се дължат на нас. Ние сме най-голям данъкоплатец в България“, отбеляза изпълнителният директор и вицепрезидент на „Аурубис“ Том Курт, който представи новата инвестиционна програма за следващите четири години на стойност от значителните 260 млн. лева. Германската група Aurubis, която е и собственик на медодобивния завод в Пирдоп ще финансира предвидените проекти със собствени средства ...
"Сименс България" откри във Варна свой инженерен център, който ще обслужва автомобилната индустрия. В него ще се разработват и внедряват системи за индустриална автоматизация, управление и визуализация на производствените процеси в заводите на някои от най-големите автопроизводители в света, съобщиха от компанията.
Страната ни е избрана като място за новия хъб при сериозна конкуренция със съседни държави. Сред предимствата на морския град са местоположението му на транспортен център, развитието на инвестициите в региона, наличието на шест висши училища.
Ще си останем само на радара им ! Такава инвестиция е абсурд да се осъществи тук !
Бате, и ти ли стана мечка? Продаде ли, поддаде ли се паниката? Стига де, аз съм последният човек, който може да бъде фен на Тиквата (признавам, гласувал съм веднъж за негов кандидат, на най-първите му избори, мажоритарно, за да не спечели кандидатът на бсп), ама дори въпреки него, инвестиции у нас си има и нови заводи се откриват. Постоянно се откриват -виж зоната около Пловдив, задъхват се вече от липса на парцели и кадри (вярно, искат да им бачкат за по 500 евро, ама то ако искаха да дават по 1500 евро, нямаше да са тук, нали). Та дайте го малко по-спокойно с негативизма - ние сме страна от ЕС, може да сме най-бедната страна в ЕС, но сме там, в клуба на богатите! Именно заради този ЕС паспортът ни е супер силен и можем да ходим навсякъде без визи, пак заради него отлетяхме на 1500 лева средна нетна заплата за София (ще рече някой, че 750 евро не са пари, но няма да е прав, защото допреди 20 години подобна заплата дори не бе мечта, бе хипофантастика), пак заради ЕС имаме магистрали и метро, всички зърнари си обновиха автопарка, а всякакви селяндури си продадоха нивите и станаха червиви с пари.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
То за 10 години никой не дойде да инвестира при Боко тиквата и гербавите, че сега ли ще дойде инвеститор, когато навдигаха всички данъци, такси, осигуровки, горива и електроенергия...
Наоколо има къде по-изгодни и печеливши дестинации за бизнес и инвестиции.
Според мен пък се построиха много нови заводи, голяма част от които в автомобилния бранш....въпреки управлението на герб. Измежду Турция и България, страната ни е за предпочитане....но има и други страни наоколо. Дано да се спрат на нас.
То за 10 години никой не дойде да инвестира при Боко тиквата и гербавите, че сега ли ще дойде инвеститор, когато навдигаха всички данъци, такси, осигуровки, горива и електроенергия...
Наоколо има къде по-изгодни и печеливши дестинации за бизнес и инвестиции.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар