IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

    Скоро сделка няма да има според мен и тепърва ще се изостри ситуацията с по високи мита. В момента се дава време на корпорациите да си променят supply chains и да няма голям ефект върху резултатите и голямо покачване на цените за потребителите.
    Положението не е много розово.Чакат резултатите от изборите сега ноември.

    Коментар


    • Виждам Пора дълги есета ви е написал.Поне е вдянал че ще има спускане с шейни на бфб.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение

        Сделка с Китай ще има. Всяко изостряне ще доведе до прокси воини по света и дистабилизация. Все пал Тръмп иска да бъде запомнен като Trend sette for a good change. Лихвите ше се дигат по други причини но това е сложни за теб. Това са наѝ хубавите времена за активен треидинг и волатилност. Пазара е прекрасен !!!
        Скоро сделка няма да има според мен и тепърва ще се изостри ситуацията с по високи мита. В момента се дава време на корпорациите да си променят supply chains и да няма голям ефект върху резултатите и голямо покачване на цените за потребителите.

        Коментар



        • Вале...
          Като се обърне колата и почват едни дитирампи ,чакайте , ще се оправят нещата ,ще се качи борсата ,тя е на приливии отливи ,кръговрати , пари има , лихви ниски,следващата криза е през 2022 г и т.н.и т.н ...
          За да се спрат масовите продажби и големите батковци да излезнат по терлици....
          Та така....
          Last edited by RUBLA; 04.11.2018, 21:11.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
            залъгва биковете с бонбончета ........... последното бобонче е, че ще има сделка с Китай за да се успокоят пазарите и сега е наредил на неговата администрация да подготвят спогодба ........... и в края на месеца Гарфийлд ще тропне на масата готов договор, а китаеца ще го гледа, ще се усмихва и накрая ще му каже, че един договор се подготвя от две страни и това което са му дали да подпише ще трябва да се оцени от експерти



            за Гарфийлд сега е важно да минат изборите и да не ги загуби с много .......... така ще спечели време за биковете до края на ноември, но загуби ли изборите с голяма разлика положението ще се влоши още от седващата седмица

            след това следва интересното продължение точно когато се очаква традиционното Коледно рали

            - няма сделка с китай

            - нови санкции срещу китай защото не са приели това което гарфийлд иска

            - повишаване на лихвите
            Сделка с Китай ще има. Всяко изостряне ще доведе до прокси воини по света и дистабилизация. Все пал Тръмп иска да бъде запомнен като Trend sette for a good change. Лихвите ше се дигат по други причини но това е сложни за теб. Това са наѝ хубавите времена за активен треидинг и волатилност. Пазара е прекрасен !!!

            Коментар


            • +Многооо,-.....и всички тези съвети и преминали уроци - СА КАТО ГРАФИКИТЕ!!!
              взрив -следван от байряк - вкарване в триъгълник и бой,бой, бой в ъгъла - докато не им прибереш въздуха водата и парата

              Коментар


              • Една много добра статия от приятелския сайт ! -


                Как да сте успешни на фондовите пазари в дългосрочен план?
                04 Ноември 2018 09:04

                Теодор Минчев
                Има определен начин на поведение, който повишава шансовете Ви да инвестирате успешно на финансовите пазари. Той не Ви гарантира това, но определено е добра предпоставка за положителни резултати. Ето и част от нещата, които е добре да правите:

                Трябва да имате вяра в себе си

                Това може да означава много неща. На първо място обаче, трябва да си зададете и честно да си отговорите на въпроса – разполагате ли с необходимите качества и умения сами да управлявате инвестициите си?

                Ако отговорът на този въпрос е утвърдителен, то след това трябва да определите какъв тип инвеститор сте. Дали инвеститор, който се интересува от „стойност“, или „ръст“? Какво е по-подходящо за вас – да сте „дейтрейдър“, или пък дългосрочен инвеститор? Каква е толерантността ви към риск и т.н.

                Какъвто и да е стилът на търговия, на който ще заложите, трябва да имате план.

                Трябва да мислите дългосрочно

                Второто качество, което трябва да притежавате, е способността да мислите дългосрочно. Трябва да имате подобен хоризонт, за да преодолявате емоционалните трудности, които неимоверно ще срещате в хода на инвестирането.

                Пазарът не се движи само в една посока – избраната от вас, така че трябва да имате добре визуализирана дългосрочна представа, за това какво ще се случва на него. Така ще можете да устоите изкушенията да закривате позициите си на минимална печалба (ако очаквате по-нататъшно движение в избраната посока), или пък да закривате позициите си, когато са на минус (само заради нормалната флуктоация на пазара).

                В допълнение, на инвеститорите им е много трудно да се придържат към определена печеливша в миналото стратегия, когато тя се представя по-зле в момента от пазара, без да имат дългосрочна визия.

                Трябва да се учите от грешките си

                Това на пръв прочит изглежда логично и лесно. Инвеститорите обаче, имат склонност да повтарят едни и същи грешки, често водени от своето его или свръхсамоувереност. Със сигурност обаче, ще сте много по-успешни на фондовите пазари, ако прекарвате време в анализ на допуснатите грешки и се опитвате да не ги повтаряте в бъдеще.

                „Правило номер едно – не губи пари. Правило номер 2 – никога не забравяй правило номер едно“, е казал гениалният Бъфет.

                „Винаги греша и се опитвам да поправя моите грешки. Това е тайната на моя успех“, твърди друг гениален инвеститор – Джордж Сорос.

                Гледайте на инвестирането, като на дългосрочен бизнес

                Добре е да гледате на инвестирането, като на бизнес, а не като на нещо, което ще ви донесе моментен доход, с еднократен удар. В тази насока, прилагайте принципите на Бенджамин Греъм – познавайте бизнеса си, ръководете го успешно, подсигурете шансовете за дългосрочна печалба и се доверявайте на опита и знанията си.

                Не може да сте успешен инвеститор, без да имате увереност в собствените си знания и умения. Разбира се увереността, трябва да е базирана на реални резултати и факти, а не на база его и самоувереност.

                Бъдете скептични

                Нито ръководителите на компаниите, нито експертите на Уолстрийт се грижат за вашите най-добри интереси. Така, че винаги приемайте годишните или тримесечните отчети на компаниите с известна доза скептицизъм.

                Обръщайте особено внимание, когато има конфликт на интереси между препоръките на финансовите експерти и техните позиции. Много често специалисти препоръчват акции на притежавани от тях компании.

                Пазете се от инсайдери

                Профeсионалистите често усложняват финансовите продукти, с цел да объркат или заблудят широката инвестиционна общност. Пазете се от сложни продукти, както и от съветите на инсайдери.

                Винаги имайте едно наум, че когато инсайдер ви даде определена информация, то той най-вероятно има някакъв интерес от това. Например да ви продаде акциите, които вече е купил от компанията по-рано, и на по-ниска цена.

                Не се плашете

                Да, има риск в инвестициите в акции. Но ако нямаше едва ли щяхте да можете да очаквате по-добри печалби от други инвестиционни алтернативи.

                Понякога пазарът може да върви срещу вас. Може да пада сериозно, като в кризисни моменти подобни на 2000 и 2008 година. Паниката обаче, е лош съветник и може да доведе до това да „осчетоводите“ загуби, които са били преди това само на „хартия“. Следвайте здравия разум и не се поддавайте на емоции.

                Бъдете честни със себе си

                Едва ли ще сте първия, който ще научи важна новина, която да изстреля акциите на една компания в „небесата“. Също така едва ли сте и най-умния човек на пазара.

                Не се заблуждавайте и бедете честен и откровен със себе си. Признавайте си и се учете от грешките, всеки греши. Егото е най-големия ви враг в инвестирането, затова първо трябва да се преборите със себе си, преди да тръгнете да се борите с другите.

                Ограничавайте загубите

                Добре е да имате стратегия, която да следвате не само за влизане, но и за излизане от позиция. Когато разберете, че сте сбъркали, а това неимоверно ще се случва, не се колебайте да закривате губещите си позиции. Не оставяйте загубите да достигнат необратими размери.

                Отличавайте се с независим начин на мислене, който не се влияе от чуждото мнение

                Хората са склонни да вървят с тълпата, дори когато масата очевидно греши. Причината – това е много по-лесно за всеки.

                Мислещите независимо обаче, не правят това. Например Уорън Бъфет и неговата „дясна ръка“ Чарли Мънгър, вярват и разчитат на собствените си наблюдения и опит, за да се справят с проблемите.

                Те често предприемат действия напълно противоположни от тези на тълпата. Двамата обаче, продължават да се учат. Те не се притесняват да признаят грешките си и продължават напред, след като си вземат поука от тях.

                Да се поеме по „неутъпкани пътища“ обаче, далеч не е толкова лесно. Това изисква изключителна воля и крайна убеденост в заетата позиция. Хората, които имат смелостта да се противопоставят на тълпата, често изглеждат глупаво и стават обект на подигравки. Бъфет и Мънгър обаче, не се притесняват от това.

                Бъдете търпеливи

                Търпението е добродетел, която най-успешните инвеститори притежават и липсва на тези, които се провалят на фондовите пазари. Несигурността е болезнена. Загубата на търпение обаче, често се свързва с правенето на сериозни инвеститорски грешки. Ето защо търпението трябва да се тренира.

                Знайте правилата и изключенията от тях

                Както казва Оливър Холмс, „младият човек може да знае правилата, но стария е този, който знае изключенията“. Великите инвеститори са специалисти в това, което им позволява да имат ясна визия и хоризонт относно дългосрочното бъдеще на техните инвестиции.


                Last edited by RUBLA; 04.11.2018, 21:09. Причина: Забранен линк.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                  Вожде, ваксата е все пак подготовка, но и каската е важна, спускането трябва да е с каска - вдига силно шанса да оцелее и мисловната дейност. Играчите имаха/имат още време да се подготвят, а ми се струва, че Доналдът май пак замисля нещо от неговите нестандартни измишльотини и може дори да пробва договаряне с дълбоката държава, (при някакви приемливи компромиси,доколкото съществуват) ... та и предполагаемия от тебе шус да се поотложи с времето.)) Което не значи , че не тр. да внимаваме, а каската тр. да е на една ръка разстояние
                  залъгва биковете с бонбончета ........... последното бобонче е, че ще има сделка с Китай за да се успокоят пазарите и сега е наредил на неговата администрация да подготвят спогодба ........... и в края на месеца Гарфийлд ще тропне на масата готов договор, а китаеца ще го гледа, ще се усмихва и накрая ще му каже, че един договор се подготвя от две страни и това което са му дали да подпише ще трябва да се оцени от експерти



                  за Гарфийлд сега е важно да минат изборите и да не ги загуби с много .......... така ще спечели време за биковете до края на ноември, но загуби ли изборите с голяма разлика положението ще се влоши още от седващата седмица

                  след това следва интересното продължение точно когато се очаква традиционното Коледно рали

                  - няма сделка с китай

                  - нови санкции срещу китай защото не са приели това което гарфийлд иска

                  - повишаване на лихвите

                  Last edited by polki; 03.11.2018, 16:45.
                  fuск the bеаr - give me the bееr

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                    Сега им мажат ските хахаха !!!
                    Вожде, ваксата е все пак подготовка, но и каската е важна, спускането трябва да е с каска - вдига силно шанса да оцелее и мисловната дейност. Играчите имаха/имат още време да се подготвят, а ми се струва, че Доналдът май пак замисля нещо от неговите нестандартни измишльотини и може дори да пробва договаряне с дълбоката държава, (при някакви приемливи компромиси,доколкото съществуват) ... та и предполагаемия от тебе шус да се поотложи с времето.)) Което не значи , че не тр. да внимаваме, а каската тр. да е на една ръка разстояние

                    Коментар


                    • Сега им мажат ските хахаха !!!

                      Коментар


                      • Преди теб бат Тону пускаше статии и снимки ,но ефект нямаше
                        Скоро отварят ски пистите

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

                          Петенце гледам фиксинга на БНБ моето момче.Става ми драго че западащата Америка ми дава за един ден това което в България дават за два месеца .
                          ..."Америка ми дава..." оправи ми вечерта !

                          Коментар


                          • Коментар


                            • Кво става Бикове живна ли днес Софпазара ,или чакаме корекция на ван ,както знаем само тогава Софпазара е в кондиция

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                                филе данке

                                Коментар

                                Working...
                                X