IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

EV/EBITDA не показва кои са най читави компании,а кои са подценени и респективно надценени.
    в същия смисъл съм го използвал. Нали в подценени си струва да инвестираш .. колкото и да е убава, ако е надценена не я ща ... Не знам защо е трудно да се разберем

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
      BSEtrader, за мен този показател EV/EBITDA нещо не ми изкарва най-читавите компании дето си струва да инвестирам. Имаш ли изчисления каква доходност дават най-добрите 10 по този показател? Да кажем за 1,5, 10 години назад...
      EV/EBITDA не показва кои са най читави компании,а кои са подценени и респективно надценени.

Коментар

• BSEtrader, за мен този показател EV/EBITDA нещо не ми изкарва най-читавите компании дето си струва да инвестирам. Имаш ли изчисления каква доходност дават най-добрите 10 по този показател? Да кажем за 1,5, 10 години назад...

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
          Да -ааааа ... кликът е важно нещо!
          Значи те са последователи на следния литературен похват:

Имитираме уж разноречие,
          че да стимулираме баш многокликие!

И аз се Фанах
          имаш лайк от мен .......... и ще си позволя един съвет: " продължавай да си четеш по диагонала и не се вдълбявай много в подобни информации ........ ако всички очаквания (като този завод) се бяха случили в България през последните 27 години вече щяхме да сме не "швейцария на балканите", а на швейцария сега щяха да им викат "Българията на Европата"
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Старата Планина?

Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение

HIKA също...
            Според мен и за двете компании отговорът е един и същ. Това са холдинги дето консолидират компании, в които държат малки дялове (под 50%) и имат много голямо малцинствено участие, което не е ясно колко добре е оценено (не е добре оценено предвид капитализациите на дружествата, в които са инвестирали).
            От отчета за доходите да вземеш цялата оперативна печалба не е коректно при изчисляването на ЕБИТДА, щото ефекта от реално чуждия дял (малцинствено) се вижда с обратен знак чак преди реда за печабата на групата, останалата печалба не е тяхна. Определено не мисля че е коректно за тези компании да гледа човек EV/EBITDA, sum of the part е нещо далеч по-добро за мен.

Коментар

я да видим какво следва за Европа - нулеви лихви, ниска цена на енергията, ниска безработица, повишаване производителността ... и какво ще стане с борсите? Ще паднат? Що? .. ами щото супер, мега и гига експерти го казват ...
              запецнал си на инфото от предната коледа и дори не си правиш труда да видиш къде се намира ............. европата

- няма сделка за брекзит

- няма сделка тръмп-китай

- бунтове във франция

- край на количествените улеснения (затварят печатницата на пари)

- очаква се след 6 месеца ЕЦБ да започнат да вдигат лихвите

- от две седмици ДАКС е в мечи пазар ( търгува се на цени поне -20% от върховете през пролетта) ....... за справка софка се търгува на -17% спрямо върха през февруари ......... сигурно за първи път ще прочетеш, че финансовите пазари изпреварват с 6-12 месеца икономиката =>>> демек, че това което виждаш сега по борсите ще се случи в икономиката след половин до една година ......... имаш ли и най-бедна представа какво ще се стане следващата година в реалния сектор?

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                с две-три думи: "кликания трябва да се отчитат"
                Да -ааааа ... кликът е важно нещо!
                Значи те са последователи на следния литературен похват:

Имитираме уж разноречие,
                че да стимулираме баш многокликие!

И аз се Фанах

Коментар

я да видим какво следва за Европа - нулеви лихви, ниска цена на енергията, ниска безработица, повишаване производителността ... и какво ще стане с борсите? Ще паднат? Що? .. ами щото супер, мега и гига експерти го казват ...
                  Егати експертите .....

Що не си свалиш очилата и ще видиш че не видиш.......

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Полки, аз също често чета по диагонал и по тази причина намирам за нормално, никак дори не се сърдя, че съм останал неразбран. Ясно си казвам, че различните твърдения в статиите се дължат на различни източници.
                    Въпросът ми беше: тези два сайта не са ли на един собственик и защо така странно и избирателно се цитират един друг?
                    не се цитират един друг, а само единия сайт (инвестор) цитира другия (ауто медия ли беше?)

първо превеждат нещо от турски сайт ........ после превеждат нещо от немски сайт и във втората статия дават линк и към "по-старата информация"...

с две-три думи: "кликания трябва да се отчитат"

Коментар

• я да видим какво следва за Европа - нулеви лихви, ниска цена на енергията, ниска безработица, повишаване производителността ... и какво ще стане с борсите? Ще паднат? Що? .. ами щото супер, мега и гига експерти го казват ...

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Старата Планина?
                        HIKA също...

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Аз съм готов и ги чакам да дойдат мечките
                          аз не съм още готов за мечките ......... дойдат ли пак няма да ми се сбъдне прогнозата, че година за софка ще завърши в диапазона 576-600

а точно при софикс 576 ще се появат и мечките ...... нека това стане следващата година

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

дай по-сериозно, де ......... знам, че можеш

първата статия цитира немска медия която казва, че решението ще се вземе след година .......... смята се, че България е с предимство в този момент

втората статия цитира турска медия според която завода ще е в турция .......... реклама и пропаганда на султана

-------------

а след една година може да да решат, че нямат нужда от нов завод в югоизточна европа ........ доста вода ще изтече до тогава...
                            Полки, аз също често чета по диагонал и по тази причина намирам за нормално, никак дори не се сърдя, че съм останал неразбран. Ясно си казвам, че различните твърдения в статиите се дължат на различни източници.
                            Въпросът ми беше: тези два сайта не са ли на един собственик и защо така странно и избирателно се цитират един друг?

Коментар

• Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
                              Ще бъда много изненадан, ако цените на акциите се стабилизират, а след това отново поскъпнат. Това вече остана в миналото и сега трябва да се спасявате с бягство от акциите, които притежавате", съветва Грийнспан.
                              преди няколко месеца цитирах бъфет и сега отново ще припомня думите му:

"пригответе се да загубите половината от парите си вложени на борсата"

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Ако си представим борсата като една ски писта, още сме на върха. Финала е далеч, но скоростта на спускане ще се увеличава. Нямам препоръки кога да се продава или купува.
                                ти ако нямаш препоръки ........ тогава аз ще дам няколко съвета на скиорите:

- облечете се дебело за да не замръзнете
                                - сложете си предпазни каски
                                - вземете си щеки
                                - не губете екипировката си

успех на всички състезатели

Коментар

Working...
                                X