Първоначално изпратено от спекуланта
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеBSEtrader, за мен този показател EV/EBITDA нещо не ми изкарва най-читавите компании дето си струва да инвестирам. Имаш ли изчисления каква доходност дават най-добрите 10 по този показател? Да кажем за 1,5, 10 години назад...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеДа -ааааа ... кликът е важно нещо!
Значи те са последователи на следния литературен похват:
Имитираме уж разноречие,
че да стимулираме баш многокликие!
И аз се Фанахfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Старата Планина?
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
HIKA също...
От отчета за доходите да вземеш цялата оперативна печалба не е коректно при изчисляването на ЕБИТДА, щото ефекта от реално чуждия дял (малцинствено) се вижда с обратен знак чак преди реда за печабата на групата, останалата печалба не е тяхна. Определено не мисля че е коректно за тези компании да гледа човек EV/EBITDA, sum of the part е нещо далеч по-добро за мен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениея да видим какво следва за Европа - нулеви лихви, ниска цена на енергията, ниска безработица, повишаване производителността ... и какво ще стане с борсите? Ще паднат? Що? .. ами щото супер, мега и гига експерти го казват ...
- няма сделка за брекзит
- няма сделка тръмп-китай
- бунтове във франция
- край на количествените улеснения (затварят печатницата на пари)
- очаква се след 6 месеца ЕЦБ да започнат да вдигат лихвите
- от две седмици ДАКС е в мечи пазар ( търгува се на цени поне -20% от върховете през пролетта) ....... за справка софка се търгува на -17% спрямо върха през февруари ......... сигурно за първи път ще прочетеш, че финансовите пазари изпреварват с 6-12 месеца икономиката=>>> демек, че това което виждаш сега по борсите ще се случи в икономиката след половин до една година ......... имаш ли и най-бедна представа какво ще се стане следващата година в реалния сектор?
fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениес две-три думи: "кликания трябва да се отчитат"
Значи те са последователи на следния литературен похват:
Имитираме уж разноречие,
че да стимулираме баш многокликие!
И аз се Фанах
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениея да видим какво следва за Европа - нулеви лихви, ниска цена на енергията, ниска безработица, повишаване производителността ... и какво ще стане с борсите? Ще паднат? Що? .. ами щото супер, мега и гига експерти го казват ...
Що не си свалиш очилата и ще видиш че не видиш.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Полки, аз също често чета по диагонал и по тази причина намирам за нормално, никак дори не се сърдя, че съм останал неразбран. Ясно си казвам, че различните твърдения в статиите се дължат на различни източници.
Въпросът ми беше: тези два сайта не са ли на един собственик и защо така странно и избирателно се цитират един друг?
първо превеждат нещо от турски сайт ........ после превеждат нещо от немски сайт и във втората статия дават линк и към "по-старата информация"...
с две-три думи: "кликания трябва да се отчитат"fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Аз съм готов и ги чакам да дойдатмечките
а точно при софикс 576 ще се появат и мечките ...... нека това стане следващата годинаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
дай по-сериозно, де ......... знам, че можеш
първата статия цитира немска медия която казва, че решението ще се вземе след година .......... смята се, че България е с предимство в този момент
втората статия цитира турска медия според която завода ще е в турция .......... реклама и пропаганда на султана
-------------
а след една година може да да решат, че нямат нужда от нов завод в югоизточна европа........ доста вода ще изтече до тогава...
Въпросът ми беше: тези два сайта не са ли на един собственик и защо така странно и избирателно се цитират един друг?
Коментар
-
Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнениеЩе бъда много изненадан, ако цените на акциите се стабилизират, а след това отново поскъпнат. Това вече остана в миналото и сега трябва да се спасявате с бягство от акциите, които притежавате", съветва Грийнспан.
"пригответе се да загубите половината от парите си вложени на борсата"fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
Ако си представим борсата като една ски писта, още сме на върха. Финала е далеч, но скоростта на спускане ще се увеличава. Нямам препоръки кога да се продава или купува.
- облечете се дебело за да не замръзнете
- сложете си предпазни каски
- вземете си щеки
- не губете екипировката си
успех на всички състезателиfuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
Коментар