IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Груйче пускай брат..Даже и снимки на БХ пускай как реже ленти..Имаме нужда от тях..
    Европа дава кинти пък той реже,няма да гепи всичко я.

Коментар

• Груйче пускай брат..Даже и снимки на БХ пускай как реже ленти..Имаме нужда от тях..

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Кире, кажи ми колко е бил Софикс 2001 и колко е сега?
        Уверявам те, че 67% от населението на света е по-бедно от нас! Не съм сигурен обаче, че то е по-просто, по-мързеливо и по-нагло от нас! Има цифри, факти, моля те да ги гледаш всеки път, преди да публикуваш нещо, съвет е!
        Гледай графиките, стига с тези евтини манипулации, смешно е!
        Защо 2001г......самото начало беше 1998.......може да сравним цените тогава и сега въпреки ,че половината дружества фалираха и погребаха много пари.През 2001 г борсата се беше сринала и в стагнация.
        Last edited by Grosss; 05.02.2019, 10:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
          .....В чужбина никой не мисли за храна и сметки ...
          Съвсем никой викаш. Бре, бре, построили са комунизма

Коментар

• Момчета, търговията започва след има-няма двайсе минути. Запазете енергията за там
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              Ех, Кире, ще ме накараш на всяка твоя новина за умиргане, да ти пускам контра новина от същия вид. Ето ти за МРЗ - България пък е в челото на страните с най-ниски данъци и такси. Отделно, на МРЗ само се осигуряват хорицата от бизнеса (сам знаеш защо), но реално получават доооооста по-различни заплати/доходи. Разбира се, че не сме цъфнали и вързали, но със сигурност не сме и умрели от глад!

P.S. Кире, има един сайт, който се казва numbeo.com - това и за Иносента с неговата рода в чужбина. Та в него можеш да направиш реално сравнение кое, как и колко струва. Например можеш да сравниш София и Лондон, за да видиш колко кинта ти трябват, за да поддържаш един и същ стандарт на двете места. Тъй като в повечето случаи ми сравнявате ябълки с круши - например излизане през вечер в София и спане в каравана на полето някъде из ингилизко, докато береш нонстоп ягоди и нямаш никакъв социален живот. И после колко много се спестявало там и дъра-бъра. Погледнете сайта, много е добър и цифрите са супер реални за всичко - може да се сравняват както градове, така и държави. И ще видите, че определено не сме за оплакване...
              Видях, че си ме споменал в поста. Нещо бъркаш, роднини които берат малини и капини по полетата в Англия нямам. Отностно цените в Бг и Чужбина определено има разлика. За съжаление в Бг много от продуктите са много по-скъпи и с много по-ниско качество. В чужбина никой не мисли за храна и сметки тук определено не е така. Темата е дълга и не ми се влиза в спорове, всеки сам преценя къде и как да живее. По-важното е независимо дали си в Бг или чужбина да си успешен, да се чувстваш добре и да живееш пълноценен живот.
              Last edited by Innocent; 05.02.2019, 10:04.

Коментар

• Ех, Кире, ще ме накараш на всяка твоя новина за умиргане, да ти пускам контра новина от същия вид. Ето ти за МРЗ - България пък е в челото на страните с най-ниски данъци и такси. Отделно, на МРЗ само се осигуряват хорицата от бизнеса (сам знаеш защо), но реално получават доооооста по-различни заплати/доходи. Разбира се, че не сме цъфнали и вързали, но със сигурност не сме и умрели от глад!

P.S. Кире, има един сайт, който се казва numbeo.com - това и за Иносента с неговата рода в чужбина. Та в него можеш да направиш реално сравнение кое, как и колко струва. Например можеш да сравниш София и Лондон, за да видиш колко кинта ти трябват, за да поддържаш един и същ стандарт на двете места. Тъй като в повечето случаи ми сравнявате ябълки с круши - например излизане през вечер в София и спане в каравана на полето някъде из ингилизко, докато береш нонстоп ягоди и нямаш никакъв социален живот. И после колко много се спестявало там и дъра-бъра. Погледнете сайта, много е добър и цифрите са супер реални за всичко - може да се сравняват както градове, така и държави. И ще видите, че определено не сме за оплакване...
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Какво гениално откритие, че икономиката, Борсата,щастието и реализацията са свързани с политиката и Държавата.. А казват , че в Северна Корея ги задължават да са доволни и щастливи под ръководството на Вожда и Партията..Дерзайте имате пример за подражание и възхищение.. Сега и Венецуела е пример..Дерзайте другари ученици на Живков..
                  Last edited by Kiro; 05.02.2019, 09:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
                    Г-н Невинен,
                    Младежът от примера ти вероятно правилно постъпва. Засега.
                    Но, мисля, че освен да работи и почива трябва да започне да учи. Да добие някаква професия. Докато е млад.
                    Иначе, ще работи, но докога. След двадесетина годишни най-вероятно ще е пациент на някоя травматология с тежки артрози.
                    Вероятно без семейство или в най-добрия случай с някоя върла жена, която ще го търпи само заради парите, които носи.
                    Докато ги носи.
                    г-н, г-жо Марин (Люпен)
                    Младежът постъпва правилно спрямо неговите разбирания за живота на този етап. Дали ще учи или само ще работи е изцяло негов съзнателен избор.
                    Болка + Размисъл = Прогрес
                    Болката е важен сигнал, че трябва да научиш нещо ново или трябва да се промениш. Живота учи най-добре ... Поздрави и успех в търговията. Давайте го по оптимистично, живота не е само акции и писане на глупости във форумите.

Коментар

• Как темата за оптимизъм завъртя към политиката
                      Винаги е интересно да се наблюдава как човек проектира личните си недоимъци върху държавата.
                      Интересно как изкривените представи за света помагат в инвестирането?!

Коментар

• в.Сега
                        България е единствена в ЕС с минимална заплата под 400 евро. На фона на претенциите да влизаме в еврозоната и роптанията на бизнеса минималната заплата в България остава срамно по-ниска спрямо другите държави в ЕС, които определят минимално възнаграждение. Най-ниската заплата у нас е не просто на дъното в съюза, но един и половина пъти по-ниска от тази в Латвия, която е предпоследна. Страната ни е единствената с минимално възнаграждение под 400 евро. Това показва статистика на Евростат към януари 2019 г. Тя обхваща 22 от 28-те членки на съюза, тъй като Дания, Италия, Кипър, Австрия, Финландия и Швеция не определят минимална заплата.

От тази година минималната заплата у нас е 560 лв. (286 евро). Ударното увеличение на най-ниското възнаграждение се критикува остро от бизнеса, освен това заради икономически и демографски особености на някои райони като Видин например е опасно близо до средните заплати. Това обаче не променя факта, че България в голямата си част остава безнадеждно далеч от европейските стандарти на живот.

Осем държави, главно в източната част на ЕС, имат минимално възнаграждение между 400 и 600 евро, посочват европейските статистици. В Латвия минималната заплата е 430 евро, Румъния е пред нея с 446 евро, в Унгария най-ниското възнаграждение е 464 евро, в Хърватия - 506 евро, в Чехия - 519 евро, в Словакия - 520 евро, в Полша - 523 евро, в Естония - 540, а в Литва - 555 евро.

Пет членки от южните части на съюза са в следващата доходна група - с минимална заплата между 650 и около 1000 евро. В Гърция най-ниското възнаграждение е 684 евро, в Португалия - 700, в Малта - 762, в Словения - 887, а в Испания -1050 евро. В другите седем държави, всичките в Западна и Северна Европа, минималното възнаграждение е над 1450 евро. В тази група са Великобритания (1453 евро), Франция (1521), Германия (1557), Белгия (1594), Холандия (1616), Ирландия (1656) и Люксембург (2071).

Хайде сега пуснете информация колко сме добре и вървим напред..

Коментар

• Ами поне се запиши в ГЕРБ за да осребриш вярата си в светлото им бъдеще.. Аз например почти винаги съм се вслушвал в баща ми..

Коментар

Брат ти си странен случай..Аз не те разбирам..Можеш да се замислиш защо е така..
                            Лека вечер и слушай татко си..
                            Друго какво трябва да направя, за да израстна като теб например ?
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Брат ти си странен случай..Аз не те разбирам..Можеш да се замислиш защо е така..
                              Лека вечер и слушай татко си..

Коментар

Ами като Алена - дъщеря и на служба в ГЕРБ и на нея хороскопите и все за дълго управления на статуквото..Я пак си помисли, че не мога да разбера защо си толкова доволен , а 5 -6 милиона не са доволни..
                                За съжаление нямам деца, все още. Баща ми живее в Банкя и е най-големият противник на Бойко Борисов, който може да съществува - безработен е.
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X