IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Да влизат, ама не влизат ! Желаното се разминава с реалното ! Много неща трябва да се променят за да имаме нормален пазар, компании и инвеститори.
    Не трябва да се променят много неща, само едно трябва да се промени. Тиквоча от Банкя заедно с калинките му да бъде свален от власт и натикан в затвора, където му е мястото. И никога, ама никога повече да не се допуска еднолична ченгеджийска диктатура в управлението на България.
    Както виждаме страните с тоталитарен модел на управление обичайно са бедни, с нисък растеж и висока инфлация, без чужди инвестиции, с много слабо развити икономики и капиталови пазари и никой нормален инвеститор не иска да си погребва парите в икономиките на държави, управлявани като еднолични фирми.
    Last edited by Frosty; 28.02.2019, 15:21.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

Съгласен съм. И повече пари да влизат в реалния бизнес, вместо да стоят по банките.
      Да влизат, ама не влизат ! Желаното се разминава с реалното ! Много неща трябва да се променят за да имаме нормален пазар, компании и инвеститори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Както написах в предия пост за мен новината е положителен сигнал за развитието на капиталовия пазар в БГ. Другия вариант е да си стоим в блатото и да си мрънкаме във форума, че няма качествени компании, няма читави мажоритари, всички са измамници, оборота на БФБ е колкото на аптека и т.н. Живеем в други времена, трябва промяна. В щатите тази година ще бъде рекордна на нови IPO-та, 226 компании са обявили, че планират да излязат на борсата. „Става дума за около 100 млрд. долара капитал, който ще бъде привлечен чрез първични публични предлагания на американския пазар. Това не се е случвало от 1999 г. Ще бъде рекордна година, като пазарът го очаква“. https://www.investor.bg/bloomberg-tv...-sasht-276678/.
        Тук е статистиката на листнатите компании в периода 1999-2018 https://www.statista.com/statistics/...us-since-1999/
        Далеч съм от мисълта, че можем да се сравняваме с щатите или други големи пазари, но все пак това е начина. Нови компании, даващи нови възможности.
        Съгласен съм. И повече пари да влизат в реалния бизнес, вместо да стоят по банките.

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
          Мен повече ме интересуват тези, които има вероятност да се делистнат, отколкото тези, които ще влизат.
          Лично мнение.
          Делистват ги на цени няколко пъти под цените на ИПОто и това си е нормално.Не е нормално да има 3 г спад и
          една седмица възход,кой би се вързал на такива игрички, стратегия умрели котки ,кучета и котараци?
          Last edited by Grosss; 28.02.2019, 12:08.

Коментар

Истината е, че е загубено доверието в борса, компании и мажоритари. Затова нови емитенти, а и стари такива е трудно да са успешни. Новите, които се анонсират сега е по скоро заради ваучерната схема и това, че държавата им покрива разходите за листване. Защо пък да не се пробват да съберат някой лев от борсата, пък каквото стане.
            Както написах в предия пост за мен новината е положителен сигнал за развитието на капиталовия пазар в БГ. Другия вариант е да си стоим в блатото и да си мрънкаме във форума, че няма качествени компании, няма читави мажоритари, всички са измамници, оборота на БФБ е колкото на аптека и т.н. Живеем в други времена, трябва промяна. В щатите тази година ще бъде рекордна на нови IPO-та, 226 компании са обявили, че планират да излязат на борсата. „Става дума за около 100 млрд. долара капитал, който ще бъде привлечен чрез първични публични предлагания на американския пазар. Това не се е случвало от 1999 г. Ще бъде рекордна година, като пазарът го очаква“. https://www.investor.bg/bloomberg-tv...-sasht-276678/.
            Тук е статистиката на листнатите компании в периода 1999-2018 https://www.statista.com/statistics/...us-since-1999/
            Далеч съм от мисълта, че можем да се сравняваме с щатите или други големи пазари, но все пак това е начина. Нови компании, даващи нови възможности.

Коментар

Истината е, че е загубено доверието в борса, компании и мажоритари. Затова нови емитенти, а и стари такива е трудно да са успешни. Новите, които се анонсират сега е по скоро заради ваучерната схема и това, че държавата им покрива разходите за листване. Защо пък да не се пробват да съберат някой лев от борсата, пък каквото стане.
              Тук някой надълго и нашироко обесняват как инвеститорите ще бъдат занулени и в същото време други тарикати искат пари.Как да стане тая
              работа дори и пенсиите вече трудно се лъжат?Като няма пари да затварят и всеки по пътя си.

Коментар

• Мен повече ме интересуват тези, които има вероятност да се делистнат, отколкото тези, които ще влизат.
                Лично мнение.

Коментар

По принцип е така, но в цял свят има успешни и неуспешни IPO-та. За мен като цяло новината е положителен сигнал за развитието на капиталовия пазар в БГ. За две компании имаше информация преди известно време в медиите. Любопитен съм кои ще бъдат другите 10 мaлĸи и cpeдни пpeдпpиятия. Успех в търговията. Чашата е наполовина пълна ...

п.п Въпрос към по-старите колеги във форума. Колко успешни IPO-та са направени на БФБ vs отписаните компании от 2008г до 2018г ?

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение

Ще е оптимистично ако освен "смятат" наистина съберат!
                    По принцип е така, но в цял свят има успешни и неуспешни IPO-та. За мен като цяло новината е положителен сигнал за развитието на капиталовия пазар в БГ. За две компании имаше информация преди известно време в медиите. Любопитен съм кои ще бъдат другите 10 мaлĸи и cpeдни пpeдпpиятия. Успех в търговията. Чашата е наполовина пълна ...

п.п Въпрос към по-старите колеги във форума. Колко успешни IPO-та са направени на БФБ vs отписаните компании от 2008г до 2018г ?
                    Last edited by Innocent; 28.02.2019, 10:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Уж пари няма а 13 нови нови емитента се канят пари да събират,това как да го смятаме оптимистичмно,песимистично или .......
                      Ще е оптимистично ако освен "смятат" наистина съберат!

Коментар

• Някой ще обясни ли с думи прости, защо като тръгна да свалям конс. отчет от x3news, примерно на Стара Планина и ми сваля едно мижаво ПДФ-че, в което пише: "Емитентът разкрива това публично уведомление за финансовото си състояние в съответствие с чл. 100о1 , ал. 2 от ЗППЦК. В този случай законът не изисква представяне на такава информация."

С две думи няма отчет така ли? Защото не е задължително или какво?

Коментар

Бъглapcĸaтa тexнoлoгичнa ĸoмпaния ВІОDІТ e внecлa пpocпeĸт зa пъpвичнo пyбличнo пpeдлaгaнe нa aĸции нa Бългapcĸaтa фoндoвa бopca (БФБ) в Koмиcиятa зa финaнcoв нaдзop (KФH), cъoбщиxa oт тaм. Дoĸyмeнтитe ca пoдaдeни вчepa, 26 фeвpyapи. ВІОDІТ, ĸoятo e cпeциaлизиpaнa в paзpaбoтвaнeтo нa нaй-виcoĸo тexнoлoгичнитe биoмeтpични cиcтeми зa ĸoнтpoл нa дocтъп и paбoтнoтo вpeмe, бaзиpaни нa биoмeтpичнa идeнтифиĸaция, щe тъpcи дo 2,42 милиoнa лeвa oт инвecтитopитe.
                          Ocвeн cтapтиpaщaтa ĸoмпaния, ce oчaĸвa oщe дpyги 12 мaлĸи и cpeдни пpeдпpиятия дa пoдaдaт дoĸyмeнти зa лиcтвaнe нa aĸции нa бългapcĸaтa бopca.
                          Уж пари няма а 13 нови нови емитента се канят пари да събират,това как да го смятаме оптимистичмно,песимистично или .......
                          Last edited by RUBLA; 28.02.2019, 09:21. Причина: Линк към конкурентна медия.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение

Чудесни са ви на вас мераците за следващата порция балъци
                            Тоз па ТКхолд как се сетихте да извадите от нафталина
                            Успех на всички, разбира се
                            Я кой имал нещастно детство .

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              Чудесни резултати в групите на ИХЛБЛ, БФБ, Софком, ТК-Холд...дано и днес приятните изненади продължат!
                              Успех на всички!
                              Чудесни са ви на вас мераците за следващата порция балъци
                              Тоз па ТКхолд как се сетихте да извадите от нафталина
                              Успех на всички, разбира се
                              Не е препоръка

Коментар

• Чудесни резултати в групите на ИХЛБЛ, БФБ, Софком, ТК-Холд...дано и днес приятните изненади продължат!
                                Успех на всички!

Коментар

Working...
                                X