Първоначално изпратено от Bill-bg
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеEnerSys затваря завода си в България
Aмepиĸaнcĸият пpoизвoдитeл нa бaтepии ЕnеrЅуѕ щe зaтвopи cвoя зaвoд в Tъpгoвищe, cъoбщиxa oт ĸoмпaниятa. Peшeниeтo e взeтo oт бopдa нa диpeĸтopитe, cъoбщaвa ЅееNеwѕ. B зaвoдa в Бългapия ce пpoизвeждaт aĸyмyлaтopни бaтepии зa дизeлoви пoдвoдници. "Pъĸoвoдcтвoтo взe peшeниe, чe бъдeщoтo тъpceнe нa бaтepии зa дизeлoви пoдвoдници нe e дocтaтъчнo пpeдвид cъщecтвyвaщия бpoй ĸoнĸypeнти нa пaзapa", глacи oфициaлнoтo cъoбщeниe. ЕnеrЅуѕ плaниpa дa пpoдaдe зaвoдa и eвeнтyaлнo oбopyдвaнeтo в нeгo нa дpyгa ĸoмпaния, aĸo тoвa e възмoжнo.
Това добре ли е за БФБ и България..
https://money.bg/companies/enersys-z...DwVEakOICB4asM
https://money.bg/business/abb-koyato...balgariya.html
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Преди имаше разпродажби само за морето лятото, а сега с тези претенциозни жени- и за 8ми март
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Преди имаше разпродажби само за морето лятото, а сега с тези претенциозни жени- и за 8ми март
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнениеДнес е един чудесен ден за българската "демокрация", така че, ако сте решили да кеширате - моля не се притеснявайте!
- 1 like
Коментар
-
24 часа
България 7-а в ЕС по ръст на БВП. България е на седмо място в Европейския съюз по ръст на БВП за четвъртото тримесечие на 2018 г., показват данните, които Евростат и НСИ разпространиха в четвъртък. БВП на България през последните три месеца на годината се е повишил с 0,8% спрямо предходното тримесечие и с 3,2% спрямо същия период на предходната година. Средният за ЕС ръст на тримесечна база е 0,3%, а на годишна -1,4%.
Годишният ръст на БВП в България за цялата 2018 г. е в рамките на прогнозата, която дадоха всички институции - 3,1%. Тези данни обаче не са окончателни и може да бъдат коригирани по-късно през годината.
Производителността на труда у нас ускорява ръста си към края на 2018 г., като БВП на един зает се увеличава с 3,8% на годишна база. През третото тримесечие увеличението беше с 3,7%, през второто - 3%, а през първото - 2,3%.
Моля за коментар..Това добре ли е за БФБ и България..
Коментар
-
Факт е, че много производства се изнасят от страната. Факт е и че са предимно производства, които разчитат главно на ниско заплащане на труда. Шивашката промишленост почти приключва в БГ. Трябва ли да плачем за робовладелците, които плащаха по 300лв и слагаха ограничения за ходене до тоалетна? Не мисля. Лично съм си говорил с собственик на фирма, спомагаща този “бранш”. Човекът ми обясни, че това е естествен процес. Браншът разчита главно на ниски заплати. Преди, цехове е имало много в Испания и Португалия. Изнесли са се именно заради ръст във възнагражденията. Същото е станало в Китай. Каза ми, че процесът в България повтаря същите стъпки именно заради РЪСТА НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА. Сега можете да започнете да плюете, че сме по зле от когато и да било и говоря пълни глупости.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеКире, какво се чува за ФауВе, ще правят ли най после завода у нас или ще сме извън чадъра !??( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеEnerSys затваря завода си в България
Aмepиĸaнcĸият пpoизвoдитeл нa бaтepии ЕnеrЅуѕ щe зaтвopи cвoя зaвoд в Tъpгoвищe, cъoбщиxa oт ĸoмпaниятa. Peшeниeтo e взeтo oт бopдa нa диpeĸтopитe, cъoбщaвa ЅееNеwѕ. B зaвoдa в Бългapия ce пpoизвeждaт aĸyмyлaтopни бaтepии зa дизeлoви пoдвoдници. "Pъĸoвoдcтвoтo взe peшeниe, чe бъдeщoтo тъpceнe нa бaтepии зa дизeлoви пoдвoдници нe e дocтaтъчнo пpeдвид cъщecтвyвaщия бpoй ĸoнĸypeнти нa пaзapa", глacи oфициaлнoтo cъoбщeниe. ЕnеrЅуѕ плaниpa дa пpoдaдe зaвoдa и eвeнтyaлнo oбopyдвaнeтo в нeгo нa дpyгa ĸoмпaния, aĸo тoвa e възмoжнo.
- 2 Харесвания
Коментар
-
EnerSys затваря завода си в България
Коментар
Коментар