If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По принцип е така, но в цял свят има успешни и неуспешни IPO-та. За мен като цяло новината е положителен сигнал за развитието на капиталовия пазар в БГ. За две компании имаше информация преди известно време в медиите. Любопитен съм кои ще бъдат другите 10 мaлĸи и cpeдни пpeдпpиятия. Успех в търговията. Чашата е наполовина пълна ...
п.п Въпрос към по-старите колеги във форума. Колко успешни IPO-та са направени на БФБ vs отписаните компании от 2008г до 2018г ?
Истината е, че е загубено доверието в борса, компании и мажоритари. Затова нови емитенти, а и стари такива е трудно да са успешни. Новите, които се анонсират сега е по скоро заради ваучерната схема и това, че държавата им покрива разходите за листване. Защо пък да не се пробват да съберат някой лев от борсата, пък каквото стане.
Ще е оптимистично ако освен "смятат" наистина съберат!
По принцип е така, но в цял свят има успешни и неуспешни IPO-та. За мен като цяло новината е положителен сигнал за развитието на капиталовия пазар в БГ. За две компании имаше информация преди известно време в медиите. Любопитен съм кои ще бъдат другите 10 мaлĸи и cpeдни пpeдпpиятия. Успех в търговията. Чашата е наполовина пълна ...
п.п Въпрос към по-старите колеги във форума. Колко успешни IPO-та са направени на БФБ vs отписаните компании от 2008г до 2018г ?
Някой ще обясни ли с думи прости, защо като тръгна да свалям конс. отчет от x3news, примерно на Стара Планина и ми сваля едно мижаво ПДФ-че, в което пише: "Емитентът разкрива това публично уведомление за финансовото си състояние в съответствие с чл. 100о1 , ал. 2 от ЗППЦК. В този случай законът не изисква представяне на такава информация."
С две думи няма отчет така ли? Защото не е задължително или какво?
Тепърва настроенията на бфб-то ще стават все по-мрачни. Конкурентноспособността на българската икономика започва да потъва.
Б'ат Боко пожарникаря и Цецку физкултурника без развит технологичен сектор, без малък и среден бизнес, само с няколко олигарха + ченгета + пенсионери + безумни даскали и държавна администрация няма как да направят икономическо чудо. Растеж над 3% годишно вече е мираж, инфлацията в България на годишна база е много повече над 3%; следователно от тук нататък реалният растеж на българската икономика ще е отрицателен или 0 в най-добрия случай.
Тикволандия хем догонвала ЕС, хем бедността растяла, как става тоя номер?!
България твърде бавно догонва изоставането си от останалите страни в ЕС, констатира Европейската комисия в годишната си оценка за икономическото и социалното положение в страните от Съюза, публикувана днес.
“Въпреки сравнително доброто си икономическо представяне България е твърде бавна в догонването на останалия ЕС. През 2017 г. БВП е 50% от средноевропейския и от 2011 г. насам се увеличава само малко по-бързо от средния за ЕС”, се казва в 80-страничен анализ на икономическите и социални политики на правителството, които са част от годишния цикъл за координиране на икономическите политики в ЕС, известен още като Европейски семестър.
Според Европейската комисия тъй като растежът се дължи главно на производителността в промишлеността, а не на капитала и труда, българската икономика остава зависима от изтичането на работна ръка.
Брюксел предупреждава, че планираното увеличаване на заплатите в държавната администрация и недостигът на работници ще доведе до изпреварване на заплатите над производителността на труда, което ще намали конкурентноспособността на икономиката.
Броят на хората, живеещи в бедност, е все още твърде висок, а неравенството в доходите расте, отбелязва докладът. Социалните плащания са недостатъчни за преодоляване на бедността. Комисията смята, че бедността се влошава.
Образованието не дава нужните умения, дигиталните умения са много слаби, а ромите и хората с увреждания изпитват “значителни трудности в намирането на работа”.
Няма да спорим дали е вярно...като гледам и ти се чудиш....
Сега сериозно да те питам - само това ли можа да измислиш по темата?
п.с. да не си на маса с Полки или Индианеца ?....време е да смените пиенето
Не съм го измислил , каза го Петър Ганев от ИПИ ...туй че не ти харесва / устройва си е лично твой проблем ...явно и тука сте кат бакшишите по стоянките ...
Коментар