Основната концепция във финансите е дисконтирани бъдещи парични потоци. Елементарната сметка за броя години за изплащане на едно жилище може да се използва за съпоставимост само в случай, че приемем че доходите в сравняваните градове ще се променят с един и същи темп. Убеден съм, че това няма да се случи точно така. Също така съм убеден, че този пазар е сложен и се влияе от строителната себестойност, демографията и достъпността на парцели за строителство и доста други неща. Мразя примитивните обобщения. Подобно обобщение е и кейп Шилер индекса, който очевидно не работи в период на структури трансформации в икономиката. Да вземем растяща компания като фейса, Амазон, Гугъл и така нататък. Вместо да им се дисконтират очакваните бъдещи печалби индекса взема тези от миналото. Но и това е дълга тема.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Каква им е цената вече.Наду ли се балона? Да взема да разкарам едно жилище в чудесен комплекс на 100 м от плажа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеKoлĸo гoдини тpябвa дa paбoти чoвeĸ, зa дa cи ĸyпи жилищe oт 60 ĸв.м. в нaй-cĸъпитe гpaдoвe?? Да взема да разкарам едно жилище в чудесен комплекс на 100 м от плажа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Да, вместо да инвестират екстра кинтите от tax cut-овете в нови мощности и ново производство, компаниите си изкупуват обратно акциите. И познайте кои са основните продавачи? Точно така -- C-level инсайдърите. Страшно ще е..
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Да, вместо да инвестират екстра кинтите от tax cut-овете в нови мощности и ново производство, компаниите си изкупуват обратно акциите. И познайте кои са основните продавачи? Точно така -- C-level инсайдърите. Страшно ще е.
а и ефекта от намаляването на данъците вече се изчерпва ....... това са последните предсмъртни конвулсии...
не е препоръка - нямам
Last edited by polki; 18.05.2019, 03:44.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Къде сме ние , ако това се случи?
-"ЕС вече прие редица мерки през последните години, включително и по-голяма подкрепа за зелените инвестиции и въвеждането на частна пенсионна система за целия ЕС.
Сега Германия, Франция и Холандия предлагат да се създаде независима работна група на високо равнище, която да разработи по-добри решения за един обединен капиталов пазар, чийто окончателен доклад да бъде представен не по-късно от 30 септември.
Резултатите би трябвало да послужат като пътна карта за следващата Европейска комисия. Сегашната ЕК приключва мандата си на 31 октомври.
https://www.investor.bg/evropa/334/a...-pazar-282452/
По статията работи: Магдалена Иванова"Last edited by inta53; 17.05.2019, 23:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПоследните три тримесечия обратното изкупуване на акции на компаниите от S&P варира между 200 и 220 мрлд. долара.Според различни анализи при липсата на такива обратни изкупувания стойността на S&P щеше да бъде с около 20% надолу.
Последните три тримесечия обратното изкупуване на акции на компаниите от S&P варира между 200 и 220 мрлд. долара.Според различни анализи при липсата на такива обратни изкупувания стойността на S&P щеше да бъде с около 20% надолу.
Коментар
-
В тази по обща тема искам да Ви върна молко по назад с 2-3 месеца!
Да Ви припомня, че ТУРАНАГА Ви написа "евангелието" с което да влезете в "чистилището".
Препрочетете си го и пак премислете,- има ли то почва у нас!
Сберете се кой с кого си има дума и се подредете зад няколко водещи,
за избор да има, ако да не не е самин той!
Да сте разбрали! - че друг път няма и всичко туй Вази чака!!!
Коментар
-
Последните три тримесечия обратното изкупуване на акции на компаниите от S&P варира между 200 и 220 мрлд. долара.Според различни анализи при липсата на такива обратни изкупувания стойността на S&P щеше да бъде с около 20% надолу.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Какво е станало... !? Засега в медиите мълчат. Явно не са те питали, какво се случва в щатите.?!
Кажи им, да знаят и да има, за какво да пишат хората.
Коментар
-
Ясни са ми като бял ден.Да бяха излезли от пазара навреме.Никой не им е виновен.Дадох им инфо какво се случва в САЩ те ми обесняваха как съм грешал.Ок сега страдайте без да мрънкате.
Кажи им, да знаят и да има, за какво да пишат хората.
Коментар
-
Ясни са ми като бял ден.Да бяха излезли от пазара навреме.Никой не им е виновен.Дадох им инфо какво се случва в САЩ те ми обесняваха как съм грешал.Ок сега страдайте без да мрънкате.М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
Коментар