IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И за последно ..
    Като гледам каламбурите на Еврофинанс , Доверие , ЕУБГ и холдинг Варна са първите акции който ще разпродам ако видя че почва Паниката ...имам от последните две ама втората няма подкрепа до 1,70...а и надолЕ.
    Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Казва ли ти някой, пък и смисъл да питаш нема голям май.
      Дали пък консенсуса у форумо за софка 700-800 няма мине първо връз 400.....ма пак опираме до горното изречение
      Ами всъщност... получих отговор на лични
      Хубав ден!
      Last edited by tony1975; 02.10.2019, 14:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        Etf-а ли се изтръсква?
        Казва ли ти някой, пък и смисъл да питаш нема голям май.
        Дали пък консенсуса у форумо за софка 700-800 няма мине първо връз 400.....ма пак опираме до горното изречение

Коментар

• Почва теста на 560 в края на сесията може да се върне нагоре индекса с подкрепата на два ИП , но този месец ще се тества интервала 540-560....и мисля че другия ще бъдем под 530 ....

Коментар

• Etf-а ли се изтръсква?

Коментар

• Извинявай, но аз не си позволявам да те определям ти как се държиш..В случая като трол цензор и моля без лични нападки..Моля обори статистиката , която съм пуснал и дай данни и източници за новорегистрираните фирми и тяхната дейност..Факти уважаеми , а не празни приказки.. Що се отнася до това какво искам то е , което ИСКАТ ВСИЧКИ НА БФБ..РАЗВИТИЕ И ПЕЧАЛБИ, А НЕ ЛЪЖИ ПРОСТОТИИ 11 ГОДИНИ..
              Last edited by Kiro; 02.10.2019, 11:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Даа така си и мислех..нямал си свои фирми и отговорности..Кризата идва уважаеми , от няколко дена официално се говори в САЩ за рецесия..В Европа тя вече факт..Само тук Пу9нта Мара казва, че нямало и се откривали заводи.. Тази наречена от тебе статия е официална статистика за ЦИЕ..Замисли се защо се прави и как е свързана с икономиката..За тези новооткрити фирми които ми пробутваш се знае, че голяма част не заработват или са с малки обороти..Да не говорим за практики като това да имаш доста фирми за да не влезеш в ДДС..Дай моля те факти колко фирми са новорегистрирани и колко работят.. Тези милиарди и обещания за БФБ ги слушаме вече 11 години..
                Ти се държиш като някакво сърдито дете което не знае какво иска но всички са му виновни За пореден път се обеждавам че няма смисъл да си пише човек с теб

Коментар

• Даа така си и мислех..нямал си свои фирми и отговорности..Кризата идва уважаеми , от няколко дена официално се говори в САЩ за рецесия..В Европа тя вече факт..Само тук Пу9нта Мара казва, че нямало и се откривали заводи.. Тази наречена от тебе статия е официална статистика за ЦИЕ..Замисли се защо се прави и как е свързана с икономиката..За тези новооткрити фирми които ми пробутваш се знае, че голяма част не заработват или са с малки обороти..Да не говорим за практики като това да имаш доста фирми за да не влезеш в ДДС..Дай моля те факти колко фирми са новорегистрирани и колко работят.. Тези милиарди и обещания за БФБ ги слушаме вече 11 години..
                  Last edited by Kiro; 02.10.2019, 10:39.

Коментар

Уважаеми, аз когато съм правил първите си фирми ти сигурно си бил много малък- млад..И то работещи и успешни фирми..Ами ти попитай колко пък фирми висят без дейност, защото собствениците им нямат време и пари да ги закрият Може ли да те попитам и аз- ти колко фирми си открил и закрил..Ама твои фирми , а не на шефовете ти или клиенти..
                    Веднага ти казвам имаме семейни фирми, няма да парадирам с бройки. Щом си запознат защо тогава пускаш тая статия? Реалната ситуация е че на всяка закрита се откриват нови стотици фирми. Голямо закриване на фирми ще има когато дойде голяма криза а кога ще дойде тази криза при отрицателни лихви и яко печатане на пари не ми е ясно. Почнат ли да вдигат лихвите и то с няколко процента ще е време да се притесняваме. В момента има много милярди които търсят всячески да бият инфлацията и много скоро и на БФБ ще си проличи.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Не мога да ви разбера с това обсебване от личността на премиера. Нито този евентуален успех би лично и само негов, нито всеки провал е лично и само негов. VW в случай, че се случи, ще е успех на цялата държава, институции и администрация. Винаги съм изпитвал презрение към култа и омразата към личността. Еднакво смешно ми е някой да се буди сутрин и да твърди как всичко лошо което му се случва е заради някой си и друг дето твърди, че всичко хубаво е заради някой си. Дълбоко нелепо.
                      Когато си прав, прав си и нямам какво да кажа, обаче, има няколко големи обаче-та:

1. България, колкото и да ми е неприятно да го кажа, не е нормална държава - не е нормална държава още от преди герП да съществува, не е нормална държава и по време на тяхното 10-годишно управление, защото те не наптавиха нищо по въпроса! Всъщност герП управляват държавата вече 1/3 от времето на целия Преход към демокрация (мисля, че това е най-дълго управлявалата партия като основна политическа сила за периода) - странно, 30 години, а ние все още сме в преход, дали герП имат вина за това.

2. герП, това е БХ и БХ това е герП - мисля, че няма човек, който да го оспори, то и самият БХ си го казва и напомня ежеминутно - Разпоредил съм се на Горанов, Завод ви направих, Ще кажа на министъра, Да се направи и т.н. герП е дикататорска партия от най-елементарен тип, поради което всичко, което се случва или не се случва в държавата ни е пряко следвствие на волята на БХ, независимо дали това ви харесва, или не!

3. Трето и последно, че работа ме гони - още Платон (ако не ме лъже паметта) е определил, че демокрацията е лоша форма на управление, защото много лесно се изражда, тъй като реално е власт на бедните и слабите. Той определя тиранията, но на просветен и мъдър монарх, като по-добра форма на управление. И в действителност, макар и уж демократични държави, в някои от най-големите държави властта е еднолична - САЩ, Китай, Русия, че дори и Франция. Разбира се, има и обратните примери. Мисълта ми е, че БХ се вре навсякъде между шамарите и обира лаврите, следователно следва да обира и шамарите, затова е и тази фиксация към личността му, най-малкото защото е подхранвана ежедневно от него и огромното му его.

П.С. И предполагам, че всеки е водил разговори с друга фирма на ниво шматки (експертчета и шефчета на отделчета) - поредици от безплодни и безсмислени срещи, в които не се решава нищо. Събират се големите меринджеи или собственици, хапнат, пийнат и решават за 5 минути това, което шматките са се мотали и не са решили за цяла година. толкоз по въпроса с БХ и неговото обожествяване - зат тази цел си има цяла медийна машина у нас, която не пропуска да ни го напомни ежедневно!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Уважаеми, аз когато съм правил първите си фирми ти сигурно си бил много малък- млад..И то работещи и успешни фирми..Ами ти попитай колко пък фирми висят без дейност, защото собствениците им нямат време и пари да ги закрият Може ли да те попитам и аз- ти колко фирми си открил и закрил..Ама твои фирми , а не на шефовете ти или клиенти..

Коментар

Всеки ден фалира по една българска компания. След пет поредни години на спад фалитите в България отново започват да нарастват. Ако през 2017 г. броят на обявените в несъстоятелност от съда компании е бил 311, то през 2018 г. те са вече 360, което означава по един фалит на ден. Това показва традиционното проучване на компанията за управление на риска Coface за състоянието на несъстоятелността в страните от Централна и Източна Европа. Констатацията е в силно противоречие с изказване на министъра на икономиката Емил Караниколов от преди ден. В интервю за "24 часа" той уверено твърди, че напоследък няма затворило предприятие у нас.

С 16% ръст България е втора по увеличение на фалитите сред страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за 2018 г. Пред нас е единствено Хърватия с цели 42% ръст, дължащ се основно на краха на гиганта в хранителната индустрия и търговията на дребно Agrokor. Още две държави в ЦИЕ отчитат ръст на несъстоятелността - Полша с 10.2% и Сърбия с 5%.

Като основни причини за финансовите затруднения на предприятията в България от Coface посочват високата задлъжнялост в комбинация с увеличените разходи за труд и липсата на работна ръка. "В региона все още се наблюдава сериозно увеличение на заплатите на служителите, което не се отразява от съответния растеж на производителността", коментира Йожен Аническо, ръководител на Coface за България и Румъния. На следващо място причини за проблемите на фирмите са стагнацията на отделни пазари и лошият мениджмънт.

Негативна тенденция на ръст на несъстоятелността у нас се отчита и през тази година. До момента 208 фирми в страната са обявили неплатежоспособност, а 255 са влезли в процедура по фалит. Делът им е нараснал с над 20% в сравнение с миналата година.

Още от статията на Сега
                          Кире, всеки ден се откриват стотици да не кажа хиляди нови фирми - всеки ден! Питай някой адвокат по търговско да ти обясни. Ти създавал ли си фирма някога?

Коментар

• Всеки ден фалира по една българска компания. След пет поредни години на спад фалитите в България отново започват да нарастват. Ако през 2017 г. броят на обявените в несъстоятелност от съда компании е бил 311, то през 2018 г. те са вече 360, което означава по един фалит на ден. Това показва традиционното проучване на компанията за управление на риска Coface за състоянието на несъстоятелността в страните от Централна и Източна Европа. Констатацията е в силно противоречие с изказване на министъра на икономиката Емил Караниколов от преди ден. В интервю за "24 часа" той уверено твърди, че напоследък няма затворило предприятие у нас.

С 16% ръст България е втора по увеличение на фалитите сред страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за 2018 г. Пред нас е единствено Хърватия с цели 42% ръст, дължащ се основно на краха на гиганта в хранителната индустрия и търговията на дребно Agrokor. Още две държави в ЦИЕ отчитат ръст на несъстоятелността - Полша с 10.2% и Сърбия с 5%.

Като основни причини за финансовите затруднения на предприятията в България от Coface посочват високата задлъжнялост в комбинация с увеличените разходи за труд и липсата на работна ръка. "В региона все още се наблюдава сериозно увеличение на заплатите на служителите, което не се отразява от съответния растеж на производителността", коментира Йожен Аническо, ръководител на Coface за България и Румъния. На следващо място причини за проблемите на фирмите са стагнацията на отделни пазари и лошият мениджмънт.

Негативна тенденция на ръст на несъстоятелността у нас се отчита и през тази година. До момента 208 фирми в страната са обявили неплатежоспособност, а 255 са влезли в процедура по фалит. Делът им е нараснал с над 20% в сравнение с миналата година.

Още от статията на Сега

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                              А бе хора, вие съвсем изтрещяхте. И за дадените като примери изнасилвания и смърт на дете пак ли ББ е причината. Вие този човек за Бог го имате явно. Не само dddd се дразни от това вторачване единствено и само в ББ.
                              Темата е доста по-глобална от ББ и не съм го споменал нито веднъж! Става въпрос, че 90% от събитията от нашия живот не са подвластни на нас самите, а на други хора! Моето мнение е, че тези хора могат да бъдат обвинявани за съдбите ни, това е! Нито говоря за ББ, нито за ЦЦ с неговия Еврохолд да кажем
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• А бе хора, вие съвсем изтрещяхте. И за дадените като примери изнасилвания и смърт на дете пак ли ББ е причината. Вие този човек за Бог го имате явно. Не само dddd се дразни от това вторачване единствено и само в ББ. Доброто е негово дело, лошото е пак заради него. Това явно е следствие от 10 години, в които той дава пари за пенсии, той строи пътищата, той, той той ...
                                Стискам палци някак да се получи работата с VW, което би било огромен успех за ББ и за цяла България.

Коментар

Working...
                                X