Първоначално изпратено от Агресивен бик
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеМале, мале какви локуми се разтягат тукfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Теоретично дребните риби списващи тук в форума могат да кешират като прояват гъвкавост, когато навън цари еуфория и БФБ е в сравнително силен подем и картофа да остане за фондовете.
1. дългосрочни които чакат някакво повишение за да излезнат от пазара
2. дребни тарикати които излизат при всяко поскъпване с 5% и максимум 10% с надеждата пазара пак да падне и пак да купят ......... тези си мислят, че правят някакви пари, но накрая ядат най-голямото дърво от пазара
след като продадат тези два вида дребни рибки се ослушват, ослушват, ослушват точно когато "порива на вятъра" е най-силен с което си губят времето в кеш точно когато трябва да са с акции в портфейлите си и накрая правят две основни грешки:
1. купуват други акции които по ред причини не поскъпват или слабо поскъпват и не могат да излезнат на печалба при продажба след това
2. влизат по върховете на "вървежните акции" и дават "последния импулс" на цената с което на практика стават дългосрочни
просто тайминга им куца
Ама не ми се верва толкова са измъчени всички и са чакали толкова дълго и трудно ще се пречупят Отделно ще почне сказката с отчетите. Тъжна история.
виждал съм го много пъти това състояние и много пъти съм ги питал във форума защо продават с няколко стинки печалба при положение, че на практика почти нямат друга алтернатива за кеша който получават ..... изпускат големия ъп и накрая в най-голямата еуфория пак влизат на пазара по върховете...fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеМале, мале какви локуми се разтягат тук
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
охоооо, чак за 22-ра да мисля сега ми идва в повече ....... хоризонта ми е далеч по-малък на този етап...
дори теоритично няма начин всички да реализират печалба и да си я приберат ...... все в някой остава "горещият картоф" ....... това са нормални неща от кръговрата на живота...Last edited by Todor Sabev; 13.11.2019, 19:43.
Коментар
-
Очаквам срива на вън да е края на 2021 или 2022 Проблема е че тук тръгваме по нанадолнището доста по рано.
А по принцип почити всички тук са дългосрочни. И пак ще се окажат в небрано лозе и тея който все пак са на печалба няма да могат да я реализират.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
така е, но 2021 година ще се случи това ...... затова не веднъж пиша:
нека мине поне половината 2020 за да мисля за 2021
от сега да пиша за спад за след президенските избори в сащ (ноември'2020) ми се струва безмислено ..... има цяла година в която ще се случат щастливи неща за притежателите на акции ...... не мислиш ли???Last edited by Todor Sabev; 13.11.2019, 19:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеПри предишните избори имаше много залози за щорт , но ядоха дървото така че сега няма да смеят дори да се изкажат по медите . И Тръмп ще спечели при напомпани пазари. ЩЕ имаме Америка отново велика и всички икономически индикатори ще са екстремно положителна територия Това всичкото ще приспи вниманието и точно тогава пазара ще обърне.
нека мине поне половината 2020 за да мисля за 2021
от сега да пиша за спад за след президенските избори в сащ (ноември'2020) ми се струва безмислено ..... има цяла година в която ще се случат щастливи неща за притежателите на акции ...... не мислиш ли???fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
тава е нагласата на всички ........ мисля, че няма да стане точно така както очаква тълпата ....... онези които контролират пазара отново ще изиграят тълпата и ще им приберат парите
Игра ли сме го всичко тоя филм в България 2007.
Един балон за да се спука трябва да се надуе.Last edited by Todor Sabev; 13.11.2019, 19:00.
Коментар
-
пак не чуваш петела ..... както е било винаги в последните 10-15 години, де...... защо си мислиш, че точно сега ще познаеш?
погледни назад в темата какво пророкуваше само преди 2-3 седмици за бг-изборите
Първо към миналото ,после към изборите ,след това към бъдещето ...
Ама спри се де ! Нито мисля да си губя времето да те оборвам миналото/което е най лесното / ,нито изборите / вкойто се купиха циганите, в моя район е комунист кмета и след това фалшифицираха протоколи / а бъдещето е 470 пункта на Софикс.....защото хората не искат герб и зимата ще го видим пак....
А Страх ги тресат тези с акциите а не тези с кеша....това се вижда от търговията....
Да не забравями че напоследък и ПФ страх ги тресе че нямат пари да плащат пенсиите на сегашните дялове.....а от 2021 почват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Понеже пак сте се размечтали за комети и ракети а не за подводници......
Как аз ги виждам .... в близкия месец Тръмп ще играе с китайците тука има ,тука нема......за да контролира маркета.....
До месец ще подпише ако не подпише ще почне як спад и заедно с изборите в Британия ще премине в паника......но в този вариант не вервам а сделка и новогодищно рали.....
След отчетите ще почне истинския спад ,Тръмп ще контрира маркета но голяма група в бизнеса е срещу него заедно с медиите.....кой ще победи ще зависи големината на спада ....може и потоп да се получи може и корекция от неколко иляди ....но смятам че Тръмп ще получи доста удари и ДАУ може да падне под 20 К.
За БФБ нищо убаво не го чака освен годишното качване по НГ с преоценка на доста повече акции.....след това наддоле...пак
А надеждата да прецакате спекуланти в Шорт фонда, нема глупаци.....да ви вдигат борсата.....насила....... защо си мислиш, че точно сега ще познаеш?
погледни назад в темата какво пророкуваше само преди 2-3 седмици за бг-изборитеfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Тренд водещите пазари зад океана ще формират дългосрочен връх преди изборите или малко след тях И в този период ще падне голямо ослушване с печеленото на изборите от ТРЪМП, след това ще настане мазало навсякъде А по традиция ние обръщаме по - рано, така че върхът ще е най - късно есента но това е оптимистичния сценарии.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Да не е само за един месец?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
DAX и CAC са в силно рали от три месеца с ръст близо 20 процента, но скоро ще коригират .Така че би следвало Софикс още да не формирал дъно.
След като приключи тази корекция най накрая и Софикса трябва да потегли на горе. Вероятно на малко по късен етап когато индексите зад океана и ядрото на Европа отново силно ускорят. Това ще след нова година За съжаление ралито ще е изключително кратко, до лятото и пак много хора ще се ушият на върхът като се почувстват сигурни и няма да могат да реагират при спада. Таргета ми е близко до предишни връх.
Как аз ги виждам .... в близкия месец Тръмп ще играе с китайците тука има ,тука нема......за да контролира маркета.....
До месец ще подпише ако не подпише ще почне як спад и заедно с изборите в Британия ще премине в паника......но в този вариант не вервам а сделка и новогодищно рали.....
След отчетите ще почне истинския спад ,Тръмп ще контрира маркета но голяма група в бизнеса е срещу него заедно с медиите.....кой ще победи ще зависи големината на спада ....може и потоп да се получи може и корекция от неколко иляди ....но смятам че Тръмп ще получи доста удари и ДАУ може да падне под 20 К.
За БФБ нищо убаво не го чака освен годишното качване по НГ с преоценка на доста повече акции.....след това наддоле...пак
А надеждата да прецакате спекуланти в Шорт фонда, нема глупаци.....да ви вдигат борсата.....насила.
Коментар
Коментар