IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
    Паника от рецесия в Германия: Икономиката на Меркел стагнира - "Пропада в пропаста"
    ГЕРМАНИЯ се насочва към рецесия, данните публикувани тази седмица се очаква да покажат още спад в растежа на най-голямата икономика на Европа. Локомотивът на Европа е в застой от лятото, икономисти оприличават германската икономика като "болният пациент не само на Европа, но и глобално"
    Това ,че е прегряла икономически не означава ,че е болна или легнала да мре.Десет години яли , пили и се веселили
    на макс а ние сега ще роним горчиви сълзи ,че шоуто им е приключило.
    Last edited by Grosss; 14.11.2019, 10:31.

Коментар

• Паника от рецесия в Германия: Икономиката на Меркел стагнира - "Пропада в пропаста"
      ГЕРМАНИЯ се насочва към рецесия, данните публикувани тази седмица се очаква да покажат още спад в растежа на най-голямата икономика на Европа. Локомотивът на Европа е в застой от лятото, икономисти оприличават германската икономика като "болният пациент не само на Европа, но и глобално"
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Germany recession panic: Merkel economy stagnates - 'Fallen off a cliff!'

GERMANY is headed for a recession, with figures published later this week expected to show Europe's biggest economy has seen yet another fall in growth. Europe’s economic powerhouse has been stalling since the summer, with economists comparing it to the "sick man of not only Europe, but globally as well".

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
          Мале, мале какви локуми се разтягат тук
          Ще ги лупкаме ли или ще чоплим семки?

Коментар

големите локумджии като ги няма все се намира кой да ги замести...
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Теоретично дребните риби списващи тук в форума могат да кешират като прояват гъвкавост, когато навън цари еуфория и БФБ е в сравнително силен подем и картофа да остане за фондовете.
              дребните риби не усещат играта и затова "вървят след събитията" което е пагубно за самите дребни ..... според мен основната част от нас дребните са два вида:

1. дългосрочни които чакат някакво повишение за да излезнат от пазара
              2. дребни тарикати които излизат при всяко поскъпване с 5% и максимум 10% с надеждата пазара пак да падне и пак да купят ......... тези си мислят, че правят някакви пари, но накрая ядат най-голямото дърво от пазара

след като продадат тези два вида дребни рибки се ослушват, ослушват, ослушват точно когато "порива на вятъра" е най-силен с което си губят времето в кеш точно когато трябва да са с акции в портфейлите си и накрая правят две основни грешки:

1. купуват други акции които по ред причини не поскъпват или слабо поскъпват и не могат да излезнат на печалба при продажба след това
              2. влизат по върховете на "вървежните акции" и дават "последния импулс" на цената с което на практика стават дългосрочни

просто тайминга им куца

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Ама не ми се верва толкова са измъчени всички и са чакали толкова дълго и трудно ще се пречупят Отделно ще почне сказката с отчетите. Тъжна история.
              точно това ти казвам ...... години наред дребните риби се пържат в тигана при най-малкия ъп скачат на брега на сухо с минимална печалба/загуба ..... а накрая се цамбурват отново когато вълната в най-голяма

виждал съм го много пъти това състояние и много пъти съм ги питал във форума защо продават с няколко стинки печалба при положение, че на практика почти нямат друга алтернатива за кеша който получават ..... изпускат големия ъп и накрая в най-голямата еуфория пак влизат на пазара по върховете...

Коментар

еми пазара е в летаргия... дано свърши скоро и тия пенсии да се напродават вече!

Коментар

• Мале, мале какви локуми се разтягат тук

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

охоооо, чак за 22-ра да мисля сега ми идва в повече ....... хоризонта ми е далеч по-малък на този етап...

дори теоритично няма начин всички да реализират печалба и да си я приберат ...... все в някой остава "горещият картоф" ....... това са нормални неща от кръговрата на живота...
                    Теоретично дребните риби списващи тук в форума могат да кешират като прояват гъвкавост, когато навън цари еуфория и БФБ е в сравнително силен подем и картофа да остане за фондовете. Ама не ми се верва толкова са измъчени всички и са чакали толкова дълго и трудно ще се пречупят Отделно ще почне сказката с отчетите. Тъжна история.
                    Last edited by Todor Sabev; 13.11.2019, 20:43.

Коментар

Очаквам срива на вън да е края на 2021 или 2022 Проблема е че тук тръгваме по нанадолнището доста по рано.
                      охоооо, чак за 22-ра да мисля сега ми идва в повече ....... хоризонта ми е далеч по-малък на този етап...

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

А по принцип почити всички тук са дългосрочни. И пак ще се окажат в небрано лозе и тея който все пак са на печалба няма да могат да я реализират.
                      дори теоритично няма начин всички да реализират печалба и да си я приберат ...... все в някой остава "горещият картоф" ....... това са нормални неща от кръговрата на живота...

Коментар

така е, но 2021 година ще се случи това ...... затова не веднъж пиша:

нека мине поне половината 2020 за да мисля за 2021

от сега да пиша за спад за след президенските избори в сащ (ноември'2020) ми се струва безмислено ..... има цяла година в която ще се случат щастливи неща за притежателите на акции ...... не мислиш ли???
                        Очаквам срива на вън да е края на 2021 или 2022 Проблема е че тук тръгваме по нанадолнището доста по рано. А по принцип почити всички тук са дългосрочни. И пак ще се окажат в небрано лозе и тея който все пак са на печалба няма да могат да я реализират и ще се порадват на печалбата за малко, ама на хартия
                        Last edited by Todor Sabev; 13.11.2019, 20:24.

Коментар

При предишните избори имаше много залози за щорт , но ядоха дървото така че сега няма да смеят дори да се изкажат по медите . И Тръмп ще спечели при напомпани пазари. ЩЕ имаме Америка отново велика и всички икономически индикатори ще са екстремно положителна територия Това всичкото ще приспи вниманието и точно тогава пазара ще обърне.
                          така е, но 2021 година ще се случи това ...... затова не веднъж пиша:

нека мине поне половината 2020 за да мисля за 2021

от сега да пиша за спад за след президенските избори в сащ (ноември'2020) ми се струва безмислено ..... има цяла година в която ще се случат щастливи неща за притежателите на акции ...... не мислиш ли???

Коментар

тава е нагласата на всички ........ мисля, че няма да стане точно така както очаква тълпата ....... онези които контролират пазара отново ще изиграят тълпата и ще им приберат парите
                            При предишните избори имаше много залози за щорт , но ядоха дървото така че сега няма да смеят дори да се изкажат по медите . И Тръмп ще спечели при напомпани пазари. ЩЕ имаме Америка отново велика и всички икономически индикатори ще са екстремно положителна територия Това всичкото ще приспи вниманието и точно тогава пазара ще обърне.

Игра ли сме го всичко тоя филм в България 2007.

Един балон за да се спука трябва да се надуе.
                            Last edited by Todor Sabev; 13.11.2019, 20:00.

Коментар

пак не чуваш петела ..... както е било винаги в последните 10-15 години, де ...... защо си мислиш, че точно сега ще познаеш?

погледни назад в темата какво пророкуваше само преди 2-3 седмици за бг-изборите
                              Айде сега ,манипулации.....
                              Първо към миналото ,после към изборите ,след това към бъдещето ...
                              Ама спри се де ! Нито мисля да си губя времето да те оборвам миналото/което е най лесното / ,нито изборите / вкойто се купиха циганите, в моя район е комунист кмета и след това фалшифицираха протоколи / а бъдещето е 470 пункта на Софикс.....защото хората не искат герб и зимата ще го видим пак....
                              А Страх ги тресат тези с акциите а не тези с кеша....това се вижда от търговията....
                              Да не забравями че напоследък и ПФ страх ги тресе че нямат пари да плащат пенсиите на сегашните дялове..... а от 2021 почват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Понеже пак сте се размечтали за комети и ракети а не за подводници......
                                Как аз ги виждам .... в близкия месец Тръмп ще играе с китайците тука има ,тука нема......за да контролира маркета.....
                                До месец ще подпише ако не подпише ще почне як спад и заедно с изборите в Британия ще премине в паника......но в този вариант не вервам а сделка и новогодищно рали.....
                                След отчетите ще почне истинския спад ,Тръмп ще контрира маркета но голяма група в бизнеса е срещу него заедно с медиите.....кой ще победи ще зависи големината на спада ....може и потоп да се получи може и корекция от неколко иляди ....но смятам че Тръмп ще получи доста удари и ДАУ може да падне под 20 К.
                                За БФБ нищо убаво не го чака освен годишното качване по НГ с преоценка на доста повече акции.....след това наддоле...пак
                                А надеждата да прецакате спекуланти в Шорт фонда, нема глупаци.....да ви вдигат борсата.....насила.
                                пак не чуваш петела ..... както е било винаги в последните 10-15 години, де ...... защо си мислиш, че точно сега ще познаеш?

погледни назад в темата какво пророкуваше само преди 2-3 седмици за бг-изборите

Коментар

Working...
                                X