IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение

Ма моля ти се, тук от няколко дни се тиражира основното твърдение, че миноритарите са си виновни! Конкретно по втората обява - единствено виновен си е приелият офертата на мажоритаря, Затоваа инженерът там да бачка и да не ръмжи, докато се гаврят с него, дори трябва да е щастлив, че и пари му дават. Виновно е неговото лично отношение към събитията - така илиза според мисълта на dddd
    Наистина не мога да ви разбера. Има пазарни нива и няма по-голям от пазара. Ако на подобни длъжности в даденото населено място заплатите са 750 и ти даваш 900 - сигурно ще си намериш служители. Ако заплатите са 2000 и ти дадеш да кажем 2200 - пак сигурно ще има кандидати. Ама логиката, че всички там работят за 700, ти търсиш хора и ще им даваш по 5000 щото толкова давали в Германия... Няма такъв филм. Той този бизнесмен ако даваше за каквото и да било (без значение дали работна ръка, материали или инвестициии) така с лека ръка по няколко пъти повече отколкото може да даде ... няма да оцелее дълго - гаранция.

Коментар

• Първоначално изпратено от MaseratiSUV Разгледай мнение

Може първата длъжност да излага работника на опасни въздействия на различни вещества (оловни пари, киселини, др.)

пропусна и това:
      Фирмата разполага със собствен стол за хранене на работещите.
      Осигурени са бани и пране на работното облекло на всички работещи.

Ежемесечно всеки работещ получава ваучер за храна. Всеки месец се изплащат бонуси в зависимост от постигнатия резултат.
      Точно затова и аз си обясних въпросната разлика, но как е реално не знаем
      Мисля че точно вие бяхте споменали, че само у нас шофьорите са си виновни ако не са си свалили чистачките, помня го защото ви поставих плюс
      Last edited by mechka 429; 28.11.2019, 01:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение

Ма моля ти се, тук от няколко дни се тиражира основното твърдение, че миноритарите са си виновни! Конкретно по втората обява - единствено виновен си е приелият офертата на мажоритаря, Затоваа инженерът там да бачка и да не ръмжи, докато се гаврят с него, дори трябва да е щастлив, че и пари му дават. Виновно е неговото лично отношение към събитията - така илиза според мисълта на dddd
        Може първата длъжност да излага работника на опасни въздействия на различни вещества (оловни пари, киселини, др.)

пропусна и това:
        Фирмата разполага със собствен стол за хранене на работещите.
        Осигурени са бани и пране на работното облекло на всички работещи.

Ежемесечно всеки работещ получава ваучер за храна. Всеки месец се изплащат бонуси в зависимост от постигнатия резултат.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
          Чудех се ,къде да го постна долния коментар и макар, че на пръв поглед не изглежда да е много по темата,за мен си е баш по темата....
          25.11.2019
          Работник в производството на акумулатори, ЕЛХИМ-ИСКРА АД
          Месторабота Пазарджик; Постоянна работа; Пълно работно време; Заплата от 900 до 1300 BGN (Бруто)
          Изисквано образование - средно или основно.
          Други изисквания - сръчност, умение за работа в екип, физическа издръжливост.
          Работно време - 7 часа, редовна смяна, петдневна работна седмица.
          25.11.2019
          Инженер конструктор, ЕЛХИМ-ИСКРА АД
          Месторабота Пазарджик; Постоянна работа; Пълно работно време; Заплата от 900 до 1000 BGN (Бруто)
          Изисквано образование: Висше - Машинен инженер
          Владеене на AutoCAD, Solid Edge.

Работно време - 8 часа, петдневна работна седмица.

Обърнете внимание на четири основни неща:
          - позиция
          - работна заплата
          - работно време
          - изисквания

Елхим-Искра,както всички знаем е публично дружество на БФБ,мажоритарният собственик е също публично дружество на БФБ..
          След като могат да си позволят това брутално неадекватно поведение в търсенето на кадри,(визирам най-вече втората обява),от които пряко е зависима дейността на дружеството,как да очакваме едно адекватно(каквото и да означава това) поведение на мажоритарите към миноритарните акционери,..?!
          И като имаме предвид,че все пак, това са едни от що-годе най-читавите мажоритари на БФБ...

Обявите може да ги намерите в jobs.bg

Last edited by mechka 429; 28.11.2019, 01:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

По дъното се движехме лятото, сега се движим под дъното
            +
            Пак се движим по дъното, само, че дъното е по-отдолу. И все надолу се мести Радост за мечите очи

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
              Тук от няколко месеца разни ''специалисти'' и ''разбирачи'' обясняваха как сме стържели по дъното Та имам въпрос към тях. Кое дъно всъщност стържем???
              Mдаа, няма смисъл от графики и та на софка, не е дъно, тресавище си е...

https://giphy.com/gifs/earth-times-A...Y24/fullscreen

Със или без БХ - това си е. А при дедо Дони - друга бира

https://tenor.com/view/nasa-nasa-gif...et-gif-9399351

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                Тук от няколко месеца разни ''специалисти'' и ''разбирачи'' обясняваха как сме стържели по дъното Та имам въпрос към тях. Кое дъно всъщност стържем???
                знам че ги разбираш... ще ни светнеш ли?
                давай, опръскай ни със знание

Коментар

• Тук от няколко месеца разни ''специалисти'' и ''разбирачи'' обясняваха как сме стържели по дъното Та имам въпрос към тях. Кое дъно всъщност стържем???

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

За пробивът на 560 се стигна заради ребалансирането на Софикс плюс спадът при Еврохолд и Холдинг Варна. По тези две позиции странно мажовците свалиха подкрепата а там реалният фрий флоут е много малък.
                    Click image for larger version

Name:	sof.jpg
Views:	1
Size:	33.7 КБ
ID:	3520485
                    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

изобщо не съм близо ....... бяга ми както прогнозата, така и тайминга ...... изобщо не съм доволен от себе си

като някакво успокоение приемам факта, че основните ми позиции не са Софикс като цяло (макар да имам софикс-лонг с тежест 2% от портфейла ми), а отделни акции от софикс на които средната на придобиване са около настоящата цена

както и да е ......... аз не съм изобщо важен, че да пиша толкова много за мен...

по-важното е, че според мен беше изпуснат момента при втората десетдневка на септември когато пазара проби низходящият тренд и излезе от канала (оранжевото кръгче), но после много бързо слезе пак под горната черта на канала ....... просто не ни стигнаха силите да пробием стабилно 580 пункта която беше много силна подкрепа дълго време, а занапред ще се явява много силна съпротива преди да се отправим към следващото ниво при 625 пункта

[ATTACH=CONFIG]n3520472[/ATTACH]

събираме сили за следваща атака на 580 пункта и това е...
                      За пробивът на 560 се стигна заради ребалансирането на Софикс плюс спадът при Еврохолд и Холдинг Варна. По тези две позиции странно мажовците свалиха подкрепата а там реалният фрий флоут е много малък.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Само дъното да не излезе продънено
                        това се оказва на практика ...... софка не устиска 560 и се сурна надолу ....... сега не устиска ли и това 540-545 като нищо ще тестваме 515 за което пиша от миналото лято

верно е, че сега няма обеми, а само единични сделки, но дъртия зад водата тръгне ли да корегира тогава е възможно и тук да се появи спад придружен от големи пакети...

не е препоръка ....... просто размисли без страсти...

Коментар

• Според мен бфб-ту е в клинична смърт, а гербавите тъпанари и угоеният им тъповат лидер Мухобойко вече са изчерпани откъм нови идеи и визия за развитие. Очертава се поне още десетина години софиксът да стърже по дъното.
                          Слава Богу, че в началото на годината не се подлъгах да се нашия в потъващото бфб, сега портфейлът ми е на ~ +5% за което съм предоволен.
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Достатъчно близо си Браво! Моите сметки бяха за до около 540 което ми излизаше по Елиът но след двойното дъно на 560 си мислех че е свършило падането. Както и да е близо сме до дъното. Въпроса е кога ще обърне тренда и ще видим подобаващ бичи цикъл
                            изобщо не съм близо ....... бяга ми както прогнозата, така и тайминга ...... изобщо не съм доволен от себе си

като някакво успокоение приемам факта, че основните ми позиции не са Софикс като цяло (макар да имам софикс-лонг с тежест 2% от портфейла ми), а отделни акции от софикс на които средната на придобиване са около настоящата цена

както и да е ......... аз не съм изобщо важен, че да пиша толкова много за мен...

по-важното е, че според мен беше изпуснат момента при втората десетдневка на септември когато пазара проби низходящият тренд и излезе от канала (оранжевото кръгче), но после много бързо слезе пак под горната черта на канала ....... просто не ни стигнаха силите да пробием стабилно 580 пункта която беше много силна подкрепа дълго време, а занапред ще се явява много силна съпротива преди да се отправим към следващото ниво при 625 пункта

Click image for larger version

Name:	2019-11-27_sof1.jpg
Views:	1
Size:	43.1 КБ
ID:	3520472

събираме сили за следваща атака на 580 пункта и това е...

Коментар

Достатъчно близо си Браво! Моите сметки бяха за до около 540 което ми излизаше по Елиът но след двойното дъно на 560 си мислех че е свършило падането. Както и да е близо сме до дъното. Въпроса е кога ще обърне тренда и ще видим подобаващ бичи цикъл
                              Само дъното да не излезе продънено

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

ето я анкетата от средата на октомври 2018 година

[ATTACH=CONFIG]n3520459[/ATTACH]
                                [ATTACH=CONFIG]n3520460[/ATTACH]

моя отговор в анкетата беше 500-525 пункта, а във форума не веднъж писах 515 пункта за Софикс ........ тайминга тогава ми показваше Q4-2019, но в анкетата и не веднъж във форума бях писал Q3-2019

да видим какво ще се случи...

Коментар

Working...
                                X