IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    Като гледам тук са напъплили тролове на минфин като мрси и бота, на които им плащаме и заплатите. Ако някой си прехвърля партидите, това са тези дето почти нищо нямат в ПФ, така че хич не смятайте, сумите са смешни...

Отделно инвестициите на БФБ на Алианц примерно са 5-6% от общите активи. Що за щурутии говорите, ще продават точно бфб, за да плащат някакви химерични милиони на фалиралото НОИ... поне опорките ви да бяха по смислени...
    Напъплили,викаш,тролове на минфин....Ако аз съм минфин в съвременна България,точно щеше да ми е през нежния К*Р,кой какво дращи в някакъв анонимен форум,та чак и тролове да наемам....
    Днешния оборот на БФБ е 2 700 000 лв. ,от които 2 100 000 на цкб....На нашата борса и 100хил.лв . ще и повлияят...Хич не ми говори за смешни суми...

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Поздравления. Добре дошъл в отбора на реалистите.
      Когато се напродадат ще дойде и нашият момент .
      Пожелавам ти успех в инвестициите
      Аааа,благодаря ти!И за пожеланията,и за отправната точка за размисъл...!Не бях поглеждал от тоя ъгъл....Може и пак да не са ми съвсем верни сметките,но има върху какво да се замисли човек...
      А колкото до реализма....,за ограмно мое съжаление ,аз съм брутален реалист....Повече от необходимото...Само да ти кажа,че преди около двадесетина години си направих прогноза -как би изглеждала България,след двадесетина години....Е,днешна България изглежда доста по-добре ,отколкото аз си я представях,преди двадесетина години....Май малко на песимизъм отиват нещата...Но само на пръв поглед...Въпреки многото трески ,които има за дялане в нашата държава,аз си я предпочитам пред много ,далеч по-развити държави от нас...
      Пожелавам ти и на теб успехи,и не само в инвестициите!

Коментар

• Като гледам тук са напъплили тролове на минфин като мрси и бота, на които им плащаме и заплатите. Ако някой си прехвърля партидите, това са тези дето почти нищо нямат в ПФ, така че хич не смятайте, сумите са смешни...

Отделно инвестициите на БФБ на Алианц примерно са 5-6% от общите активи (Доверие 3-4%). Що за щурутии говорите, ще продават точно бфб, за да плащат някакви химерични милиони на фалиралото НОИ... поне опорките ви да бяха по смислени...
        Last edited by dex; 02.12.2019, 23:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
          По мои калкулации ще вземам 1060лв пенсия при преизчислението (сега ми е 978, преди бях на макс), ако прехвърля 20к от частните фондове ще взема 1280лв.
          Тея измамници ще ми дадат пенсия след 25 години и то 100лв ..
          Чакам си решението и ги прехвърлям.
          Да си смятат доходност, да си начисляват такси колкото искат
          Точно за това говорим. Всеки нормален би прехвърлил "събраното му " към НОИ
          Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• По мои калкулации ще вземам 1060лв пенсия при преизчислението (сега ми е 978, преди бях на макс), ако прехвърля 20к от частните фондове ще взема 1280лв.
            Тея измамници ще ми дадат пенсия след 25 години и то 100лв ..
            Чакам си решението и ги прехвърлям.
            Да си смятат доходност, да си начисляват такси колкото искат
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Мамка му...Сметките ми са абсолютно грешни....
              Ако наборът, на който му се налага да вземе решението,какво да прави с натрупаните пари в ПФ, решението му е 100% прехвърляне в НОИ :
              100 000 х 3 000лв/средно натрупана сума/. = 300 000 000
              Три набора 2017,2018,2019 х 300 000 000= 900 000 000
              --------------------------------------------------------------------------------------

Новите три набора "компенсиращи" излезлите пари,пак ще приема ,че са по 100 000 ,макар че съм сигурен ,че броя на новопостъпилите работници е по-малък...
              Средно внасяна сума - 61лв
              Години ,месеци ,сума ,нововнасящи
              Първи набор 3х12х61х100 000=219 000 000
              Втори набор 2х12х61х100 000=146 000 000
              Трети набор 1х 12х61х100 000= 73 000 000

Обща сума:438 000 000

900 000 000 - 438 000 000 = 462 000 000 по-малко кинти в ПФ.

Това са просто хипотези....
              В едно съм абсолютно сигурен - броят на новоосигуряващите се е със сигурност по-малък от поненциалните бъдещи пенсионери....
              Т.е. компенсиращата сума от 438 млн.лв е със сигрност доста по-малка
              Ако се окаже ,че наистина броят на хората прехвърлящи парите си от ПФ в НОИ е много висок,даже и да не е 100%,остава вероятността ,сто-двеста млн. лв. по-малко пари на БФБ-то...Днешният оборот на БФБ е 2 800 000 лева....На тоя фон - 200млн лв. е една колосална сума..

Поздравления. Добре дошъл в отбора на реалистите.
              Когато се напродадат ще дойде и нашият момент .
              Пожелавам ти успех в инвестициите

Коментар

• Защо ли ми се струва, че социалния министър си отиде заради някакъв нов закон за ПФ ?
                Преди седмица рече - 2 пенсии са по-малко от 1 !!!
                ПФ с цялото си крадливо лоби му видяха сметката...

Коментар

Пак не ми излизат много сметките....В момента в ПФ внасят грубо 40 набора..1959-1999...
                  Това че два-три набора вземат дори и на 100 процента да си прехвълят парите към НОИ,пак са около 7-8 процента от активите на ПФ...
                  В крайна сметка не е нужно,аз,който съм 69-ти набор да го вземам това решение...Ще го взема 5 години преди пенсиониране,ако днешните правила са все още в сила...Т.е. всяка година ,само на един набор му се налага да взема това решение и дори и целият набор да го вземе това решение са грубо около 2.5 % от активите на ПФ...
                  Сметките ми са много груби ,но пък и не са чак толкова далеч от истината,или?!
                  Мамка му...Сметките ми са абсолютно грешни....
                  Ако наборът, на който му се налага да вземе решението,какво да прави с натрупаните пари в ПФ, решението му е 100% прехвърляне в НОИ :
                  100 000 х 3 000лв/средно натрупана сума/. = 300 000 000
                  Три набора 2017,2018,2019 х 300 000 000= 900 000 000
                  --------------------------------------------------------------------------------------

Новите три набора "компенсиращи" излезлите пари,пак ще приема ,че са по 100 000 ,макар че съм сигурен ,че броя на новопостъпилите работници е по-малък...
                  Средно внасяна сума - 61лв
                  Години ,месеци ,сума ,нововнасящи
                  Първи набор 3х12х61х100 000=219 000 000
                  Втори набор 2х12х61х100 000=146 000 000
                  Трети набор 1х 12х61х100 000= 73 000 000

Обща сума:438 000 000

900 000 000 - 438 000 000 = 462 000 000 по-малко кинти в ПФ.

Това са просто хипотези....
                  В едно съм абсолютно сигурен - броят на новоосигуряващите се е със сигурност по-малък от поненциалните бъдещи пенсионери....
                  Т.е. компенсиращата сума от 438 млн.лв е със сигрност доста по-малка
                  Ако се окаже ,че наистина броят на хората прехвърлящи парите си от ПФ в НОИ е много висок,даже и да не е 100%,остава вероятността ,сто-двеста млн. лв. по-малко пари на БФБ-то...Днешният оборот на БФБ е 2 800 000 лева....На тоя фон - 200млн лв. е една колосална сума..

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                    Експат Капитал: Очакваме ръст на SOFIX от 25% през следващите 6 до 12 месеца

Една от причините за оптимизма е очакваното членство на България в Европейския валутен механизъм през следващите месеци

https://www.investor.bg/novini-i-ana...comment-newest

Тия небивалици помните ли ги?
                    ха ха, тез па..., още продължават с простотиите

Коментар

• Експат Капитал: Очакваме ръст на SOFIX от 25% през следващите 6 до 12 месеца

Една от причините за оптимизма е очакваното членство на България в Европейския валутен механизъм през следващите месеци

https://www.investor.bg/novini-i-ana...comment-newest

Тия небивалици помните ли ги?
                      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

Ок, не оспорвам тези твърдения, но колко да са тези? И колко пари да ппрехвърлят....? Смятам че това не може да бъде причина ПФ да продават заради това, при положение, че всеки месец имат огромни входящи потоци. Те може пак да си продават, но не това е причината.
                        А бе да ти кажа,колегата мрси може и да има право...Ако изходните потоци клонят към 100 % ,то новопостъпилите проценти от нововнасящи набори, почти ги компенсират,но за да запазят процентното разпределение на портфейлите си ,на ПФ почти не им остават свободни кинти за инвестиране на БФБ?!Въпросът е ,колко е процентът на прехвърлящите в НОИ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fordi
                          Почти всички работили в условия на 1-ва и 2- ра категория труд при ранно пенсиониране прехвърлят своите ППФ/някой прехвърлят и УПФ/ към НОИ.
                          Ок, не оспорвам тези твърдения, но колко да са тези? И колко пари да ппрехвърлят....? Смятам че това не може да бъде причина ПФ да продават заради това, при положение, че всеки месец имат огромни входящи потоци. Те може пак да си продават, но не това е причината.

Коментар

Не ми се вярва това да е основната причина,щото пенсионните фондове държат едни петнайсетина процента в депозити...Що им е да излизат толкоз прибързано от акции,при наличие на достатъчно кинти по банките...?!
                            Няма как това да е основната причина. Колко да са тези толкова много хора, които се пенсионират, че даже и са се пенсионирали с партиди в ПФ? Първите, които имат партиди в ПФ са набор 1960 год. и те навършват 60 год. 2020 год. А пенсионната възраст за нормалната трета категория е дори по-висока от 60 год. сега....така че остават някакви други категории труд, които да са се пенсионирали и да имат партиди в ПФ. Не знам колко са такива хора, но не вярвам да са много, а и едва ли ще имат някакви колосални суми, натрупани в партидите си, че при прехвърлянето им да се налага ПФ да продават, за да осигурят ликвидност.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Според мен излизат поради това че близо 100 % от пенсионерите предпочитат да прехвърлят партидите си в НОИ , а те са очаквали по-малко. Така си мисля аз, защото 100 % от тези които познавам се прехвърлиха.
                              Пак не ми излизат много сметките....В момента в ПФ внасят грубо 40 набора..1959-1999...
                              Това че два-три набора вземат дори и на 100 процента да си прехвълят парите към НОИ,пак са около 7-8 процента от активите на ПФ...
                              В крайна сметка не е нужно,аз,който съм 69-ти набор да го вземам това решение...Ще го взема 5 години преди пенсиониране,ако днешните правила са все още в сила...Т.е. всяка година ,само на един набор му се налага да взема това решение и дори и целият набор да го вземе това решение са грубо около 2.5 % от активите на ПФ...
                              Сметките ми са много груби ,но пък и не са чак толкова далеч от истината,или?!
                              Last edited by retro_69; 02.12.2019, 21:48.

Коментар

Не ми се вярва това да е основната причина,щото пенсионните фондове държат едни петнайсетина процента в депозити...Що им е да излизат толкоз прибързано от акции,при наличие на достатъчно кинти по банките...?!
                                Според мен излизат поради това че близо 100 % от пенсионерите предпочитат да прехвърлят партидите си в НОИ , а те са очаквали по-малко. Така си мисля аз, защото 100 % от тези които познавам се прехвърлиха.

Коментар

Working...
                                X