IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Аз не съм гадател като повечето от Вас , давам годишен спад и от 720 до сега съм успешен.......
    За тази съм дал 470 средна иначе без криза 490....та ако тръмп се справя,,,,
    ЧНГ.....
    Какво даваш бе аланколу?! Давал ....
    Бил успешен... цццц - баси - Самооценката,
    Смешник си остана и това си е,
    Тръмп ще се справя до изборите перфекциозно,
    Фтори мандат е това. И Това го стопля всяко хлапе
    С поздрав, - От лагера на мечките, Рупай още....
    Last edited by mechka uteshitelka; 02.01.2020, 22:04.
    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

Глупости на търкалета. Не си никаква мечка. В мечката има голям интелект, а горенаписаното подсказва за интелект на страхлив "хамстер", вместо на мечка. За да не е празнословно - Индексът е по-вероятно да направи 10% нагоре отколкото надолу.а Вие, които от 2009 досега тръбите спад и само спад, сте най-обикновени завистливи, озлобени от поетите загуби и недоброжелателни страхливци.
      Имайте поне тази интелигентност - да ограничавате негативните си форумни изяви. Да не говорим, че един път не даде твърдо дъно, а постоянно го местиш надолу при всеки спад. Моля да не се обиждате, но това е доказателство за страхливост. Такъв пример не е успешен за останалите участници. Няма какво да научат.
      И така, когато всички очаквате спад ще се случи точно обратното - очаквам до есента една разумно добра година за софикс, А вие, самозваните мечки, да скимтите с подвити опашки без профит.
      Аз не съм гадател като повечето от Вас , давам годишен спад и от 720 до сега съм успешен.......
      За тази съм дал 470 средна иначе без криза 490....та ако тръмп се справя донякъде с обстановката май няма да е апокалипсис а Пързалка .
      Харесва ми подкрепата за поста от 10 човека спекуланти надъхани за бичи маркет е много Убаво защото означава че още 50-70+ подкрепят написаното най малко .....пълни с убави Тапети и взимащи заеми и репа.... а аз имам днес 5% печалба на целия портфеил на ДАКС и 70% са вече в евро ама да не мислиш че ще купувам Недоверие и ПФБ...не е ще чакам Годо да ми дойде на крака с бъклица да ми се моли за акции да купя от БФБ....
      Това 100к оборот на ДАХ днес само аз завъртях.....
      ЧНГ.....

Коментар

• За много години и от мен ! Живи, здрави и много успехи на всички през новата година !

Коментар

• Успешна нова 2020-та година на всички бг инвеститори и спекуланти!!!
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• ЧНГ 2020 на меци, бици, кибици,сеирджии и всякакви други типове.
            Най вече да е здрава, другото с малко позитивизъм ще е по лесно.....дори и тук на бфб може слънце да изгрее, дано

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
              Почва се.....Бой по мечите кратуни!
              Никакъв бой по мечи кратуни. Борсата отдавна е загубила смисъла си, оборотите са реално по-ниски откакто е започнала търговията 2001 г. (тогава парите са биле други) - дъно след дъно. Докато никой не иска да инвестира, а само ако може за бързо да излъже някой и да бега, ще е така.

Коментар

....
                Дребните в момента отчитат виртуални печалби щото са в акции и чакат .....Годо....а кеш има в песимистите а те чакат.....Годо/апокалипсиса/ може би.. но в кеш така че отиваме към 500 пункта бавно и славно и продължително.....но реалистично...
                ЧНГ
                Глупости на търкалета. Не си никаква мечка. В мечката има голям интелект, а горенаписаното подсказва за интелект на страхлив "хамстер", вместо на мечка. За да не е празнословно - Индексът е по-вероятно да направи 10% нагоре отколкото надолу.а Вие, които от 2009 досега тръбите спад и само спад, сте най-обикновени завистливи, озлобени от поетите загуби и недоброжелателни страхливци.
                Имайте поне тази интелигентност - да ограничавате негативните си форумни изяви. Да не говорим, че един път не даде твърдо дъно, а постоянно го местиш надолу при всеки спад. Моля да не се обиждате, но това е доказателство за страхливост. Такъв пример не е успешен за останалите участници. Няма какво да научат.
                И така, когато всички очаквате спад ще се случи точно обратното - очаквам до есента една разумно добра година за софикс, А вие, самозваните мечки, да скимтите с подвити опашки без профит.

Коментар

• Почва се.....Бой по мечите кратуни!

Коментар

А не ,само нашите .....
                    Гледай какво правят Коба ,ДБ и Вирекард.....на ДАХ.
                    Днес разкарах и Коба и Вирекард и Нокиа и изобщо не ми пука

Коментар

• Първоначално изпратено от strol Разгледай мнение

Всичките телета на мезетаВярно е ,че страдаха много,но може и още
                      А не ,само нашите .....
                      Гледай какво правят Коба ,ДБ и Вирекард.....на ДАХ.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        Зaщo дa зaлoжим нa бългapcĸия фoндoв пaзap пpeз 2020-a гoдинa? Teoдop Mинчeв Aвтop: Teoдop Mинчeв

Или щe ce oпpaви, или тpябвa дa изчeзнe...

Дa, имa мнoгo лoши нeщa, ĸoитo мoгaт дa ce ĸaжaт зa poдния ĸaпитaлoв пaзap и нямa дa ги cпecтя ceгa - в ĸpaя нa 2019-тa гoдинa - пopeднaтa yжacнa гoдинa зa 10-мaтa инвecтитopи ocтaнaли нa БФБ, ĸoитo мoжe би oбмиcлят дa ce пpeмecтят нa пo-интepecни и лиĸвидни пaзapи (в ĸpъгa нa шeгaтa paзбиpa ce).

Πpoблeмът c лиĸвиднocттa e яceн и дo бoлĸa пoзнaт...

Moжeм caмo дa ce нaдявaмe, чe тoзи фoнд щe пpивлeчe внимaниe ĸъм пaзapa ни, ĸoйтo инaчe ce избягвa oт мeждyнapoднитe инвecтитopи, a cъщo тaĸa и дa нe cтaнe твъpдe гoлям, зa дa нe cмaчĸa и бeз тoвa злe пpeдcтaвящия ce пaзap.

Ho нe cтpaxът oт cпaд нa индeĸcитe би cлeдвaлo дa тpeвoжи в нaй-гoлямa cтeпeн инвecтитopитe. Taĸъв cпaд пpи пo-гoлeми oбeми, мoжe и дa e дoбpa нoвинa. Mнoгo пo-cтpaшнo би билo дa пpoдължим c тaзи peĸopднo ниcĸa лиĸвиднocт, ĸoятo нaпълнo oбeзcъpчaвa вcичĸи yчacтници. Πoглeднeтe нa тoзи нeгaтив пo cлeдния нaчин - нeщo ĸaтo "япoнcĸия фaĸтop" и дeфлaциятa тopмoзилa нe caмo иĸoнoмиĸaтa нo и фoндoвитe пaзapи в пpoдължeниe нa дeceтилeтия. Eдвa ли няĸoй би cи пoжeлaл тoвa дa ce cлyчи и нa БФБ и peĸopдa нa ЅОFІХ oт 2007-мa гoдинa дa ocтaнe в cилa oщe - пpимepнo 30 гoдини!
                        Според мен точно това ще се случи.

На Никито защо му трябваше да се занимава с глупости?! Вместо този смотан шорт-фонд на пресъхналото БФБ, по-добре да беше създал няколко etf-а базирани върху индексите на Руската федерация. И всички щяха да са доволни.

------------
                        Руската фондова борса е лидер по растеж в световен мащаб

05.12.2019 0 Коментара в световен мащаб, е лидер по растеж, Руската фондова борса
                        Руската фондова борса тази година се превърна в лидер по растеж в световен мащаб. На какво се дължи успехът? Защо инвеститорите харесват толкова много руски акции?Руската фондова борса е лидер по растеж в световен мащаб.

Снимка: Wikipedia

Въпреки леката корекция през последните дни, руските акции тази година демонстрират рали, което засенчва всички фондови пазари в света. Това до голяма степен се дължи на дивидентната доходност, почти двойно по-голяма от тази на другите развиващи се страни, пише Bloomberg.

Доларовият индекс RTS на руския фондови пазар се повиши с 34%, пробивайки нивото, предхождащо налагането на санкциите през 2014 г. на фона на отслабването на опасенията от въвеждането на нови политически мерки.Руската фондова борса е лидер по растеж в световен мащаб.

Финансовата стабилност на Руската федерация, укрепването на валутата и ниската сравнителна стойност на книжата също привличат инвеститори: през 2019 г. само гръцките акции изпреварват руските бенчмарк книжа, информира infostock.bg.

„Дивидентите изиграха решаваща роля“, споделя пред Bloomberg Елена Ловен, портфейлен мениджър на Swedbank Robur Fonder AB.

Експертът чака ралито да продължи и през следващата година. Руските акции „могат лесно да нараснат с още 40-50% и все още да останат евтини“, каза тя.

През последните няколко години Министерството на финансите настоява държавните компании на Руската федерация дават повече от печалбата си под формата на дивиденти, като инвеститорите на фондовите пазари се възползват от това.

От началото на 2019 г. стойността акциите на Газпром са се повишили с над 70%, след като компанията повиши дивиденти. Тя планира в бъдеще да отдели половината от нетната си печалба за дивиденти.

Ажиотажът на дивидентите се разпространи и към държавните банки, включително Сбербанк и ВТБ, казва анализаторът на BCS Global Markets Елена Царева, цитирана от vestifinance.ru.

„Сбербанк и ВТБ нямаха достатъчно капитал, за да изплащат по-високи дивиденти до тази година, но сега нивото на капитала, потенциалът за растеж и рентабилността ни позволяват да изплащаме по-щедри дивиденти, каза Царева.“ Икономическият растеж и нивото на кредитирането засега са ниски, но дивидентите са високи и ситуацията е стабилна“, допълва експертът.

От 23 руски компании в индекса на MSCI Emerging Markets, 15 предоставиха на инвеститорите обща възвръщаемост над средните за този индекс 14% през тази година, сочат данните, анализирани от Bloomberg.

От началото на годината анализаторите повишават прогнозите за печалбите на руските компании и понижават оценките за компаниите в развиващите се страни като цяло.Източник: money.bg
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Рано е броя за тази година ще излезе чак на 10.01.2020
                          Знам. За първи път правят такъв празен период, но имат статии в сайта. Ясно е че е рано, но пепратката ми, е че обикновено пазара реагира все едно никой не мисли с главата си а чака някой да му каже какво да купи и какво да продаде... Да не говориме, че брокери си правят класации на това, което вече са купили
                          Life won't wait for you.

Коментар

Греъм ,ти си поне реалист....
                            Кой продал продал ,който не продал ще чака по добри времена или ще търси кеш на голяма загуба,............
                            Фондовете балансираха слабо портфеилите и се скриха ,други фондове ще излизат и разпродават,чичо Оги ще спре да бори спекулантите който продадат неговите позиции.....ФИБ ще разочарова както винаги ,но некой хора няма да разберат....щото ще бъдат залети от манипулации.....
                            Дребните в момента отчитат виртуални печалби щото са в акции и чакат .....Годо....а кеш има в песимистите а те чакат.....Годо/апокалипсиса/ може би.. но в кеш така че отиваме към 500 пункта бавно и славно и продължително.....но реалистично...
                            ЧНГ
                            Всичките телета на мезетаВярно е ,че страдаха много,но може и още

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Накрая чакането ще се отплати на някой. Да сме живи и здрави, ще видим на кой. Гледам, че и капитал не пускат вече статия за ракети и падащи звезди
                              Рано е броя за тази година ще излезе чак на 10.01.2020

Коментар

Греъм ,ти си поне реалист....
                                Кой продал продал ,който не продал ще чака по добри времена или ще търси кеш на голяма загуба,............
                                Фондовете балансираха слабо портфеилите и се скриха ,други фондове ще излизат и разпродават,чичо Оги ще спре да бори спекулантите който продадат неговите позиции.....ФИБ ще разочарова както винаги ,но некой хора няма да разберат....щото ще бъдат залети от манипулации.....
                                ЧНГ
                                Накрая чакането ще се отплати на някой. Да сме живи и здрави, ще видим на кой. Гледам, че и капитал не пускат вече статия за ракети и падащи звезди
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X