IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
    От абсурда, който чета тук виждам следното - ти не си иконмист със сигурност, ама много ми приличаш на политик! И то български политик! ПИШЕШ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!
    България имаше 5 месеца да реши проблем, който се решава за 5 дни! ВЕЧЕ НЯМА ВРЕМЕ И ЕК ГО КАЗВА МНОГО ОТЧЕТЛИВО! Няма отлагане във времето в европейските директиви, такова понятие не съществува!
    Икономист съм, завършил съм магистратура по финанси в УНСС, така че мисля че разбирам прекрасно темата. А за политиката, там още прохождам, но се надявам на развитие скоро, само нашите да започнат с нормално правителство, Бойко ще оправи положението.
    Досега са минали 4 месеца, не 5. Отделно, доклада на одиторите излезе едва онзи ден, така че тепърва може да се върви по някой от пътищата които посочих. Леко и спокойно, време има.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Свърши тя.Доверие в закони и държава няма повече.Като си взема кинтата ще я изнеса от България само малка част ще оставя в Бурканбанк.До Виена полета е един час до Германия два.Билетите не са скъпи....Така че аз бях до тука.Каквото искат да говорят каквото искат да обещават за мен това са селски дребни хитреци цигани мръсни долни цигани.Аз бях до тук с банките в България.Имам 23 лева в ПИБ.И така ще е докато съм жив.
      Бате Пешо, що ти е да биеш път до Германия или Австрия, като можеш да си откриеш сметки в тамошни банки от България?

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
        Да тук малко си го задават този въпрос - Пари откъде?
        Това не е мой проблем.Който е приемал закони и е давал гаранции да търси пари.Когато си поръчител по заем плащаш като поп и не ти се разминава.Като си негодник и некадърник няма да даваш гаранции.Като не си за ЕС няма да членуваш там а ще отидеш при Ердоган да ти сложи чалмата.Баси педерасите аз ще търся пари...

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
          Бюджета за 2013 е към 18 млрд' лв, за 2014 -19 млрд.

Еврофондовете НЕ СА ВЛЮЧЕНИ в приходната част на бюджета. Което става е че държавата понякога плаща комуто трябва за неусвоени пари от еврофондовете, което натоварва допълнително бюджета.

Еврофондовете, които все още могат да се усвоят до 2015 включително, са около 3 -4 млрд' лв. Като се знае че поради "кадърност" на българските чиновници се усвоява под 40%% от възможното, направи сметка какъв % от бюджета се формира фондовете.
          Достатъчен %, за изпадне държавата във финансов колапс!
          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
          не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от korker Разгледай мнение
            Отнемането на лиценза е прекалено крайно действие, което влече след себе си много излишни разходи за държавата. В момента държавата ни почти не разполага със свободни ресурси, ако не си забелязал. Затова е добре да се оптимизират потенциалните разходи по решаването на проблема с КТБ, а варианти има, не е да няма:
            1. Може да се отложи още във времето, за по-добри времена, когато ще има излишни пари в държавата за харчене.
            2. Може да се търси решение от акционерите, не че такова е възможно, но ще помогне за отлагането във времето.
            3. Ако се стигне до плащането на гарантираните влогове, това също може да стане по много начини. Казано е, че плащането трябва да започне до 20 дни от отнемането на лиценза, обаче не е казано как и по каква процедура се плаща. За това може да се направи Наредба и да се вкара по-дълга процедура за плащане, като например минаването през данъчна проверка за законността на средствата, за платени данъци и т.н. Хем ще има намаляване на депозитите които ще се плащат от държавата, хем ще се поотложи разхода във времето.
            Варианти много, но първо трябва да разсъждаваме като политици и като икономисти.
            От абсурда, който чета тук виждам следното - ти не си иконмист със сигурност, ама много ми приличаш на политик! И то български политик! ПИШЕШ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!
            България имаше 5 месеца да реши проблем, който се решава за 5 дни! ВЕЧЕ НЯМА ВРЕМЕ И ЕК ГО КАЗВА МНОГО ОТЧЕТЛИВО! Няма отлагане във времето в европейските директиви, такова понятие не съществува!
            не е препоръка

Коментар

• LuckyYou, май грешиш тук:

Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
              ...
              ...Освен това може да стигне до спиране на еврофондовете за догодина, което ще е най-големият кошмар. 40% от бюджета се формира от еврофондовете.
              Бюджета за 2013 е към 18 млрд' лв, за 2014 -19 млрд.

Еврофондовете НЕ СА ВЛЮЧЕНИ в приходната част на бюджета. Което става е че държавата понякога плаща комуто трябва за неусвоени пари от еврофондовете, което натоварва допълнително бюджета.

Еврофондовете, които все още могат да се усвоят до 2015 включително, са около 3 -4 млрд' лв. Като се знае че поради "кадърност" на българските чиновници се усвоява под 40%% от възможното, направи сметка какъв % от бюджета се формира от фондовете, и в каква посока.
              Last edited by Musa; 22.10.2014, 09:40.
              Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнение
                Аз лично си мисля,че най интересно (а и важно !) ,за повечето пишещи тук ( ИЗКЛЮЧВАМ тези с влогове над гарантираните,те вече си имат други кахъри) е,как и по какъв начин държавата ще възвърне доверието на хората в банките след тая катастрофа,моделирайки новия закон за защита на влоговете.
                Щото аз никак не съм доволен от черновата му !
                Свърши тя.Доверие в закони и държава няма повече.Като си взема кинтата ще я изнеса от България само малка част ще оставя в Бурканбанк.До Виена полета е един час до Германия два.Билетите не са скъпи....Така че аз бях до тука.Каквото искат да говорят каквото искат да обещават за мен това са селски дребни хитреци .Аз бях до тук с банките в България.Имам 23 лева в ПИБ.И така ще е докато съм жив.
                Last edited by X_Y; 22.10.2014, 11:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Всеки натиск към банките носи риска да ни изпеят песента - Дим да ни няма с парите. В момента са насъбрали 50 милиарда евро с които няма признаци да са кредитирали в България..т.е. те са в пълна готовност да запеят в един глас. Тези пари във въпросния фонд са техни и те ги държат "при себе си" и нищо чусно с две ръце да прегърнат идеята да платят чуждата сметка.Мога да си представя как ги гони мерака и ЕК се е чалнала да притиска БГ за да се задейства този риск. Естественно тези които имат да вземат ще кажат да им се дадат парите пък след това и потоп ги устройва.
                  Форко ти ще разбереш ли че вече на доста народ не му пука за България.Ще разбереш ли че тоя народ ще помогне на всяка чужда армия за да го отърве от нашата мафия.Българите няма да се съпротивляват срещу чужда намеса.На народа му писна от тия измеслени политици крадци.Рано или късно ще скочи и ще ги изколи.

Коментар

не е далече, много е близо! много по-близо, отколкото ти можеш да си представиш. Лицензът на банката ще бъде отнет или тази, или най-късно началото на другата седмицата!
                    А ако еврофондовете бъдат спрени, тогава пък трябват месеци, за да бъдат възстановени плщанията
                    Плащането на глоби и шикалкавенето е просто отлагане на неизбежното!Престани да мислиш на дребно - лошо е за теб
                    Отнемането на лиценза е прекалено крайно действие, което влече след себе си много излишни разходи за държавата. В момента държавата ни почти не разполага със свободни ресурси, ако не си забелязал. Затова е добре да се оптимизират потенциалните разходи по решаването на проблема с КТБ, а варианти има, не е да няма:
                    1. Може да се отложи още във времето, за по-добри времена, когато ще има излишни пари в държавата за харчене.
                    2. Може да се търси решение от акционерите, не че такова е възможно, но ще помогне за отлагането във времето.
                    3. Ако се стигне до плащането на гарантираните влогове, това също може да стане по много начини. Казано е, че плащането трябва да започне до 20 дни от отнемането на лиценза, обаче не е казано как и по каква процедура се плаща. За това може да се направи Наредба и да се вкара по-дълга процедура за плащане, като например минаването през данъчна проверка за законността на средствата, за платени данъци и т.н. Хем ще има намаляване на депозитите които ще се плащат от държавата, хем ще се поотложи разхода във времето.
                    Варианти много, но първо трябва да разсъждаваме като политици и като икономисти.

Коментар

• не е далече, много е близо! много по-близо, отколкото ти можеш да си представиш. Лицензът на банката ще бъде отнет или тази, или най-късно началото на другата седмицата!
                      А ако еврофондовете бъдат спрени, тогава пък трябват месеци, за да бъдат възстановени плщанията
                      Плащането на глоби и шикалкавенето е просто отлагане на неизбежното!Престани да мислиш на дребно - лошо е за теб
                      Last edited by LuckyYou; 22.10.2014, 09:14.
                      не е препоръка

Коментар

Ами подобна сума не е голяма, може би ще е наистина по-изгодно да се отложи проблема за милиарди във времето и да се плаща глоба от дестки хиляди евро на ден.
                        Много по-добре, отколкото държавата да се бръкне за няколко милисрда по които само лихвите на ден ще са над сумата на глобата.
                        Логиката кърти. И с какво ще стане по-добро положението като се отложи плащането?
                        Лихвите щели да са по-големи. Че те лихвите си вървят и сега бе. Депозитите в КТБ са на 3% лихва и всеки ден, в който парите ни стоят там, задълженията към нас се увеличават. Ако се емитира дълг, лихвата вероятно ще е по-ниска от 3%.
                        Ама викаш лошо няма, да поплащаме глоби известно време, пък после ще платим и милиардите

Коментар

А еврофондовете, които ще бъдат спрени от нова година ? ТЕ ЗА КОЛКО МИЛИАРДА ЕВРО СА ? Писна ми от дребни сметкаджии, е за това сме на това дередже!
                          Засега сме още много далеко от спиране на еврофондовете. Ако такова потенциално наближи, тогава ще се мисли.
                          Но засега плащането на глоби изглежда много по-добре като вариант, чисто финансово.

Коментар

Ами подобна сума не е голяма, може би ще е наистина по-изгодно да се отложи проблема за милиарди във времето и да се плаща глоба от дестки хиляди евро на ден.
                            Много по-добре, отколкото държавата да се бръкне за няколко милисрда по които само лихвите на ден ще са над сумата на глобата.
                            А еврофондовете, които ще бъдат спрени от нова година ? ТЕ ЗА КОЛКО МИЛИАРДА ЕВРО СА ? Писна ми от дребни сметкаджии, е за това сме на това дередже!
                            не е препоръка

Коментар

... ЕК ще започне да налага глоби на България, които са от порядъка на няколко десетки хиляди евро за всеки ден, в който евродирективата за изплащането на депозитите не се изпълнява.

Коментар

• Механизмите на ЕК са чудесни! Имат страхотен дисциплиниращ ефект! Само ЕС може да вкара България в правия път! Скоро ще обвържат Еврофондовете с механизма за сътрудничество и оценка на ЕК - тогава политичетата - ако искат да усвояват - щат не щат ще правят реформи!
                                На българския народ единственият шанс е ЕС!
                                не е препоръка

Коментар

Working...
                                X