IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
    О, ТУК съм съгласен 100% с теб Щото което може на практика да стане, ЕС просто няма да изплати на България което вече "е похарчено" по проекти финансирани с еврофондове, но още не е възстановено (към 3 мрд лв). Което отваря нова дупка в бюджета

А няколко поста назад някой...(ще се въздържа от дефениции) ни прави дребни бакалски сметки "дайте да плащаме няколко десетки хиляди € глоба на ден (което прави годишно МИЛИАРДИ €€€, не 1-2 а бая повече), пък да отложим изплащането на гарантираните влогове, за което ни дърпат ушите от ЕК. Щото било по изгодно"

Товва неговото ми прилича на онзи виц за един българин, хванат в кражба, 'дето кадията му отсъдил присъда според негов избор: Или изяжда 100 кила сол, или му бият 100 тояги, или плаща 100 жълтици! Хитреца разбира се избрал да изяде 100 кила сол, ял, ял, стигнал до 80 кг, разбрал че не може повече, и казал-ОК, 100 тояги!

Издържал до 70-80 тояги, вижда че бере душа, и кандисал накрая да плати 100 жълтици
    Колега,
    Подкрепям становището, че един друг симпатяга от УНСС говори
    откровено несъстоятелни неща. Единствено бих коригирал, че няколко десетки хиляди евра на ден не прави милиарди за година. А сметките са важно нещо.
    Особено когато става въпрос за милиони и милиарди.

Поздрави,
    NO SIGNATURE FOUND

Коментар

Може да разбираш темата, ама предложенията ти са...меко казано "не особено умни, И НЕПРИЛОЖИМИ в случая".

Ти на всеки който ти е дал пари назаем му правиш ревизия преди да му ги върнеш? Или считаш всички вложители в КТБ за "умни" като теб-да сложат в БЪЛГАРСКА банка пари от недекларирани доходи Та наали за всяка сума над 10К подписваш декларация за произход на парите?!? КОЙ идиот ще пише там "имотна сделка" (са сбор от суми над 500К), ако всичките му имоти сделки през последните 5 г са 100К?!?
      Не го съдете чак толкова строго човека, тая простотия за данъчните ревизии на вложителите си е идея на Данчо Цонев и Пеевски и това точно май предвижда техния законопроект.....а малко преди тях и самия Бойко се обяви за нещо такова....

Коментар

О, ТУК съм съгласен 100% с теб Щото което може на практика да стане, ЕС просто няма да изплати на България което вече "е похарчено" по проекти финансирани с еврофондове, но още не е възстановено (към 3 мрд лв). Което отваря нова дупка в бюджета

А няколко поста назад някой...(ще се въздържа от дефениции) ни прави дребни бакалски сметки "дайте да плащаме няколко десетки хиляди € глоба на ден (което прави годишно МИЛИАРДИ €€€, не 1-2 а бая повече), пък да отложим изплащането на гарантираните влогове, за което ни дърпат ушите от ЕК. Щото било по изгодно"

Товва неговото ми прилича на онзи виц за един българин, хванат в кражба, 'дето кадията му отсъдил присъда според негов избор: Или изяжда 100 кила сол, или му бият 100 тояги, или плаща 100 жълтици! Хитреца разбира се избрал да изяде 100 кила сол, ял, ял, стигнал до 80 кг, разбрал че не може повече, и казал-ОК, 100 тояги!

Издържал до 70-80 тояги, вижда че бере душа, и кандисал накрая да плати 100 жълтици
        Не разбирам какво го коментирате korker. То направо може да загубиш образ и говор от идеите му на ФИНАНСИСТ! Мани, бегай. Нямало да е ревизия , е така една по-лека формичка на проверка. Пък плащането можело да се отложи за по-добри времена. То в закона пише 6 месеца ама какво ли значение има закона? Ми то може тогава изобщо да не се плаща. Може да се национализират и другите банки примерно, а, кво ше кажеш korker ? Нали няма пари в държавата, що да не плесне два шамара на Левон и на Уникредит и да им вземе парите а?
        Какво пречи?

Коментар

• korker

Първоначално изпратено от korker Разгледай мнение
          Икономист съм, завършил съм магистратура по финанси в УНСС, така че мисля че разбирам прекрасно темата.
          Може да разбираш темата, ама предложенията ти са...меко казано "не особено умни, И НЕПРИЛОЖИМИ в случая".

Ти на всеки който ти е дал пари назаем му правиш ревизия преди да му ги върнеш? Или считаш всички вложители в КТБ за "умни" като теб-да сложат в БЪЛГАРСКА банка пари от недекларирани доходи Та наали за всяка сума над 10К подписваш декларация за произход на парите?!? КОЙ идиот ще пише там "имотна сделка" (са сбор от суми над 500К), ако всичките му имоти сделки през последните 5 г са 100К?!?
          Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Бате Пешо, отиди и разкажи как е: колко документи ще ти искат, за да ти открият сметка, произход на парите, наред с извлечение за платени комунални сметки. И един куп други неща само поради факта, че идваш от България.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
              Достатъчен %, за изпадне държавата във финансов колапс!

Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от korker Разгледай мнение
                Ами завършил съм имам диплома за магистър по финанси.
                И не говорих за ревизия, а за по-лека данъчна проверка. Примерно, човек има 100к лв. и се гледа какво е имал преди 10г. и какво е получил като доходи за целия период, после какво е декларирал и платил като данъци, дали спестеното е възможно въз основа на декларираните доходи и т.н. Методиката може да се спусне централно от НАП и хич няма и да е сложна.
                "По-лека данъчна проверка"?
                Моля те, отиди до УНСС и си върни дипломата или я изгори ритуално пред кабинета на ректора. Доста си далеч от истината с предположенията си.

Коментар

Отнемането на лиценза е прекалено крайно действие, което влече след себе си много излишни разходи за държавата. В момента държавата ни почти не разполага със свободни ресурси, ако не си забелязал. Затова е добре да се оптимизират потенциалните разходи по решаването на проблема с КТБ, а варианти има, не е да няма:
                  1. Може да се отложи още във времето, за по-добри времена, когато ще има излишни пари в държавата за харчене.
                  2. Може да се търси решение от акционерите, не че такова е възможно, но ще помогне за отлагането във времето.
                  3. Ако се стигне до плащането на гарантираните влогове, това също може да стане по много начини. Казано е, че плащането трябва да започне до 20 дни от отнемането на лиценза, обаче не е казано как и по каква процедура се плаща. За това може да се направи Наредба и да се вкара по-дълга процедура за плащане, като например минаването през данъчна проверка за законността на средствата, за платени данъци и т.н. Хем ще има намаляване на депозитите които ще се плащат от държавата, хем ще се поотложи разхода във времето.
                  Варианти много, но първо трябва да разсъждаваме като политици и като икономисти.
                  Скъпи мой френд, това което пишеш е меко казано неосъзнато престъпно словоблудство.Не съм с високо мнение за УНСС, но дори и там не могат да Ви учат на такива гениални финансови трактати.Изявил си се като титан на финасовата мисъл с която ако се осъществи ще бъде срината цялата банкова система, борда и държавата дори.Не бива да се пише така тук има хора с болни сърца не дай си боже да се притеснят и да хукнат по другите банки като разберат, че нищо не ги защитава и какво ги очаква.Най разумно е до края на ноември тази година защитените вложители в КТБ да си получат всичко.Така доверието в банките ще нарастне многократно и всеки ще си преценява риска за напред.

Коментар

И не говорих за ревизия, а за по-лека данъчна проверка. Примерно, човек има 100к лв. и се гледа какво е имал преди 10г. и какво е получил като доходи за целия период, после какво е декларирал и платил като данъци, дали спестеното е възможно въз основа на декларираните доходи и т.н. Методиката може да се спусне централно от НАП и хич няма и да е сложна.
                    Жив и здрав да си,но като ти гледам мненията на финансист какъвто казваш че си...
                    Извода ми е,че сме в това положение точно заради такива специалисти като теб,нищо лично,но ти куца тематиката и то много
                    Гарантираните депозити не могат да бъдат бавени повече,ЕБО посъветваха България изплащането им да започне вчера на 21-и.Така че време няма никакво,друг е въпроса с големите вложители,там ще се чака при всички положения.Само не знам какво ще вземат след като активите бъдат разграбени на безценица.Единственото им спасение е одържавяване,което е и най-евтиния вариант в случая.
                    Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Sh00tHer Разгледай мнение
                      Бате Пешо, що ти е да биеш път до Германия или Австрия, като можеш да си откриеш сметки в тамошни банки от България?
                      Ще трябва да се поинтересувам как става това.Ми защо да не се разходя до Виена или Германия един два пъти годишно?Имам познати банкери и ще питам как се открива сметка в чужда банка от тука.За мен българия и българските политици са приключена тема.Обичам Родината си като територия като релеф климат като географско понятие.Българските политици обаче ненавиждам.И не желая да имам нищо общо с такива прости агресивни и крадливи..В тия боклуци няма нищо човешко
                      Last edited by X_Y; 22.10.2014, 11:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                        Лелеле, какви финанси си завършил, приятелю?
                        Предлагаш изплащане след данъчна ревизия.А по финанси учил ли си как и колко време отнема една данъчна ревизия на физическо лице, а на фирма? Жалко, че в УНСС дават диплома на куцо и сакато.Предложенията ти са абсурдни.

Коментар

• И вижте каква логика има обаче тоя смешник - дайте ЕК да наложи наказателната процедура - да почнеме да плащаме глоби, пък да отложим плащанията Я кажи ти колко просрочени кредита имаш
                          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                          не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Предлагаш изплащане след данъчна ревизия.А по финанси учил ли си как и колко време отнема една данъчна ревизия на физическо лице, а на фирма? Жалко, че в УНСС дават диплома на куцо и сакато.Предложенията ти са абсурдни.
                            От гербер какво можеш да очакваш ?!
                            не е препоръка

Коментар

Икономист съм, завършил съм магистратура по финанси в УНСС, така че мисля че разбирам прекрасно темата. А за политиката, там още прохождам, но се надявам на развитие скоро, само нашите да започнат с нормално правителство, Бойко ще оправи положението.
                              Досега са минали 4 месеца, не 5. Отделно, доклада на одиторите излезе едва онзи ден, така че тепърва може да се върви по някой от пътищата които посочих. Леко и спокойно, време има.
                              Не стига, че си политик, ами си и ГЕРБЕР. ЯСНООООО. А аз се чудя кой може да измисли подобни глупости. Да не си и назначен да тролиш по темите??
                              не е препоръка

Коментар

Икономист съм, завършил съм магистратура по финанси в УНСС, така че мисля че разбирам прекрасно темата. А за политиката, там още прохождам, но се надявам на развитие скоро, само нашите да започнат с нормално правителство, Бойко ще оправи положението.
                                Досега са минали 4 месеца, не 5. Отделно, доклада на одиторите излезе едва онзи ден, така че тепърва може да се върви по някой от пътищата които посочих. Леко и спокойно, време има.

Коментар

Working...
                                X