IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgar Разгледай мнение
    на моя също безсрочен депозит плюс това го има в анекса (промених го от 4х4 на безсрочен) и си пише че е гарантиран и че няма привилегировани лихвени условия
    Еми още по-добре за теб. При мен сигурно проблемът е, че е сключен в далечната 2006-а. Аз си изкарах банкова референция преди 3 седмици и в нея вече си пише, че е гарантирана сметката и няма привилегоровани условия.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
      значи БНБ не иска да ти плати, ама ако идеш да си поискаш уверение от квесторите ( назначени от бнб) те ще ти издадат такова и с него вече БНБ ще ти плати
      Е*@ти смеха!
      Ако БНБ не иска да плати, единствения ти вариант е с договора - в съда.
      Абе ти си много странна персона. Всеки път се включваш с коментари, свързани с някакви абсолютно нереални страхове едва ли не от тъмното и от ламята Спаска Ако си извадиш уверение, после ще питаш как да го завериш нотариално
      Нали квесторите биха ти дали уверение на базата на същата система, която ще се ползва за изплащане. Т.е. ако вземеш уверение, няма да има проблем с изплащане и без уверение. Ако има проблем с изплащане, ще има и с уверението.

То и за малките деца е очевидно, че държавата не иска да плати, ако искаше да е спазила ЕУ директивите и да е платила за 20 дни още през лятото.

Затова и се чудя какво са ми спретнали сега за да продължават да не плащат.

Видно е и, че дори и сега с нов парламент и правителство пак не плащат- имаха 5 месеца - да се бяха подготвили да платят и БНБ като беше взела лиценза да бяха платили следващата седмица например.
      Защо чак сега се сетиха да се договарят с банки, да тестват системи и прочие... а сетих се, щото са били на море
      Защо бавят до максималния възможен срок в закона? И какво още ще измислят след като мине този срок?

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
        Аз имам преференциален безсрочен депозит в лева, договорът е от 2006-а и естествено няма и дума за гарантиране. Ама а да посмеят да не ми платят, ше си ги съдя с двоен кеф
        на моя също безсрочен депозит плюс това го има в анекса (промених го от 4х4 на безсрочен) и си пише че е гарантиран и че няма привилегировани лихвени условия

Коментар

Моя е същия от 2010та и си пише
          Ти ше спиш по-спокойно от мен

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
            Аз имам преференциален безсрочен депозит в лева, договорът е от 2006-а и естествено няма и дума за гарантиране. Ама а да посмеят да не ми платят, ше си ги съдя с двоен кеф
            Моя е същия от 2010та и си пише

Коментар

В моя си пише в прав текст (понеже името му е преференциален депозит)
              Сумата е гарантирана от фонда за гарантиране на влоговете

Коментар

• Първоначално изпратено от tickvichka Разгледай мнение
                Договора беше от 2006 или 2007 - всичко на всичко 1 страница и изобщо нямаше нищо касаещо гарантиране / негарантиране на средства в него. Наблегнато е на преференциални условия с Х% лихва, но не се упоменава че не се гарантират по закон..

Съвсем различен е от стандартния договор, който например имам аз .
                В моя си пише в прав текст (понеже името му е преференциален депозит)
                Сумата е гарантирана от фонда за гарантиране на влоговете

Коментар

т.е. няма текст, че сумите по тази сметка изрично не са гарантирани или че лихвата е договорена ??

при стандартните имаме чл. Х - сумата е гарантирана от фонда с изкл. на ....... както е по закон и следващия чл. Банката удостоверява, че НЕ са предоставени привилигировани лихви в отклонение от стандартните за банката и т.н.........
                  Договора беше от 2006 или 2007 - всичко на всичко 1 страница и изобщо нямаше нищо касаещо гарантиране / негарантиране на средства в него. Наблегнато е на преференциални условия с Х% лихва, но не се упоменава че не се гарантират по закон..

Съвсем различен е от стандартния договор, който например имам аз .

Коментар

• Абе, искате ли да направим едно състезание помежду си?
                    Предлагам всеки да предположи за какви суми (общо) ще бъде осъдена БГ по казуса КТБ? Аз съм за 4 млрд лева.Някак разумно ми се струва.Но пък размерът расте всеки ден, т.к. не спират да осират по нещо.

Коментар

А логиката / тълкуването не е ли, че всичко това зависи от това какви условия са предоставени В МОМЕНТА НА СКЛЮЧВАНЕ на договора за влог ? ! това не го ли пише в закона?

Иначе сега всички индивидуално договорени със служебно намалени лихви за последните 2-3 месеца стават ГАРАНТИРАНИ ?

Или по-курвенската версия - всички гарантирани да станат НЕгарантирани в един момент (щот вече не се предлага на нови клиенти или щото са лихвата за нови депозити е различна тази година и т.н....)
                      Не, ясно е че индивидуалните не стават гарантирани само щото са им намалили лихвите. Но не е записано ясно в закона и има мегдан за тълкуване. И сега тия с преференциалните могат да съдят.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Да им е честито новото правителство на вложителите в КТБ.
                        Пак не си дочел
                        По-скоро Горанов ги подсеща на база на какво да съдят държавата дори тези, които са с преференциално индивидуално договорени лихви.
                        А закон със задна дата не се променя току така. А го направиха а ще отнесат делата по всички инстанции
                        А и да го променят, истинските гарантирани не са засегнати
                        Last edited by misanthrope; 11.11.2014, 14:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                          Това е само началото. А откъде си сигурен че уверението за валидна полица е валидно? Трябва да се занесе на адвокат който проверява валидността в централния регистър на валидните уверения и след това се носи на фирмата която трябва да удари печат че е съгласна с проверката на адвоката

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                            Ами такива са ми очакванията - имайки предвид БНБ какъв надзор е направила на КТБ, че да се стигне дотук... И сега пак тия хора - квестори и прочие ще ми смятат депозитите ... да не се окаже уж без да искат да ти възстановяват каквото те решат ....
                            значи БНБ не иска да ти плати, ама ако идеш да си поискаш уверение от квесторите ( назначени от бнб) те ще ти издадат такова и с него вече БНБ ще ти плати
                            Е*@ти смеха!
                            Ако БНБ не иска да плати, единствения ти вариант е с договора - в съда.
                            Абе ти си много странна персона. Всеки път се включваш с коментари, свързани с някакви абсолютно нереални страхове едва ли не от тъмното и от ламята Спаска Ако си извадиш уверение, после ще питаш как да го завериш нотариално
                            Нали квесторите биха ти дали уверение на базата на същата система, която ще се ползва за изплащане. Т.е. ако вземеш уверение, няма да има проблем с изплащане и без уверение. Ако има проблем с изплащане, ще има и с уверението.

Коментар

Хе хе, ми ти как живееш изобщо? Ми ако имаш каско на колата и някой те удари и ти кажат че полицата не е валидна? Я си извади едно уверение че полицата ти е валидна.
                              Ми ако идеш на лекар и ти кажат че не се осигуряваш? Я иди си извади едно уверение от НОИ че се осигуряваш
                              и т,н.
                              Това е само началото. А откъде си сигурен че уверението за валидна полица е валидно? Трябва да се занесе на адвокат който проверява валидността в централния регистър на валидните уверения и след това се носи на фирмата която трябва да удари печат че е съгласна с проверката на адвоката

Коментар

• Като въведеш в Гугъл -Корпоративна банка ,на първо място излиза :Реклама www.genimexinvest.eu ...
                                Почнаха да изплуват акулите

Коментар

Working...
                                X