IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tickvichka Разгледай мнение
    Аз гледах такъв договор преди седмица - Не пише нищо за ганатнирани суми и т.н. просто такава клауза липсва.
    т.е. няма текст, че сумите по тази сметка изрично не са гарантирани или че лихвата е договорена ??

при стандартните имаме чл. Х - сумата е гарантирана от фонда с изкл. на ....... както е по закон и следващия чл. Банката удостоверява, че НЕ са предоставени привилигировани лихви в отклонение от стандартните за банката и т.н.........

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
      Хе хе, ми ти как живееш изобщо? Ми ако имаш каско на колата и някой те удари и ти кажат че полицата не е валидна? Я си извади едно уверение че полицата ти е валидна.
      Ми ако идеш на лекар и ти кажат че не се осигуряваш? Я иди си извади едно уверение от НОИ че се осигуряваш
      и т,н.
      Ами такива са ми очакванията - имайки предвид БНБ какъв надзор е направила на КТБ, че да се стигне дотук... И сега пак тия хора - квестори и прочие ще ми смятат депозитите ... да не се окаже уж без да искат да ти възстановяват каквото те решат ....

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Ей го :

Правителството предлага поправка в закона за гарантиране на влоговете, която би трябвало да намали бройката и сумата на депозитите на фалиралата КТБ, които ще бъдат възстановени от фонда, съобщава "24 часа".
        ...........
        Да им е честито новото правителство на вложителите в КТБ.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
          Когато отидеш да ти платят депозита, ако сумата се окаже по-различна от това което си очаквал, че ще получиш, тогава какво правиш?
          Ходиш и се занимаваш и пак чакаш...и в това време пари пак няма ...

Добра идея е да провериш предварително...

И аз се интересувам, как мога да го направя.
          Някой да даде инфо ако знае. Благодаря предварително за което!
          Хе хе, ми ти как живееш изобщо? Ми ако имаш каско на колата и някой те удари и ти кажат че полицата не е валидна? Я си извади едно уверение че полицата ти е валидна.
          Ми ако идеш на лекар и ти кажат че не се осигуряваш? Я иди си извади едно уверение от НОИ че се осигуряваш
          и т,н.

Коментар

В кви филми се вкарвате пак? На какъв език да ви кажат
            ЛИЧНА КАРТА!!!!!!
            Когато отидеш да ти платят депозита, ако сумата се окаже по-различна от това което си очаквал, че ще получиш, тогава какво правиш?
            Ходиш и се занимаваш и пак чакаш...и в това време пари пак няма ...

Добра идея е да провериш предварително...

И аз се интересувам, как мога да го направя.
            Някой да даде инфо ако знае. Благодаря предварително за което!

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgar Разгледай мнение
              а сладурите в дир.бг са пуснали една новина и там обясняват какви промени се внасяли за гласуване. относно гарантирането са написали

"Предлага се да се промени моментът, към който се прави оценка дали един влог е с привилегировани лихвени условия или не, като оценката ще се извършва към момента на сключване на договора за влог"

!?!?!?!!?

малоумно преписване от някъде или се опитват да бъзикат народа на нервна почва...

много интересно, сега КОГА се прави оценка - да не би да е някой месец СЛЕД откриване на депозита ?

нали тълкуването на закона е, че ИНДИВИДУАЛНИТЕ договорки се правят при сключване на договора за влог и затова в договора на всеки си пише дали е гарантиран !

не съм виждал договор за влог с ИНДИВИДУАЛНО ДОГОВОРЕНА лихва, но предполагам, че там си пише НЕ гарантиран... ?? някой виждал ли е такъв ?
              Аз гледах такъв договор преди седмица - Не пише нищо за ганатнирани суми и т.н. просто такава клауза липсва.

Коментар

ЛИЧНА КАРТА!!!!!!

ако държиш - може и удостоверение от квестор, ама само в централата и струва 36 лв.
                не помня за колко време става (щото нали е много сложно ... )

това ми казаха от клон на КТБ - може да си правиш справка, но удостоверение - от централата само..

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                  Предполагам идеята е да си вържат гащите. Нали имаше спор дали един депозит е привилегирован след като банката влезе под спец надзор и се намалят лихвите. Сега някой може да реши да съди с идеята че след като служебно му е намалена лихвата, депозита вече не е привилегирован и фонда требе да плаща.

А логиката / тълкуването не е ли, че всичко това зависи от това какви условия са предоставени В МОМЕНТА НА СКЛЮЧВАНЕ на договора за влог ? ! това не го ли пише в закона?

Иначе сега всички индивидуално договорени със служебно намалени лихви за последните 2-3 месеца стават ГАРАНТИРАНИ ?

Или по-курвенската версия - всички гарантирани да станат НЕгарантирани в един момент (щот вече не се предлага на нови клиенти или щото са лихвата за нови депозити е различна тази година и т.н....)

Коментар

• Първоначално изпратено от ab.ac Разгледай мнение
                    Някой знае ли каква е процедурата за издаване на удостоверение от квестора на КТБ за подлежаща на изплащане сума? Какви документи са нехободими, заплаща ли се някаква такса и дали става на момента или се попълва някакво заявление?
                    ЛИЧНА КАРТА!!!!!!

Коментар

• удостоверение за гарантиран влог

Някой знае ли каква е процедурата за издаване на удостоверение от квестора на КТБ за подлежаща на изплащане сума? Какви документи са нехободими, заплаща ли се някаква такса и дали става на момента или се попълва някакво заявление?

Коментар

• Ей го :

Правителството предлага поправка в закона за гарантиране на влоговете, която би трябвало да намали бройката и сумата на депозитите на фалиралата КТБ, които ще бъдат възстановени от фонда, съобщава "24 часа".

Досегашният текст предвижда, че не подлежат на възстановяване депозити, които са с преференциална лихва към деня на отнемане на лиценза на банката. Това обаче в случая с КТБ, където през лятото квесторите намалиха всички лихви, дава възможност на хора, които са ползвали преференциална лихва да претендират, че техните депозити са гарантирани, обясни финансовият министър Владислав Горанов.

Новият текст предвижда да не се изплащат влогове, които са били с преференциална лихва в деня на започване на квестурата. Горанов не можа да каже това как ще се отрази на очакваните 3,6 млрд лв. като стойност на гарантираните влогове.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgar Разгледай мнение
                          а сладурите в дир.бг са пуснали една новина и там обясняват какви промени се внасяли за гласуване. относно гарантирането са написали

"Предлага се да се промени моментът, към който се прави оценка дали един влог е с привилегировани лихвени условия или не, като оценката ще се извършва към момента на сключване на договора за влог"

!?!?!?!!?

малоумно преписване от някъде или се опитват да бъзикат народа на нервна почва...

много интересно, сега КОГА се прави оценка - да не би да е някой месец СЛЕД откриване на депозита ?

нали тълкуването на закона е, че ИНДИВИДУАЛНИТЕ договорки се правят при сключване на договора за влог и затова в договора на всеки си пише дали е гарантиран !

не съм виждал договор за влог с ИНДИВИДУАЛНО ДОГОВОРЕНА лихва, но предполагам, че там си пише НЕ гарантиран... ?? някой виждал ли е такъв ?
                          Предполагам идеята е да си вържат гащите. Нали имаше спор дали един депозит е привилегирован след като банката влезе под спец надзор и се намалят лихвите. Сега някой може да реши да съди с идеята че след като служебно му е намалена лихвата, депозита вече не е привилегирован и фонда требе да плаща.

Коментар

• bulgar

Глупости се пишат - факта е че парите ги връщат, връщат ги други а не тези които са ги взели.
                            Хората които "пострадаха" да си размърдат малко сивото, но както виждам то продължава да им работи в същата посока - посоката на пасивните доходи.
                            ПАСИВНИТЕ ДОХОДИ са голяма, грандиозна измама която привлича народонаселението повече от всеки друг магнит. А накрая става една сополива и сълзлива.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
                              ами ако роднината е умрял през това време пълномощното изгаря
                              Не , никой не е умрял и няма да умира . То по тая причина пълномощните стават безмислени , защото всеки път , всеки Пълномощник , когато иска да оперира с пълномощното , ще трябва да доказва , че Упълномощилият Го е... ЖИВ . Единствения начин е, като го доведе у банката , което пък прави безмислено Пълномощното !

Коментар

• "Новина"....

!?!?!?!!?

Коментар

Working...
                                X