If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Само облигационерите имат да взимат къде 150млн......а акционерите що ги отписа, те вреди дали са претърпели, как мислиш!?
То и аз имам да вземам 500 кинта дето ги дадох на един познат преди 10 години Акционери и облигационери ще вземат това което им се полага след ликвидацията. Анди пита за колко ще бъде осъдена държавата което е доста различен въпрос. Мисля само се въртим в кръг по тая тема. Няколко пъти вече писах че според мен на бюрократично ниво сигурно няма нарушен закон. Вие сте на друго мнение което си е ваше право.
Според мен, единствените които имат наистина сериозен шанс да осъдят държавата са гарантираните които са претърпели реални доказуеми вреди. Примерно някой дето са му трябвали пари за спешна операция. Но такива са малко, затова писах горна граница 20млн.
Абе, искате ли да направим едно състезание помежду си?
Предлагам всеки да предположи за какви суми (общо) ще бъде осъдена БГ по казуса КТБ? Аз съм за 4 млрд лева.Някак разумно ми се струва.Но пък размерът расте всеки ден, т.к. не спират да осират по нещо.
Между 0 и 20млн лева. Даже бих се хванал на бас но не ми се чака 5 години за да си взема парите
Не вярвам вложителите с привилигировани лихви в КТБ да са повече от 10-15 човека. Следователно няма никакъв смисъл от подобна поправка в закона. Какво ще спестят от 10 човека?.
И без това тези с привилигированите лихви вече са си взели парите от цесиите.
Негарантираните да не кажа на 100%, но на 90% ще водят дела и няма да се откажат. Облигационерите също. Най-много да се откажат някаква част от гарантираните, но се съмнявам дали голяма част от тях дори ще водят дела, т.к. ще са получили главница + някаква лихва и въпросът при тях е по-скоро принципен (не е точната дума).
ооо, доста над 15 човека са.
така е, но ще се води сериозна "кампания" да бъдат отказани максимален брой хора от това да завеждат дела, включително и чрез разни псевдо-представителни организации като "КТБалайв", "Другата България" и тнт., които уж ще ангажират защита, ще търсят адвокати, ще водят колективни искове, но всъщност това само ще протака и отлага....аз на колективен иск не се връзвам.
Друг проблем е таксата, която се явява 4% от иска, а пък резултата не е много сигурен....да докажеш вредата /ако си негарантиран/ нее проблем, защото тя се изразява в горницата над гарантираната ти сума, но да докажеш виновното противоправно поведение на държавен орган в следствие на което са ти настъпили вредите е малко по трудно....
Относно самата дума "преференциален" в името на депозита на КТБ, нека разсеем страховете на някои хора:
„Промоционалните” депозити, доколкото биват продукти, които банките публично предлагат на клиентите си, са гарантирани от ФГВБ.
Изключени са също привилегированите влогове, т.е. влоговете с индивидуално договорени по-добри условия от тези, които банката публично предоставя на вложителите си и прилага по отношение на тях.
Т.Е. Привилигировани са тези, които са седнали и са се пазарили индивидуално, за по-висока лихва, от официално обявената по тарифа, от тази която я пишеше в интернет страницата на банката. Едва ли има човек, който се е пазарил за по-висока от стандартната лихва и сега да не помни. Както и едва ли има човек, на който му е дадена по-висока от стандартната лихва без сам да поиска това. Поне така си мисля.
То и за малките деца е очевидно, че държавата не иска да плати, ако искаше да е спазила ЕУ директивите и да е платила за 20 дни още през лятото.
Затова и се чудя какво са ми спретнали сега за да продължават да не плащат.
Видно е и, че дори и сега с нов парламент и правителство пак не плащат- имаха 5 месеца - да се бяха подготвили да платят и БНБ като беше взела лиценза да бяха платили следващата седмица например.
Защо чак сега се сетиха да се договарят с банки, да тестват системи и прочие... а сетих се, щото са били на море
Защо бавят до максималния възможен срок в закона? И какво още ще измислят след като мине този срок?
Виж, не се обиждай обаче, дай по-сериозно. Егати паникьорската история имам чувството че се чудиш от какво да се уплашиш.
Ми трепери си ама ше си докараш болест
Това при условие че не си Баба Тролка разбира се и не пускаш тези фитили за да се свиват сърцата на по-невежото народонаселение
Лошото е, че ще се пооткажат някои хора.....с времето.
Хубавото е, че тези дела до голяма степен ще са еднородни, с не повече от 5-6 вариации /гарантирани, за това, че дълго не са имали достъп; негарантирани за това, че БНБ не е осъществила надзор върху КТБ и др./...след като излезне първоначалната съдебна практика, тоест първите съдебни решения те ще създадат съдебен прецедент, от който ще могат да се ползват всички останали - ще се ползват от мотивите, доказателствата, исканията, единствено ще се сменят сумите и договорите.....така, че който "прокара пътя" ще е тества системата.....тук проблема единствено ще е в "бързината" на БГ съдебна система.
Негарантираните да не кажа на 100%, но на 90% ще водят дела и няма да се откажат. Облигационерите също. Най-много да се откажат някаква част от гарантираните, но се съмнявам дали голяма част от тях дори ще водят дела, т.к. ще са получили главница + някаква лихва и въпросът при тях е по-скоро принципен (не е точната дума).
Първоначално изпратено от Frosty
Не вярвам вложителите с привилигировани лихви в КТБ да са повече от 10-15 човека. Следователно няма никакъв смисъл от подобна поправка в закона. Какво ще спестят от 10 човека?.
И без това тези с привилигированите лихви вече са си взели парите от цесиите.
Абе, искате ли да направим едно състезание помежду си?
Предлагам всеки да предположи за какви суми (общо) ще бъде осъдена БГ по казуса КТБ? Аз съм за 4 млрд лева.Някак разумно ми се струва.Но пък размерът расте всеки ден, т.к. не спират да осират по нещо.
Лошото е, че ще се пооткажат някои хора.....с времето.
Хубавото е, че тези дела до голяма степен ще са еднородни, с не повече от 5-6 вариации /гарантирани, за това, че дълго не са имали достъп; негарантирани за това, че БНБ не е осъществила надзор върху КТБ и др./...след като излезне първоначалната съдебна практика, тоест първите съдебни решения те ще създадат съдебен прецедент, от който ще могат да се ползват всички останали - ще се ползват от мотивите, доказателствата, исканията, единствено ще се сменят сумите и договорите.....така, че който "прокара пътя" ще е тества системата.....тук проблема единствено ще е в "бързината" на БГ съдебна система.
аз имах предвид как тъпо се заиграват разни вестници и сайтове - от това, което драскат може да излезе, че всички, които са депозирали преди време и НЕ СА по предлаганите В МОМЕНТА условия, са едва ли не привилегировани......
Да, не би трябвало да има драма
Ама не ги чети разни малоумни драсканици - има си ясен закон, има прессъобщения на фонда и т.н. То това е пълно безумие, те банките си подновяват и изтеглят продукти от пазара нон-стоп.
Еми още по-добре за теб. При мен сигурно проблемът е, че е сключен в далечната 2006-а. Аз си изкарах банкова рефернция преди 3 седмици и в нея вече пише, че е гарантирана сметката и няма привилегоровани условия.
ами значи няма драма и с теб, надявам се
аз имах предвид как тъпо се заиграват разни вестници и сайтове - от това, което драскат може да излезе, че всички, които са депозирали преди време и НЕ СА по предлаганите В МОМЕНТА условия, са едва ли не привилегировани......
Коментар