If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Приходите на ФГВБ се генерират от вноски на банките.
Те ги събират чрез по-ниски лихви по депозити + по-високи лихви по кредити + такси.
Дали имат вноска във ФГВБ или не - пак ще те шибат ми е мисълта.
Е да де, ама ако ги нямаше вноските за ФГВБ щеше да влиза само главичката
Даааам, а ФГВБ е една имагинерна величина, нямаща нищо общо с данъкоплатеца. Нали?
Приходите на ФГВБ се генерират от вноски на банките.
Те ги събират чрез по-ниски лихви по депозити + по-високи лихви по кредити + такси.
Дали имат вноска във ФГВБ или не - пак ще те шибат ми е мисълта.
Добре де, на мен две неща малко ми убягват.
ЗАЩО аз трябва да плащам за фалита на частна банка ???
Има ли въобще някой заподозрян за нещо нередно във връзка с този фалит ???
(не визирам портиера и касиерката)
БАСИ !!!
Не разбрахте ли, че нищо няма да се плаща от данъкоплатеца?
ФГВБ ще си върне парите с лихвите, които ще покрият лихвите по заема...
Добре де, на мен две неща малко ми убягват.
ЗАЩО аз трябва да плащам за фалита на частна банка ???
Има ли въобще някой заподозрян за нещо нередно във връзка с този фалит ???
(не визирам портиера и касиерката)
БАСИ !!!
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Абе виж.. с честен труд ТРУДНО се правят пари за негарантиран влог (особено пък в България с доходи под 1000 евро)
Не казвам че не е възможно, но е много трудно, така че тези едва ли да са много
Не казвам че няма, но едва ли са много.
Не е задължително да са изкарани в България парите.Има толкова много българи които работят в чужбина и спестяваха.
Александър Сталийски с 20 млн. лева вложения в КТБ. Но от къде ги има един председател на една федерация. Да не би Сталийски да държи парите на Бойко Борисов.
Въпреки ,че сина на бившият министър на отбраната играел карти с Баце ,не вярвам да е ковчежникът му .Им/у другото Биволъ писа на юли 22, 2014,за него и за Виолета Сечкова ,че имат такива суми в КТБ https://bivol.bg/staliiski-sechkova-ktb.html
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Абе виж.. с честен труд ТРУДНО се правят пари за негарантиран влог (особено пък в България с доходи под 1000 евро)
Ами замисли се само че някой може да е продал апартамент парцел за строев земи.....
Абе жалко за тия дето с честен труд са си изкарвали парите и им изгоряха в КТБ.На политиците парите не ги жаля щото те пак ще си откраднат.
Имам си теория.. Че Василев, за когото иначе съм чувал все хубави неща и че е човек които е помагал на мнозина независимо от произхода им, е смятал да прави наистина нормална банка, но е затънал, притискали са го да делят и накрая му е паднало пердето и е набухал колкото се може повече кинти преди да изчезне, а с него и една галактика политици. Виж, че дори не го задържаха докато ставаше данданията тук, а когато замина в чужбина минаха седмици докато с клизма го обявиха за издирване, но никой не си дава зор, защото отвори ли уста горят и те.. Обаче сега е той е по-удобен мъртъв отколкото жив, освен ако не се е застраховал и за това, ако счупи нокът да изплуват компромати... Това е само теория разбира се, но наистина не мисля, че е бил мошеник, поне в началото, но после няма как и той се е овълчил. От миналата есен откак имах един малък проблем с Виваком се бях разровил покрай КТБ и ако не друго се убедих, че между компаниите и банката майка и Василев в нея, връзката няма или тя е зле, а по веригата е пълно с некадърни лапачи, които не е ясно защо са на постовете си. Това ме бе накарало да търся още инфо и в един момент вече пет пари не давах за акциите им. Били са може би в началото... когато Стоичков риташе по рекламата им, ама после са станали като банка от 90 те години, или може би винаги са били такава, не знам. Навремето мислих, че КТБ може и да стане някаква бутикова банка за избрани клиенти и с някакви по-специални услуги за такива, но проблема е, че тук няма такава клиентела или ако има тя не обича да си плаща, а и прекалено много се разрастна и се набута в много сделки с държавата. А който бачка с държавата или с общината, се налага да дели пари, а понякога политиците стават така алчни когато им даваш пари, че в един момент искат толкова, че за бизнеса не остават кинти, защото си мислят, че парите ги вадиш от въздуха. Знам ли, но умрели вероятно ще има.
И според мен първоначалните му намерение не са били да се гради пирамида и да се крадат парите на вложителите. Просто начина на функциониране на банката е бил различен от традиционния – да се финансират собствените му бизнес начинания, което си е нарушения на законите отвсякъде погледнато, но си мисля, че не е било с цел крадене. Самите му действия не са на човек, който гледа да открадне и да се покрие. Ако беше така, от 5 месеца никой нямаше да е видял нито него, нито жена му, нито дъщеря му, а щяха да си живеят в някое супер луксозно имение по света и да си броят милиардите в кеш. Никога нямаше да хвърли десетки милиони в базите на Ботев Пловдив, примерно. Щеше да налива пари само за „резултати“ на клуба за да замазва очите да феновете и да трупа имидж, а той реално влагаше повече в бази, отколкото във фалшиви резултати, разбирай купени титли и купи. Това за мен значи, че намеренията му са били дългосрочни, а не за година-две и да офейка. Ако беше така, нямаше ли да прибере и тези 20 тина милиона? Възможно е и да са го изпреварили. Да е мислил, след 2-3 години да се покрие, но това за мен е по-малко вероятно.
Коментар