IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Съжалявам, за нормален не мога да твърдя, но съм мислещ.
    Тази банка трудно ще бъде оздравена.
    Национализация му е майката
    Където ще платим 4 милиона, ще платим и 5
    Анджак де!
    Национализацията е пътя към оздравяването, спор няма.....Намаляват капитала, което на практика "изтрива" акциите на досегашните акционери и едновременно с това го увеличават, като новите акции се поемат от ФГВБ, сменя се името на банката и се дава възможност на който иска да тегли....предполагам, че при такъв вариант дори 2та млрд. във фонда ще стигнат.....

Коментар

• БАНКА И КОЗА НЕ БОЛЕДУВАТ ТЕ НАПРАВО УМИРАТ

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Ех ако ставаше с 4 или 5 милиона.Бате щеше да ги даде лично.

Коментар

• закона не е в противоречие с конституцията

Евантуално преструктуриране и оздравяване ще означава да си вземам парите по 500лв. на месец в продължение на години, защото някой не искал да си загуби парите.Ами да е мислил като е внасял.За българските граждани ще излезе много по евтино да се платят само гарантираните депозити.

Коментар

• Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнение
          Криминален или не - сметката е елементарна - при спазване на закона ще се плати двойно по-малко и ще се изтегли много по-малък заем, който после ние трябва да връщаме! Затова да си спази закона, което трябваше да стане още юни и вече да сме забравили за случая, и да си получим гарантираните пари!
          Напротив.....при фалит сметката ще е много по голяма и тя пак ще се плати от данъкоплатеца.....по евтино ще излезе оздравяването, ама вие се връзвате на тиражираната усърдно в медиите теза без да разсъждавате.

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
            Всеки нормален и мислещ човек трябва да иска оздравяване на банката и връщане на всички пари на всеки, защото това не е чист банков фалит в следствие на лоша банкова дейност, а си е криминален фалит инспириран от държавни органи и медии.....

Коментар

• да бъдем коректни

Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
              Всеки нормален и мислещ човек трябва да иска оздравяване на банката и връщане на всички пари на всеки, защото това не е чист банков фалит в следствие на лоша банкова дейност, а си е криминален фалит инспириран от държавни органи и медии.....
              Аз съм нормален и мислещ човек когато парите са ми в джоба а не съм потърпевш в ненормална ситуация.При внасяне на пари съм се ръководел единствено и само от закона затова съм внасял суми до гарантираните.Който е има в повече има 28 банки в страната.А ако има над 6 милиона човек вече трябва да мисли за собствена банка.Това, че лакомите задници не четат и спазват закона не означава да се плаща на всички.

Коментар

• Може ли БНБ да отнеме лиценза на КТБ по чл. 32 ал.2 от ЗКИ при положение, че в чл. 115 от ЗКИ е написано следното:

Чл. 115. (1) За да се оздрави банка, при която е налице опасност от неплатежоспособност, БНБ може да постави тази банка под специален надзор.

Специалният надзор според закона е оздравителна мярка!

Чл. 116. (1) В случаите по чл. 115, ал. 1 БНБ поставя банката под специален надзор, като:
                5. разпореди принудително увеличаване на капитала, включително като лиши досегашните акционери от право да участват в увеличаването;
                8. разпореди принудително намаляване на акционерния капитал на банката с размера на натрупаната от банката загуба.

Чл. 117. (1) Принудително намаляване на акционерния капитал се прилага, при условие че натрупаната от банката загуба не може да бъде покрита от резервите с общо предназначение, включително от неразпределените печалби от минали години.

(2) В случаите по чл. 116, ал. 2, т. 8 едновременно с намаляването на капитала се взема решение за увеличаване на капитала по реда на чл. 203 от Търговския закон. В този случай акционерите на банката губят правото по чл. 194, ал. 1 и 2 от Търговския закон на придобиване на съответна на техния дял преди увеличаването част от новите акции.

Чл. 118. (1) В случаите по чл. 116, ал. 2, т. 5 или 8 БНБ може да разпореди увеличаването на капитала да бъде извършено под условие, че новите акции ще бъдат придобити от Фонда за гарантиране на влоговете в банките или от одобрени от БНБ финансови институции.

Коментар

Криминален или не - сметката е елементарна - при спазване на закона ще се плати двойно по-малко и ще се изтегли много по-малък заем, който после ние трябва да връщаме! Затова да си спази закона, което трябваше да стане още юни и вече да сме забравили за случая, и да си получим гарантираните пари!

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                    Сталин бил за "масата", Хитлер за "расата" а Чърчил за "касата".Сбили се масата и расата.Победила масата.После масата се сбила с касата.Останала накрая само касата.Касата обаче сега е празна.Има няма за гарантираните ще съберат, другите ще имат храна за размисъл следващия път.
                    Аз не съм да спазим закона, особено когато противоречи на Конституцията
                    Това за Конституцията е мое мнение.
                    За сега

Коментар

На същото мнение съм, но вече не виждам вариант това да стане без да изчезнат няколко милиарда от джоба на държавата (нашия).

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Съгласно българското законодателство, не можеш да наречеш една банка "шибана"
                        А някои от нас не искаме лиценза. Искаме банката да се одържави и да се плати на всички вложители

Коментар

• ИДВА ХУБАВОТО ВРЕМЕ, ОКТОМВРИ ЩЕ БЪДЕ ЮНИ

Понеделник идва една хубава капиталова дупчица и БНБ ще ни реши проблема за нула време.

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                            Затова вече за мен "банка" е дума табу!
                            Май за доста хора след този случай ще е така!

Коментар

• АЗ СЪМ ДА СПАЗИМ ЗАКОНА

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              Съгласно българското законодателство, не можеш да наречеш една банка "шибана"
                              А някои от нас не искаме лиценза. Искаме банката да се одържави и да се плати на всички вложители
                              Сталин бил за "масата", Хитлер за "расата" а Чърчил за "касата".Сбили се масата и расата.Победила масата.После масата се сбила с касата.Останала накрая само касата.Касата обаче сега е празна.Има няма за гарантираните ще съберат, другите ще имат храна за размисъл следващия път.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgar Разгледай мнение
                                ДА - дали ще отнемат или не, поне изглежда ще освободят гарантираните пари скоро и да приключваме с мисленето тука )

после ше пуснеме тема за възхвала на ония ВИДНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ, които ще "платят" сметката видите ли.....даже и техните деца щели да плащат за лакомията на тия от КТБ хахаххахахааааааа
                                После пускам тема "Forex master, благодаря, че ми плати парите".

Коментар

Working...
                                X