IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgar Разгледай мнение
    ами кой каквото може да разбере
    ЧовекО набляга на новата методология като основен виновник за "дупката".
    Ами по старата щяха да са около 4,8 млрд лева "дупка".
    Само не знам защо хората вярват на всичко, което прочетат и е по дълго от 5 реда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Да, така смятам. Ти някаква друга идея ли имаш?

аз смятам, че идеята на фонда е ДА МОЖЕ ДА СЕ ФИНАНСИРА ПРИ НУЖДА И ДА БЪДЕ ОРГАНА, КОЙТО ОРГАНИЗИРА РАЗПЛАЩАНЕТО. вчера и човека Левон ви каза - няма никаква разлика дали във Фонда има 5 лева или 5 милиарда. Или поне няма разлика за тези, които ще получават гарантирани депозити. има си инструменти, с които да се финансира в рамките на 5 дни и да се разплати.

тука сульо и пульо почнаха с разни сметки колко били налични в мазето, колко в буркани, колко в ДЦК )) та даже го повтарят 100 пъти по ТВ, вестници........ ма нали електората е високо интелигентен.......................

ако това е логиката, във фонда на Германия или САЩ колко пари трябва да са в чували в брой ??

Коментар

• Това дали е възможен вариант на този етап!?

Чл. 116. (1) В случаите по чл. 115, ал. 1 БНБ поставя банката под специален надзор, като:

1. назначава квестори, ако такива не са били назначени преди това, и определя техните правомощия;

2. определя срока и условията на специалния надзор.

(2) В случаите по ал. 1 БНБ може да:

1. намали лихвите по задълженията на банката до средния им пазарен размер;

2. спре за определен срок изцяло или частично изпълнението на всички или на някои от задълженията й;

3. ограничи дейността й изцяло или частично;

4. определи условия и допълнителни изисквания относно реда за разпореждане с имуществото на банката;

5. разпореди принудително увеличаване на капитала, включително като лиши досегашните акционери от право да участват в увеличаването;

6. отстрани от длъжност членовете на съвета на директорите, съответно на управителния и на надзорния съвет;

7. лиши временно от право на глас акционери, притежаващи пряко или косвено повече от 10 на сто от акциите с право на глас, ако с дейността или с влиянието си в управлението на банката са навредили на нейната надеждност или сигурност;

8. разпореди принудително намаляване на акционерния капитал на банката с размера на натрупаната от банката загуба.

(3) Подлежащите на вписване обстоятелства по ал. 1 и 2 се вписват в търговския регистър по искане на БНБ.

Чл. 117. (1) Принудително намаляване на акционерния капитал се прилага, при условие че натрупаната от банката загуба не може да бъде покрита от резервите с общо предназначение, включително от неразпределените печалби от минали години.

(2) В случаите по чл. 116, ал. 2, т. 8 едновременно с намаляването на капитала се взема решение за увеличаване на капитала по реда на чл. 203 от Търговския закон. В този случай акционерите на банката губят правото по чл. 194, ал. 1 и 2 от Търговския закон на придобиване на съответна на техния дял преди увеличаването част от новите акции.

Чл. 118. (1) В случаите по чл. 116, ал. 2, т. 5 или 8 БНБ може да разпореди увеличаването на капитала да бъде извършено под условие, че новите акции ще бъдат придобити от Фонда за гарантиране на влоговете в банките или от одобрени от БНБ финансови институции.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          За проектното финансирани ли да четем?
          ами кой каквото може да разбере

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
            Защото има един закон (който тебе не те касае явно), че плащания над 15 000 лв. са само по банков път.
            Я виж ти...ами аз никога не съм го спазвал тоя закон.И правилно постъпих.Времето го доказа
            След като има такъв закон,който не е пожелателен а задължителен -сега държавата да плати до шушка ,да я осъдят до живот и да се затрие веднаж завинаги след като гласува закони които са в ущърб на някои хора ( в случая -вложителите с над 196к евро).
            Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

Законът трябва да се промени. Законите трябва да се правят за хората, а не за банките!
              +1

Коментар

викаш идеята на фонда е да трупа пари и да ги държи и чака да фалира някоя банка, за да ги даде на вложителите !?!?
                Да, така смятам. Ти някаква друга идея ли имаш?
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

http://www.mediapool.bg/42-miliarda-...ews226434.html

ето ви да четете, ако някой не го е чел - интересно мнение, обаче недоклатените журналисти НЕ четат, ако не им кажат, и не търсят коментари по ТАЗИ логика, ако не им кажат !
                  За проектното финансирани ли да четем?

Коментар

Защото има един закон (който тебе не те касае явно), че плащания над 15 000 лв. са само по банков път.
                    +1

Коментар

Законът трябва да се промени. Законите трябва да се правят за хората, а не за банките!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• http://www.mediapool.bg/42-miliarda-...ews226434.html

ето ви да четете, ако някой не го е чел - интересно мнение, обаче недоклатените журналисти НЕ четат, ако не им кажат, и не търсят коментари по ТАЗИ логика, ако не им кажат !

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                          Ами тъпа-тъпа, колко да е тъпа идеята......може би толкова, колкото и да гарантираш живота на хората....е гарантиран е ....уж
                          Хубаво е, че сам си се смееш на това което си казал...

https://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2E

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                            Ами пари в брой е добро решение, защо трябва все с банки да се занимаваме?

Коментар

• Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение
                              Като гледам злато и биткойни май ти не си чувал за сериозен бизнес.
                              Говорете по съшество,с примери.Недейте клични и не хвърляйте в силогизми.
                              Човека даде предложение,вие викате че било тъпо.ОК ! Дайте вашето да видим какво е.
                              Все едно да ми дадете 100 лева назаем,но необезпечени,и аз да съм сигурен че ако стане инфекция,комшията ще ми даде,за да ви ги върна.
                              Или приказката - почти е сигурно че ще спя с Калудиа Шифър.Аз съм готов,остава само и да да се съгласи !
                              Не може да гарантираш за нещо,което не зависи изцяло от тебе !
                              Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

Трябва спешно да се променя закона за ФГВБ. Влоговете трябва да са гарантирани само дотолкова доколкото има пари в този фонд и нито стинка повече!

хахахахахаа е това е "Оникална" идея.... брао бе ! викаш идеята на фонда е да трупа пари и да ги държи и чака да фалира някоя банка, за да ги даде на вложителите !?!?

Коментар

Working...
                                X