IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Приходи от лихви към края на годината: над 346 милиона лв. Не е никак зле. Не разбирам как така кредитният портфейл на банката е лош и в същото време генерира такива приходи.

Коментар

• Ам тук още ли има живи...надежди. Предлагам масова екскурзия до Сърбия

Коментар

• ТБ Корпоративна търговска банка АД-София
        Тримесечен отчет за четвърто тримесечие на 2014г.
        http://x3news.com/
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Чудовищна грешка във ВАС - съдът е прекратил чуждо дело по казуса КТБ

Адвокатите на акционерите искат тълкувание какво точно е спрял ВАС

Безумното бързане с прекратяването на делото по казуса КТБ е накарало съдиите от ВАС да спрат друго дело. Преди седмица тричленен състав на ВАС изненадващо отреди, че акционерите в КТБ нямат правен интерес да оспорват отнемането на лиценза на банката от БНБ и прекрати делото.

Бързането това да стане в изтеглено напред във времето закрито заседание, а не в откритото ,назначено за 9 февруари, е накарало върховните съдии да направят чудовищна грешка. Те са се произнесли по прекратяване на дело, което изобщо не съответства номерацията, по която е делото за КТБ.

Това става ясно от молба на адвокатите на акционерите в КТБ. С нея те искат от ВАС да им разтълкува кое дело точно е прекратено, защото не могат да разберат какво точно им е връщано като решение.

Липсата на яснота пък е пречка за защитата да изготви стратегията си за оспорване на решението.

Мацаницата, заформена от тричленката на ВАС, дава основание за съмнения къде точно е написано решението за спирането на делото.

На 13 януари, ВАС реши да остави без разглеждане жалбите на двата най-големи акционера - "Бромак" и Bulgarian Acquisition Company II, както и на единия изпълнителен директор Орлин Русев и миноритарния акционер Вера Ахундова. Мотивите са, че от отнемането на лиценза са застрашени и нарушени материалните права на банката като юридическо лице, но не и на акционерите в нея.

Мнозинството на съдебния състав - близките до председателя на съда Георги Колев (според публикация на „Капитал“ еднакво близък до ДПС и ГЕРБ) магистрати Иван Раденков и Таня Вачева прие, че акционерите нямат право да обжалват.

Решението дойде по-малко от седмица, след като близкият до Делян Пеевски финансов министър Владислав Горанов обяви: "Имам уверението, че в кратки срокове, а не в предварително заявените, ще имаме решение по жалбите срещу решението на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ и ще влезем в класическата несъстоятелност – така, както тя е разписана в Закона за банковата несъстоятелност с назначаването на синдиците”.

Бързината на ДПС по окончателното замазване на случая с КТБ обаче води до такива безумия, като спиране на дело, което няма общо с истинското.
          http://www.miroivanov.com/2015/01/blog-post_30.html
          Last edited by johnyk; 30.01.2015, 18:44.

Коментар

• Интересно каква ли е причината за струпването на СПС пред КТБ?
            ''От пресцентъра на МВР съобщиха за Novini.bg, че за момента нямат информация за причината за струпването на силите на реда пред банката.
            http://www.novini.bg/news/262962.html

Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Ето на каква прекрасна новина попадам ден - Божидар Димитров: Една от монетите на Цветан Василев струва 7,5 млн. евро
              http://www.standartnews.com/balgariy...ro-270649.html

Коментар

• Българинът е най-щастлив КАТ" яде, КАТ" пие и КТБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                  Amsterdamm явно не ви изнася истината , за да ми вадите от девет кладенеца вода ,само и само да не се постен гледната точка на адвокат Михаил Екимджиев касаеща делото на КТБ във ВАС http://frognews.bg/news_84330/Adv-Ek...na-KTB-vav-VAS
                  Фрог Нюз не бяха ли близки до Цветан Василев? Но ми харесва изказа обаче "кефове на Бойко Борисов и Владисав Горанов". Това е нивото на изказ на уж профеисоналист, адвокат, човек с висше образование

Коментар

• Amsterdamm явно не ви изнася истината , за да ми вадите от девет кладенеца вода ,само и само да не се постен гледната точка на адвокат Михаил Екимджиев касаеща делото на КТБ във ВАС http://frognews.bg/news_84330/Adv-Ek...na-KTB-vav-VAS
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Каролев наистина има проблем с Трите планини, но той не го е криел
                      Иначе ме кефи как се наема като малко тракторче, когато спори
                      Aгент Владо има проблем с главата

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
                        Ти вярно ли вярваш на сайта infosi.bg? На мен всичко това ми прилича на мятане на кал. Явно е настъпил някого по големия пръст. Както всички знает, той не си поплюва и до бой стига ако трябва . Между другото той беше също така активен и по време на протестите срещу Пеевски и правителството на Орешарски. Явно човекът си има потребност да се изказва по всякакви теми, а и може да спори смислено и аргументирано, а тук виждаме някакво навързване и догадки целящи само да направят внушения. Не искам да съм му адвокат на Каролката, но все пак си е така.

Mammita...Каролев си призна, че е фалирал http://www.infosi.bg/faliral-e-karolev-prizna-si/
                        Last edited by nqkoi; 14.01.2015, 13:26.

Коментар

Една от фирмите в които е акционер. Нагрухали са се с кредит, но не са можали да развържат имотите
                          САдби на крАстопът, ко да ги прайш...

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Прости ме за невежеството, на какво викаш "Трите планини"?
                            Една от фирмите в които е акционер. Нагрухали са се с кредит, но не са можали да развържат имотите

Коментар

Прости ме за невежеството, на какво викаш "Трите планини"?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
                                Ти вярно ли вярваш на сайта infosi.bg? На мен всичко това ми прилича на мятане на кал. Явно е настъпил някого по големия пръст. Както всички знает, той не си поплюва и до бой стига ако трябва . Между другото той беше също така активен и по време на протестите срещу Пеевски и правителството на Орешарски. Явно човекът си има потребност да се изказва по всякакви теми, а и може да спори смислено и аргументирано, а тук виждаме някакво навързване и догадки целящи само да направят внушения. Не искам да съм му адвокат на Каролката, но все пак си е така.

Коментар

Working...
                                X