Първоначално изпратено от kurta007
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеДоста песимистично, що не сумата х 5Кажете ми кой точно ще съдите? БНБ, цацаратура, КПМГ, МФ, НС, ФГВБ? От изброените единствено има шанс с БНБ че не са правили надзора както трябва. Но те примерно ше кажат "Ние имаме тук шаблон с 457 точки дето трябва да отметнем и сме ги отметнали, всичко е тип-топ по закон. КТБ ни е пращало фалшифицирани документи, търсете тях". И ше се окаже че трябва да съдиш КТБ за измама. Right back where we started.
Ако бях негарантиран и ми предлагаха 50% кеш сега щях да ги взема и да бягам. Виж ако се опитват да ме мотаят с разни разсрочени плащания за 5 години, тогава сигурно бих си опитал късмета със съдебни дела.
После тези ДокИМенти са изчезнали - иди ги дири
Така че ще е дело срещу неизвестен докимемтогепител
A що не са вписани в регистрите? ..
Абе ебаси цирка показват ти черен парцал и ти викат -Бял е! И няма какво да им кажеш! Щом казват че е бял, значи е бял ТОЧКА
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеИмаме :
Това е само зрънце от нещата, за които можеш да се хванеш.Читава чужда кантора няма да има проблем със структурирането на иска и конкретизирането на институциите срещу които трябва да бъде заведен.
А ти ще имаш ОГРОМЕН проблем с хонорара на тая "читава чужда кантора" +съдебни такси +още хиляди разходи.И тея разходи ще течат 3-4-5-10г !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнениеАми как кой....като за начало:
- Държавата може да бъде осъдена да заплати обезщетения за вреди за това, че Управление "Банков Надзор" в БНБ не си е изпълнило задълженията да контролира дейността на КТБ;
- Държавата може да бъде съдена и за това, че не е взела мерки да се избегне фактическата неплатежоспособност на КТБ;
Така че тия глоби пак ние ще ги плащаме... та далаверата е никаква ако питаш мен.
Това е като да те ограбят и после да ти пратят сметката за делото + адвокатските разходи, които многократно да надвишават ограбеното... що за справедливост е това?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеИмаме :
1.Огромни пропуски в надзора на банкова институция и липсващ какъвто и да е контрол
2.Специален надзор, който е оздравителна процедура по закон
3.Отказана ликвидна подкрепа без основание
4.Заверени отчети с невярно съдържание от одитор
5.Внушения в публичното пространство от БНБ в посока ситуацията в КТБ
6.Приемане на нова методология за провизиране без ясни аргументи
7.Необясними действия на квесторите в няколко посоки
Това е само зрънце от нещата, за които можеш да се хванеш.Читава чужда кантора няма да има проблем със структурирането на иска и конкретизирането на институциите срещу които трябва да бъде заведен.
Европейският Банков Орган препоръча на 21 октомври да почнат да плащат незабавно и на практика постанови, че директивата е нарушена. С този аргумент би следвало дори и български съд да присъди обезщетения в кратък срок
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнениеПрихващането може да бъде обявено за недействително по отношение на кредиторите на несъстоятелността, ако кредиторът е придобил вземането.....
Няма да ги обявят за недействителни... те разрешиха на милионерите да цедират... за да не ги вдигнат на "ура"... някои от тия хора са със сериозни възможности и можеха да направят големи поразии. Заради това ги позволиха тези цедирания (всъщност те никога не са ги забранявали).
Предполагам... сега Наивника е много доволен... милионерите си взеха парите... някои от тях дори на 100%.
Дребните вложители... ще ги измъкват другите дребни вложители... т.е. народеца... и това при положение, че им уврат главите и поискат отнемане на лиценза, но като гледам БГ главите увират бавно и мъчително. Явно ще трябва още няколко месеца да ги помотаят.
Иначе с това цедиране реално прецакаха всички, но явно нямаше друг вариант. Имайте следното нещо в предвид, "много пари = много власт" ... а дребните пешки лесно се манипулират и реално играят за тия с многото пари, а не за себе си (макар да си вярват, че играят само за себе си).
Няма такова нещо като демокрация, защото парите са власт и когато малка част от хората имат много пари, те съответно имат и много власт. А многото власт дава и големи възможности, включително за убеждаване на "бедните" маси. Случая с КТБ, показа едно нещо, масите от хора се манипулират много лесно, дори да работят против собственият си интерес. (като ги убеждават, че уж общото благо е по важно).
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеДоста песимистично, що не сумата х 5Кажете ми кой точно ще съдите? БНБ, цацаратура, КПМГ, МФ, НС, ФГВБ? От изброените единствено има шанс с БНБ че не са правили надзора както трябва. Но те примерно ше кажат "Ние имаме тук шаблон с 457 точки дето трябва да отметнем и сме ги отметнали, всичко е тип-топ по закон. КТБ ни е пращало фалшифицирани документи, търсете тях". И ше се окаже че трябва да съдиш КТБ за измама. Right back where we started.
Ако бях негарантиран и ми предлагаха 50% кеш сега щях да ги взема и да бягам. Виж ако се опитват да ме мотаят с разни разсрочени плащания за 5 години, тогава сигурно бих си опитал късмета със съдебни дела.
1.Огромни пропуски в надзора на банкова институция и липсващ какъвто и да е контрол
2.Специален надзор, който е оздравителна процедура по закон
3.Отказана ликвидна подкрепа без основание
4.Заверени отчети с невярно съдържание от одитор
5.Внушения в публичното пространство от БНБ в посока ситуацията в КТБ
6.Приемане на нова методология за провизиране без ясни аргументи
7.Необясними действия на квесторите в няколко посоки
Коментар
-
- Държавата може да бъде осъдена да заплати обезщетения за вреди за това, че Управление "Банков Надзор" в БНБ не си е изпълнило задълженията да контролира дейността на КТБ;
- Държавата може да бъде съдена и за това, че не е взела мерки да се избегне фактическата неплатежоспособност на КТБ;
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеВежди е един от първите които си взеха парите, лично Бойко му намери фирамта с която да цесира на 100% от депозита му! Не е загубил нищо! Аз поне така си мисля!
Еуфорията и патоса с които се заканваше да съди България наемайки разни международни светила вече ги няма..Напрегнатия човек си личи.Дори и в речта си пред НС,не успя да се прикрие и издекламира ония клишета само от кумова срама.
Неубедително....много неубедително....!Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеНе ми звучи глупаво.И аз бих постъпил като теб.От дела ще изкараш сумата х 2. Просто трябва търпение.Кажете ми кой точно ще съдите? БНБ, цацаратура, КПМГ, МФ, НС, ФГВБ? От изброените единствено има шанс с БНБ че не са правили надзора както трябва. Но те примерно ше кажат "Ние имаме тук шаблон с 457 точки дето трябва да отметнем и сме ги отметнали, всичко е тип-топ по закон. КТБ ни е пращало фалшифицирани документи, търсете тях". И ше се окаже че трябва да съдиш КТБ за измама. Right back where we started.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеВежди е един от първите които си взеха парите, лично Бойко му намери фирамта с която да цесира на 100% от депозита му! Не е загубил нищо! Аз поне така си мисля!
На Вежди му дадоха и 100млн за нервите а Герб взеха 3млрд от тея 4 липсващите.
Аз поне така си мисля ама мога ли да мисля не знам !
Коментар
-
от Вежди Рашидов
Здравейте,
По повод на някои спекулативни твърдения ви пишем, че комитета продължава да се бори за отварянето на КТБ. Цесиите са законна търговска операция и е личен избор на всеки да реши да се възползва от нея. Парите на Вежди Рашидов не са спасени, а са в КТБ. Той също може да се възползва от цесия ако прецени.
Комитет ще направи сбирка с всички вас, когато БНБ вземе окончателно решение за съдбата на КТБ.
Комитетът ще съди държавата в лицето на БНБ за престъпното и бездействие по казуса КТБ и за нарушение на чл. 7 от конституцията.
С поздрав
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениечшшшш, вие какви пари държите там бе хора?
Коментар
Коментар