IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
    Не мислите ли, че малко преигравате младежи? Реално погледнато, ЗАЩО в БГ банка никога? Ето че фалита се случи и ето че както е по закон, ще си вземете парите. Лихвите бяха намалени до пазарните (3%) и т.н.
    Тоест, от позицията на обикновения човек, ако се отърсим от калта и глупостите които се изляха по медиите, България се оказва една надеждна и законова държава. Неопоскания френски фонд е по-празен от нашия след опоскване. Ако тресне примерно БНП, недостига във френския фонд няма да е 1 милиард а ще е МНОГО повече. За "сигурността" на фалиралата Гърция изобщо пък да не говорим. Там проблема е системен ( за разлика от тук, където беше изкуствен) и ако си Е.. ма... ще трещят банки наред, не една.
    Аз наистина не разбирам каква е тази сляпа чуждопоклонническа вяра. Пак, какво толкова е станало? Гарантираните ще си получат парите, както е по закон. Закона се променя и се вкарват тези 20 дена вече и тук, каква е тази драма?
    Ако си мислите, че западна банка не може да ви излъже, жестоко се лъжете.
    Да формално закона не е нарушен.Но аз нямам доверие в Българската държава заради тези политици.Това е проблема исъзнай го.Не вярвам на Борисов Местан Миков Бареков Куневица Радан Гоце Сидеров и Симеонов.Не вярвам и на Татяна и Светльо.Тия хора без последните двама назначават хората в ържавните институции.Не вярвам нито ма МВР нито на ДАНС нито на Главния прокурор и Съда.Не искам живота ми да зависи от такива хора.Повече вярвам на Меркел.И затова парите там в нвмска банка.Знам че немската бнака също може да лъже ама Меркел не лъже.Немската държава не лъже.Гърция не знам дали е фалирала ама гърците са народ достоен за уважение защото са солидарни а не злобари като българите които се кефят на чуждото неблагополучие.Освен това никой грък не е дошъл тука ратай заплатите и пенсиите им са в пъти по големи от нашите.Колко хора тука се кефеха че така ни се пада включително и ти.Направили сме си съответните изводи.Чакаме четвърти декември и те така.Ако не си разбрал повтарям С Кой майка му Цеко сифоня Петя Цветелина Трактора и тимаджиите не искам да си имам работа никаква.
    Last edited by Бате Пешо; 11.11.2014, 11:55.

Коментар

• Мизантропа е много прав - до 1.1.2015 трябва да променят ЗГВБ и тогава и ние да сме като европейците. А колкото до фонда, че бил празен го казаха няколко пъти - фонда е само инструмент, държавата гарантира влоговете, т.е. ще си тегли заеми и ще плаща.
      Last edited by X_Y; 11.11.2014, 11:52.

Коментар

МАЛЕ!
        Че кво му пречи да предведеш лева във валутна сметка? Превалутира се по курса и готово
        Ами според ФГВ :

"В: В каква валута ще ми бъде изплатена гарантираната сума?

О: В левове. В случай че имате влог в чуждестранна валута ще Ви бъде изплатена левовата равностойност на съответната валута по фиксинга на БНБ."

Не се знае, дали ще искат да превалутират

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
          Имам пълномощно с което съм открил влог на лице (роднина). Пълномощното е сканирано и е в архива на банката . Няма ли да мога с него да изтегля гарантирания влог на лицето (роднина) ? По - надолу видях съфорумци , които пишат за специално ново пълномощно , точно за случая ??!! Но роднината не е във БГ и нама как да дойде . В банката дори е отбелязано , че аз съм откривателя на влога , в полза на ....лицето Х . Щ е трябва ли да си идва човека според вас ?
          ами ако роднината е умрял през това време пълномощното изгаря

Коментар

А ти защо си мислиш, че фалита е единствения начин да те пре **т?
            В БНП уихвата е ..
            Тоест в КТБ, при тази лихва ако не беше фалирала, щях да съм напред с всеки месец. Сега като фалира, 5 месеца не можех да си взема парите ( от което не съм пострадал никак) но сега ще си ги взема и пак ще съм напред.
            В БНП ако ги бях сложил, щях да съм назад бавно и методично всеки месец тъй като на 1.2% лихва.. зарежи ти дефлация, бирата си поскъпва
            И да, въпреки че съм в БНП, сега ПАК щях да изплащам заема за покриване на влоговете в КТБ .
            Така че ако смалиме очите на страха, абстрахираме се от мърморенето и дежурното за българина черногледство, национален нихилизъм и самосъжаление, и разсъдим трезво, изводите чини ми се ще са други
            Те в БГ банките по-висока лихва от 4% вече няма.За едни 2% разлика съм склонен да отида в чужда банка отколкото в бг банките, които закона не ми позволява да ги коментирам в детайли.
            Last edited by X_Y; 11.11.2014, 11:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от tonibg Разгледай мнение
              Да разбирам ли, че преводите в чуждестранна банка отпадат, поради факта че не приемат депозити в лева ?
              МАЛЕ!
              Че кво му пречи да предведеш лева във валутна сметка? Превалутира се по курса и готово

Коментар

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
                Парите ще се изплащат само в левове. Ако сметката е валутна, обръщането на сумата ще става според курса за 4 декември – датата, обявена за старт на плащането.

Курса се знае 1,95583 за долара разбирам но за еврото
                Да разбирам ли, че преводите в чуждестранна банка отпадат, поради факта че не приемат депозити в лева ?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Във френския има 2 млрд евро , у гръцкия не знам.Но си прав, и аз съм склонен да вярвам в пъти повече на Гърция и Франция отколкото на България.Пък и все пак са в Еврозоната - няма кой да ги остави да фалират, защото си заминава целия ЕС.
                  А ти защо си мислиш, че фалита е единствения начин да те пре **т?
                  В БНП уихвата е ..
                  Тоест в КТБ, при тази лихва ако не беше фалирала, щях да съм напред с всеки месец. Сега като фалира, 5 месеца не можех да си взема парите ( от което не съм пострадал никак) но сега ще си ги взема и пак ще съм напред.
                  В БНП ако ги бях сложил, щях да съм назад бавно и методично всеки месец тъй като на 1.2% лихва.. зарежи ти дефлация, бирата си поскъпва
                  И да, въпреки че съм в БНП, сега ПАК щях да изплащам заема за покриване на влоговете в КТБ .
                  Така че ако смалиме очите на страха, абстрахираме се от мърморенето и дежурното за българина черногледство, национален нихилизъм и самосъжаление, и разсъдим трезво, изводите чини ми се ще са други

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                    Моите намерения са същите,в бг банка повече никога...Няма никаква промяна от 90-те години,единственото хубаво е,че сме в ЕС и затова ще си вземем парите.Иначе пак ще ни ограбеха,както ще го правят и в бъдеще,докато народа не направи нужното това да се промени.
                    Не мислите ли, че малко преигравате младежи? Реално погледнато, ЗАЩО в БГ банка никога? Ето че фалита се случи и ето че както е по закон, ще си вземете парите. Лихвите бяха намалени до пазарните (3%) и т.н.
                    Тоест, от позицията на обикновения човек, ако се отърсим от калта и глупостите които се изляха по медиите, България се оказва една надеждна и законова държава. Неопоскания френски фонд е по-празен от нашия след опоскване. Ако тресне примерно БНП, недостига във френския фонд няма да е 1 милиард а ще е МНОГО повече. За "сигурността" на фалиралата Гърция изобщо пък да не говорим. Там проблема е системен ( за разлика от тук, където беше изкуствен) и ако си Е.. ма... ще трещят банки наред, не една.
                    Аз наистина не разбирам каква е тази сляпа чуждопоклонническа вяра. Пак, какво толкова е станало? Гарантираните ще си получат парите, както е по закон. Закона се променя и се вкарват тези 20 дена вече и тук, каква е тази драма?
                    Ако си мислите, че западна банка не може да ви излъже, жестоко се лъжете.

Коментар

• Първоначално изпратено от mlntdrv Разгледай мнение
                      Понеже аз също се чувствам несигурен за гаранциите оттук нататък, моят личен план за действие е следния: Местя всичко в БНП Париба (гарантиран от френския фонд) и Алфа (гарантиран от гръцкия фонд), точно защото все още не са опоскани като тукашния
                      Във френския има 2 млрд евро , у гръцкия не знам.Но си прав, и аз съм склонен да вярвам в пъти повече на Гърция и Франция отколкото на България.Пък и все пак са в Еврозоната - няма кой да ги остави да фалират, защото си заминава целия ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                        Имам пълномощно с което съм открил влог на лице (роднина). Пълномощното е сканирано и е в архива на банката . Няма ли да мога с него да изтегля гарантирания влог на лицето (роднина) ? По - надолу видях съфорумци , които пишат за специално ново пълномощно , точно за случая ??!! Но роднината не е във БГ и нама как да дойде . В банката дори е отбелязано , че аз съм откривателя на влога , в полза на ....лицето Х . Щ е трябва ли да си идва човека според вас ?
                        Друг случай - с пълномощно се откри сметка, но на другия ден се оказа, че видиш ли на, с него няма да може да се тегли. 2-3 дни по-рано на сириец ли беше опитаха да му източат сметката от там и се сепнаха нещо. Най-добре според мен я през квесторите, я виж формата за запитване на Фонда. Отговарят бързо, че и извънработно.

Коментар

• Имам пълномощно с което съм открил влог на лице (роднина). Пълномощното е сканирано и е в архива на банката . Няма ли да мога с него да изтегля гарантирания влог на лицето (роднина) ? По - надолу видях съфорумци , които пишат за специално ново пълномощно , точно за случая ??!! Но роднината не е във БГ и нама как да дойде . В банката дори е отбелязано , че аз съм откривателя на влога , в полза на ....лицето Х . Щ е трябва ли да си идва човека според вас ?

Коментар

• Ако е с пълномощно - и двата документа с нотариална заверка на подписа.

Коментар

• Първоначално изпратено от mlntdrv Разгледай мнение
                              Понеже аз също се чувствам несигурен за гаранциите оттук нататък, моят личен план за действие е следния: Местя всичко в БНП Париба (гарантиран от френския фонд) и Алфа (гарантиран от гръцкия фонд), точно защото все още не са опоскани като тукашния. След това почвам да следя, дали ще успеят да попълнят нашия ФГВБ (което се изравява във вземането на лошите кредити, което мноооооого ме съмнява да стане). В момента, в който видя, че кредитните милиардери си платят, може пак да налея в системата, гарантирана от ФГВБ. Ако не стане до 2-3 год., почвам да живея на кредит. Щото явно е офертичка (бъзикам се ест., за теб и мен не е офертичка).
                              Моите намерения са същите,в бг банка повече никога...Няма никаква промяна от 90-те години,единственото хубаво е,че сме в ЕС и затова ще си вземем парите.Иначе пак ще ни ограбеха,както ще го правят и в бъдеще,докато народа не направи нужното това да се промени.
                              Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от astran Разгледай мнение
                                Нотариално заверена или не.Ако е с Пълномощно.
                                Ако се яви титуляра на влога не трябва нотариална заверка, но ако е пълномощник следва да има клауза в пълномощното да заверява точно такава декларация или общо декрларации от името на упълномощителя си.В противен случай следва да има нотариална заверка на титуляра на влога.

Коментар

Working...
                                X