IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корадо-България АД (KBG / LACH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

Вярно е и това за компенсирането до 40хил.лв., но на мен ми е по-лесно и удобно с един посредник да работя. И предпочитам внимателно да го избера и да го следя, до колкото мога, вместо да разхвърлям по различни посредници. А пък то и като нараства портфейла и две ИП пак не те защитават и .....да не се стига до там.
    Съжалявам и аз за отклонението от темата.
    Е то само кеша е застрашен по принцип. Предполагам не държите големи суми при посредниците си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

То това с оптимизиране на разходите - добре, но аз пък друго съм си мислил: нали Фондът за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа би компенсирал евентуално 90% от вземането ми от ИП, но не повече от 40 хил.лв. Не, че особено съм притеснен за финансовото "здраве" на сегашния ми ИП, но все пак... Англичаните са го казали: "Страх, лозе пази...!"...

Затова не е ли по-добре 2+ сметки при различни ИП? Разбира се това би вършило работа до един момент, след което вече няма оправия. Най-важното, разбира се, е да има достатъчно пари за всяка от тези отделни сметки

П.П. Малко се отклоних от темата, за което се извинявам! Корадо ми е любима акция и докато се развива по начина, по който го прави през последните 3-4 години, не ме интересува дали е в SOFIX или не. Към момента даже е по-добре, че е извън. Не съставът на SOFIX e основният проблем на българската борса, но това пък е трета тема. Успех на всички изстрадали инвеститори на родния капиталов пазар!
      Вярно е и това за компенсирането до 40хил.лв., но на мен ми е по-лесно и удобно с един посредник да работя. И предпочитам внимателно да го избера и да го следя, до колкото мога, вместо да разхвърлям по различни посредници. А пък то и като нараства портфейла и две ИП пак не те защитават и .....да не се стига до там.
      Съжалявам и аз за отклонението от темата.

Коментар

То това с оптимизиране на разходите - добре, но аз пък друго съм си мислил: нали Фондът за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа би компенсирал евентуално 90% от вземането ми от ИП, но не повече от 40 хил.лв. Не, че особено съм притеснен за финансовото "здраве" на сегашния ми ИП, но все пак... Англичаните са го казали: "Страх, лозе пази...!"...

Затова не е ли по-добре 2+ сметки при различни ИП?
        Това с 40 хил. лева е само за парите в брой по твоята сметка при ИП. Акциите са в отделна подсметка на твое име.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

жената на бат Тони е дългосроен вариант ей!
          Винаги могат да раздадат на работници със опция да не продават 2-3г. - варианти много. До колкото знам работниците им имаха и сделкитте надребно през Юг Маркет 2017 бяха точно продажби на работници...
          Ако една акция е добра винаги ще я оценят,няма нужда от гимнастики повярвайте ми!

Коментар

...докато се развива по начина, по който го прави през последните 3-4 години, не ме интересува дали е в SOFIX или не. Към момента даже е по-добре, че е извън...
            +1
            (ДВИ също има огромен принос)
            Last edited by wolf_15; 23.07.2018, 21:57.

Коментар

То и моята рода не е малка , ама засега всичко, което съм купувал за тях е в моята сметка. С цел намаляване на разходите.

Затова не е ли по-добре 2+ сметки при различни ИП? Разбира се това би вършило работа до един момент, след което вече няма оправия. Най-важното, разбира се, е да има достатъчно пари за всяка от тези отделни сметки

П.П. Малко се отклоних от темата, за което се извинявам! Корадо ми е любима акция и докато се развива по начина, по който го прави през последните 3-4 години, не ме интересува дали е в SOFIX или не. Към момента даже е по-добре, че е извън. Не съставът на SOFIX e основният проблем на българската борса, но това пък е трета тема. Успех на всички изстрадали инвеститори на родния капиталов пазар!
              Vanitas vanitatum...

Коментар

Винаги могат да раздадат на работници със опция да не продават 2-3г. - варианти много. До колкото знам работниците им имаха и сделкитте надребно през Юг Маркет 2017 бяха точно продажби на работници...
                Браво, радвам се ! Въпроса е, че това не е нормалния начин една компания да има повече акционери. Колегата Bill-bg добре е описал къде е проблема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

За съжаление си абсолютно прав ! Това не е проблем от вчера или днес, но лошото е, че така и нищо не се прави въпроса да има подобрение. Гимнастиката с работниците и жената на Тони е ясно, че е краткосрочен и неработещ вариант. То иначе и аз да купя на жената, децата, бабите и дядовците
                  То и моята рода не е малка , ама засега всичко, което съм купувал за тях е в моята сметка. С цел намаляване на разходите.

Коментар

За съжаление си абсолютно прав ! Това не е проблем от вчера или днес, но лошото е, че така и нищо не се прави въпроса да има подобрение. Гимнастиката с работниците и жената на Тони е ясно, че е краткосрочен и неработещ вариант. То иначе и аз да купя на жената, децата, бабите и дядовците

Коментар

И какво като подарят акции на работещите....нали на другия ден ще ги продадат?! То с такива изкуствени гимнастики не става. Това обаче (липсата на 750 акционери) е наистина показателно за мащаба на капиталовия пазар в държавата. И затвърждава в мен тезата, че липсата да достатъчно на брой дребни и средни търговци, които сравнително често да правят сделки, е най-големия проблем на борсата ни. Защото само с пенсионни, взаимни фондове и други институционални инвеститори пазар не става...те са дългосрочни. След като такова дружество не може да си намери достатъчно (и то не хиляди) акционери, какво да си говорим....

Коментар

Аз това отдавна го подозирам/сипванията на мажо/, а не покупката за жена ти , обаче май купувачите сме си все едни и същи щом бройката акционери не се увеличава. Да вземат наистина да подарят от ръководството на работещите по някоя акция, че явно е трудно да стигнем заветното число 750
                        И какво като подарят акции на работещите....нали на другия ден ще ги продадат?! То с такива изкуствени гимнастики не става. Това обаче (липсата на 750 акционери) е наистина показателно за мащаба на капиталовия пазар в държавата. И затвърждава в мен тезата, че липсата да достатъчно на брой дребни и средни търговци, които сравнително често да правят сделки, е най-големия проблем на борсата ни. Защото само с пенсионни, взаимни фондове и други институционални инвеститори пазар не става...те са дългосрочни. След като такова дружество не може да си намери достатъчно (и то не хиляди) акционери, какво да си говорим....

Коментар

да не би мажо с тези сипвания до 7лв да се опитва да увеличава акционерите?
                          айде ще взема и на жената - да вдигнем акционерите с един
                          Аз това отдавна го подозирам/сипванията на мажо/, а не покупката за жена ти , обаче май купувачите сме си все едни и същи щом бройката акционери не се увеличава. Да вземат наистина да подарят от ръководството на работещите по някоя акция, че явно е трудно да стигнем заветното число 750

Коментар

а не знам - гадая!
                            Да вземе да раздаде някакъв бонус в акции на служителите, че иначе не му се получава. По едно време бяхте минали 700 акционера, а от доста време все около 620 си стоите. Трябва да има някакъв законен начин да раздаде малко акции на бачкаторите.
                            Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

ама Мажо ли сипва? А нямам тук, но ако им е голям зор за брой акционери, може да се включа символично. Харесва ми да има битка за Софикс!
                              а не знам - гадая!

Коментар

да не би мажо с тези сипвания до 7лв да се опитва да увеличава акционерите?
                                айде ще взема и на жената - да вдигнем акционерите с един
                                ама Мажо ли сипва? А нямам тук, но ако им е голям зор за брой акционери, може да се включа символично. Харесва ми да има битка за Софикс!
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X