Първоначално изпратено от iv_cho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Last edited by Хайърсъзов; 31.05.2014, 19:07.
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеКогато съм направил 30% още в началото на годината, значи си имам 30% годишна доходност. Всичко останало си е жив бонус, дори не го изчислявам. При възходящ тренд 15% годишна доходност са МАЛКО. Всичко в тези твърдения зависи от срока на дългосрочния план. Ако имаш 3 години спад и 4 години ръст, тогава да - 15% средна годишна доходност е добре.
От края на 2012 съм в ХИМ, имам над 250%(166% на година)...
Но някакси не мисля при евентуален спад да чакам много и да съм доволен на 15%.При възходящ пазар доходност под 50% на година ми се струва много консервативно, а когато пазара обърне посоката...SELL и доходността се запазва във високите граници.
препоръки не давам
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНякой много точно го каза, говорят за 15% дългосрочно, дай доходност по години от акциите на хима от листването насам да видим, това че в едни 3 месеца си имал 15% е супер, ама дългосрочния план ти е важен.
Според мен 15% годишно е добър таргет за дългосрочен план, аз за радост съм доста отгоре, но 15% го смятам за добре.Last edited by Хайърсъзов; 31.05.2014, 11:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеТук направихме 30% още през януари.ЗА БРОЕНИ ДНИ. Вие си гонете 15те % годишно.
Според мен 15% годишно е добър таргет за дългосрочен план, аз за радост съм доста отгоре, но 15% го смятам за добре.
Коментар
-
Що не се замислите къде и как ви се търгуват акциите, на какъв пазар и борса и мажо, после да говорите резултата какъв ще е. Видяхме го вече, преди 6 години, сега едва ли скоро ще стане същото, няма как капиталовия ви пазар да е държавен, функциите на борсата са изчезнали и накрая при липса на ликвидност каквато и цена да извади,винаги и много бързо става ниска.А това не е борсова търговия с активи.
Акциите по подразбиране са покачващи се, тъй като очакванията винаги са положителни.Но не и тук, нали така.
И при тия мажоритари и при дъщерните им холдинги пример за "Българския енрон", оправдаващи се с световната криза и какви ли не пълни глупости.
в ТАКАВА СРЕДА, КАПИТАЛ НЕ ВИРЕЕ. КАК ИСКАТЕ ПОСЛЕ РАЗВИТИЕ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ. КАК?
Гугъл са тръгнали от един гараж и в момента са най скъпата марка в света. А тия нашите цяла тайна бивша служба са завладели и информацията и служителите и милионите и и 10 години тъпчат само гуши, Това до кога ли ще продължава?Last edited by FlashTrade; 31.05.2014, 07:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЕ браво най-после да видим у форумо мъжка приказка, 100% откровеност, за разлика от батката/ Браво Давидов
Иначе батката въведе тезата за избушеняците, - да да ама не!
Контрапример -? -> за същото време, за което батката прави с тукашния избушеняк 250% - при софарма трейдинг - устоичив ръст 300% няма падане,
мцх - устойчив ръст 300%, няма падане,
хес - същото и т.н. Забележете, че повечето от неизбушеняците дават и дивидент ! (невключен в сметките с доходността)
дори биовет с 300% е по-стабилен от хима
така, чее ... - да ме прощава батката, ама може и да си яде ушите при избушеняците.Може в краткосрочен период да е захлебил - но "бъфет"-принципът е верен - добрата компания в края на краищата винаги бие избушляка
И за да няма мрънканици - имам флагмански велпапета - привилегировани !!! напук на батката, който ги отрича !Е, за топливо няма да му правя сечено, нека си ги играе там без мен !
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение...
Да кажем Епъл - прекрасни продукти, прекрасни печалби, огромен кеш.
.....
но... истината е, че инстинктивно са налучкали - работата със софтуера! Никакви форми, цветове и дизайни, не биха ме накарали да взема епъл, ако не е по-елегантната и по-лека работа със софтуера! Функционалността преди всичко. Другото е талаш. (за мен)Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеКакъв Епъл, тук говорим за екология, пари за рециклиране, в БГ сме все пак...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Сигурен ли си че от Епъл от тук нататък ще изкарваш по 15% годишно - аз не съм.
Е щом от Епъл не можеш да си сигурен че ще изкарваш по 15% годишно, как може някой с гаражен бизнес да претендира че той може да изкарва 15% годишноА то спрямо Епъл всеки бизнес в България е гаражен.
Last edited by 15%; 31.05.2014, 00:22.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТъпо е аз да казвам, че грешиш, но наистина мисля така. Има много хора, които са далеч от финансовите пазари, имат крещяща нужда от пари /за да развиват бизнеса си/, в същото време имат невероятен бизнес и ненавиждат банките, кредитите и т.н.
Относно среброто - не мога да проумея цена от 3-4 долара, но все пак отново ще имам 1 на ум.
Най-елементарна сметка - печатат се пари и ЕЦБ очевидно ще ускори този процес. Това е редно да доведе до поскъпване на .........
Има толкова много приложения, (за разлика от златото) които биха го поели на 3 долара, че ... няма толкова сребро у майката земя !Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКато им е толкова добър бизнеса, как така имат крещяща нужда от пари. С една дума правят прогресия, но за всяка нова стъпка им трябват 50 000 лв., а те харчат много и трудно ги пестят.
Имам намерение всички дивиденти, както и внасянията ми всеки месец да бъдат в сребро.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТъпо е аз да казвам, че грешиш, но наистина мисля така. Има много хора, които са далеч от финансовите пазари, имат крещяща нужда от пари /за да развиват бизнеса си/, в същото време имат невероятен бизнес и ненавиждат банките, кредитите и т.н.
Относно среброто - не мога да проумея цена от 3-4 долара, но все пак отново ще имам 1 на ум.
Най-елементарна сметка - печатат се пари и ЕЦБ очевидно ще ускори този процес. Това е редно да доведе до поскъпване на .........
Помисли си за най-добрия бизнес в момента. Компанията която най много те кефи или да кажем кефи най-много по света. Да кажем Епъл - прекрасни продукти, прекрасни печалби, огромен кеш.
Сигурен ли си че от Епъл от тук нататък ще изкарваш по 15% годишно - аз не съм.
Е щом от Епъл не можеш да си сигурен че ще изкарваш по 15% годишно, как може някой с гаражен бизнес да претендира че той може да изкарва 15% годишноА то спрямо Епъл всеки бизнес в България е гаражен.
Last edited by ravnovesie; 31.05.2014, 00:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНяма нищо сигурно дългосрочно с 15%. Ако има такова то или изобщо не е толкова сигурно или изобщо не е дългосрочно. Хората със собствен бизнес масово надценяват доходността която изкарват. Често бъркат оборота с печалбата така да се каже и още по често подценяват риска. Всъщност винаги подценяват риска.
Среброто - ами може да падне и до 3-4 долара. То зад него няма някаква особена стойност.
Най-елементарна сметка - печатат се пари и ЕЦБ очевидно ще ускори този процес. Това е редно да доведе до поскъпване на .........Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеТака е по форумите - изразните средства са малко и понякога интерпретацията на написаното е грешна. Приемам, че грешката е моя.
Ами доходността на фонда от началото на съществуването му е около 6%, а очакванията ми са за годишна доходност от поне 5% при текущото ниво на инфлацията. Всичо над това е добре дошло.
Иначе батката въведе тезата за избушеняците, - да да ама не!
Контрапример -? -> за същото време, за което батката прави с тукашния избушеняк 250% - при софарма трейдинг - устоичив ръст 300% няма падане,
мцх - устойчив ръст 300%, няма падане,
хес - същото и т.н. Забележете, че повечето от неизбушеняците дават и дивидент ! (невключен в сметките с доходността)
дори биовет с 300% е по-стабилен от хима
така, чее ... - да ме прощава батката, ама може и да си яде ушите при избушеняците.Може в краткосрочен период да е захлебил - но "бъфет"-принципът е верен - добрата компания в края на краищата винаги бие избушляка
И за да няма мрънканици - имам флагмански велпапета - привилегировани !!! напук на батката, който ги отрича !Е, за топливо няма да му правя сечено, нека си ги играе там без мен !
Last edited by precakanoto; 31.05.2014, 00:05.Не е препоръка... !!!
Коментар
Коментар