If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Определението ти сякаш пасва за присъстващата вчера
Богиня Гаврилова Попова - представлява "Инвест Кепитъл" на годишните ОСА през последните поне 3 години. Та ми е интересно дали традицията продължава и тази година.
Според мен правилния начин всеки да си изчисли доходността за себе си е, стойността на дивидента спрямо стойността на закупените акции или спрямо осреднената стойност на закупените акции ( ако е допълвал бройки ).
Варианта за смятане на стойността на дивидента спрямо цената на акцията ( дали средната за деня или на затваряне ) е валидна за компанията, но не и за индивидуалните инвеститорски портфейли.
Доходността от дивидента има смисъл да се изчислява само по един единствен начин - непосредствено преди поставянето на оферта купува/продава. Защото не самият дивидент е важен, а дали емисията е надценена/подценена?
Г-н Керезов беше приятелски настроен и приказлив, каза че е отворен към предложения от наша страна (безплатни акции примерно) да ги представи пред ръководството за гласуване на следващо оса...
Протоколът от ОСА още не е публикуван, затова да питам - кой беше представител от страна на Инвест Кепитъл? Богиня-някоя-си или някой друг?
Чувам, че театралната пиеса вчера е била на ниво и някои хора с нетърпение чакат да отидат на следващата постановка. Догодина може даже да имат и нов актьор в състава - ДВИ.
Г-н Керезов беше приятелски настроен и приказлив, каза че е отворен към предложения от наша страна (безплатни акции примерно) да ги представи пред ръководството за гласуване на следващо оса...
Според мен правилния начин всеки да си изчисли доходността за себе си е, стойността на дивидента спрямо стойността на закупените акции или спрямо осреднената стойност на закупените акции ( ако е допълвал бройки ).
Варианта за смятане на стойността на дивидента спрямо цената на акцията ( дали средната за деня или на затваряне ) е валидна за компанията, но не и за индивидуалните инвеститорски портфейли.
Чувам, че театралната пиеса вчера е била на ниво и някои хора с нетърпение чакат да отидат на следващата постановка. Догодина може даже да имат и нов актьор в състава - ДВИ.
Коментар