Първоначално изпратено от TGV
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от TGV Разгледай мнение
ЦКБ нямат нищо общо с пенсиите.
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
Пенсиите не ги смятай. Това са пари на пенсионно осигурените лица, а не на акционерите на Химимпорт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеСлед като е ясно, че сделка за бизнеса на ЧЕЗ в България рано или късно ще има за над 310 мил. евро, надявам се и повече. Някой смятал ли е каква сума ще получи Химимпорт от дяловете си в ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение? CEZ държи 67% в "ЧЕЗ Електро България", "Химимпорт" чрез ЦКБ - 9,92%, ДПФ, ППФ, УПФ Съгласие - 14,94%, ЮЛ - 6,88%, ФЛ - 1,26%. В "ЧЕЗ Разпределение" отново 67% са на чешката компания, миноритарни дялове са в две пенсионни фонда: ДПФ, ППФ, УПФ "Доверие"- 11,15% и отново Химимпорт чрез "ЦКБ-Сила" - 6,10%, ЮЛ - 14,53%, ФЛ - 1,21%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеСлед като е ясно, че сделка за бизнеса на ЧЕЗ в България ще има за над 310 мил. евро, надявам се и повече. Някой смятал ли е каква сума ще получи Химимпорт от дяловете си в ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение? CEZ държи 67% в "ЧЕЗ Електро България", "Химимпорт" чрез ЦКБ - 9,92%, ДПФ, ППФ, УПФ Съгласие - 14,94%, ЮЛ - 6,88%, ФЛ - 1,26%. В "ЧЕЗ Разпределение" отново 67% са на чешката компания, миноритарни дялове са в две пенсионни фонда: ДПФ, ППФ, УПФ "Доверие"- 11,15% и отново Химимпорт чрез "ЦКБ-Сила" - 6,10%, ЮЛ - 14,53, ФЛ - 1,21%.
Коментар
-
След като е ясно, че сделка за бизнеса на ЧЕЗ в България рано или късно ще има за над 310 мил. евро, надявам се и повече. Някой смятал ли е каква сума ще получи Химимпорт от дяловете си в ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение? CEZ държи 67% в "ЧЕЗ Електро България", "Химимпорт" чрез ЦКБ - 9,92%, ДПФ, ППФ, УПФ Съгласие - 14,94%, ЮЛ - 6,88%, ФЛ - 1,26%. В "ЧЕЗ Разпределение" отново 67% са на чешката компания, миноритарни дялове са в две пенсионни фонда: ДПФ, ППФ, УПФ "Доверие"- 11,15% и отново Химимпорт чрез "ЦКБ-Сила" - 6,10%, ЮЛ - 14,53%, ФЛ - 1,21%.Last edited by Innocent; 07.11.2017, 21:09.
Коментар
-
Да кажа и аз няколко мисли и разсъждения,като това не е препоръка за взимане на инвестиционно решение, а лични разсъждения.
Всички видяхме, че продавачът в СОФАРМА спря поскъпването на СОФИКС и дори предизвика неговият спад с почти 10% за последните три месеца. Виждате , че СОФАРМА и ХИМИМПОРТ са с най-голяма тежест там. Помислете когато единият двигател- Софарма е блокиран на 4,27лв. и не може да движи Софикс нагоре, а пенсионните, договорните фондове и други институции, които трябва да покажат доходност до края на 2017г. на кой двигател биха подали газ , за до изкарат решаваща доходност за 2017г. За мен най-лесният начин е през Химимпорт, а пък и БАТКО ако сложи едно рамо! УСПЕХ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеСлед подкрепата при Софарма тук е ред за инвестиране
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
@Maverik: виждам, че не харесваш нито Софарма, нито Химимпорт, които имат най-голямо тегло в SOFIX и са едни от най-ликвидните на БФБ. Да разбираме, че не вярваш SOFIX да расте скоро ли? Би ли споделил на кои дружества си заложил?
Моля да не се счита като заяждане. Опитвам се да си разширя кръгозора за инвестиции и ми е интересна всяка гледна точка.
Няма как за 10 години да не се промени нищо тук и да искаме възход...! Нищо от грешките не е научено... С DidoDinev , задаваме въпроси на хари..., той уклончиво и завоалирано подминава... Огнян Донев има профил също тук...! Писал е преди доста време. Изводите може и сами да си направите...!
Админите, ако решите да триете..., че не е по темата - ще го преместя.Last edited by maverik; 06.11.2017, 18:13.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнениеК'во ста'а с флагмана, бре? Най-ликвидната акция на бЪфЪбЪ-то...????
Сделки... йок!
Що така...???))))))))
Моля да не се счита като заяждане. Опитвам се да си разширя кръгозора за инвестиции и ми е интересна всяка гледна точка.Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Ти затова ли не си спрял да се облизваш тук.
Но като нямаш кинти, такива ще ги говориш.
Също като Мечето Монти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнениеБез козовете - ми продай си ги и ти ако си на печалба, Що не? Обаче не можеш, - тоя номер с печалбата., С дългосрочните е така, а и ясно какво ще пишат
Last edited by RUBLA; 04.11.2017, 15:25.
Коментар
Коментар