IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

Не мога да го разбера... Мен винаги ме е притеснявало, това да не се крият печалби. Ама всеки си гледа филма
    Естствено,че я крият.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Ако говорим съвсем по прнцип - Да. Ако това ми е цената, за да върви бизнеса
      Не мога да го разбера... Мен винаги ме е притеснявало, това да не се крият печалби. Ама всеки си гледа филма

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Хи хи " гаражна фирмичка " ступа едни от най-големите по капитализация
        Нормално. Капитализация на основата на екселски печалби. Грую ще ти обясни.

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Проблема ви е, че сте набутали в Хима, и се надявате като други години и "магарета да полетят" покрай ракетите, но миля, че времената с ковид не са подходящи за "летящи куци магарета", а за нови технологии. Нямам препоръка, защото може и да греша както ти сгреши за Алтерко.
          Казах ти, че имам пренебрежимо малко акции тук, като съм почти изцяло в Спиди - много обичам да ми манипулирате думите. А за пиесата Халтурко съм се изказал многократно - бърстът ще е чутове и ще откаже много народ от борсата у нас. Гледаме мача, т.е. пиесата.
          П.С. макар че един ден не означава нищо, вижда се как днес, когато всичко в Суфлекса расте, макар и с повече от мижави обеми, има три акции, които падат. Общото между трите е, че влязоха в индекса изкуствено, преследвайки други цели. Да видим дали ще е тенденция или ще стане закономерност - отдавна съм казал, че Халтурко ще е котва на суфлекса
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Е, всеки си хвали неговото - при двойно увеличена печалба (по твои думи, не съм им я смятал), имаме четворно увеличена цена. И викаш, не било балон - доооообре Успех там и в доверие, всеки сам решава на какво да тръства, аз тук имам пренебрежимо малко акции, така че ми е все тая
            Проблема ви е, че сте набутали в Хима, и се надявате като други години и "магарета да полетят" покрай ракетите, но мисля, че времената с ковид не са подходящи за "летящи куци магарета", а за нови технологии. Нямам препоръка, защото може и да греша както ти сгреши за Алтерко.
            Last edited by realista; 08.04.2021, 15:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Не позна. Докато на Алтерко печалбата расте двойно, то Хим го очаква поредна трудна година, защото е създал бизнеси, които и през тази година ще продължат да бъдат най-сериозно засегнати. Ако търсиш растящ бизнес, Алтерко, ако искаш кретащ такъв, технологично остарелия флагман - Хима.
              Е, всеки си хвали неговото - при двойно увеличена печалба (по твои думи, не съм им я смятал), имаме четворно увеличена цена. И викаш, не било балон - доооообре Успех там и в доверие, всеки сам решава на какво да тръства, аз тук имам пренебрежимо малко акции, така че ми е все тая
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Мда, че пиесата Халтурко е свръх надценена от набили се в нея балъчета, които инвестират на принципа на убития кон - качва се, щото се качва, затова да не изпуснем промоцията - удриии! А за Хима - сами са си виновни!
                Не позна. Докато на Алтерко печалбата расте двойно, то Хим го очаква поредна трудна година, защото е създал бизнеси, които и през тази година ще продължат да бъдат най-сериозно засегнати. Ако търсиш растящ бизнес, Алтерко, ако искаш кретащ такъв, технологично остарелия флагман - Хима. Няма да се учудя ако Алтерко задмине Хима по печалба.
                Last edited by realista; 08.04.2021, 14:43.

Коментар

Проблемът ми тук е, че въобще не вярвам в съществуването на тези печалби. Когато продадеш едно дружество дето струва 1.00 на друга компания на 2.00 и отчетеш печалба 1.00, тя продава на трета компания за 3.00 и отчиташ печалба още 1.00 ... знам че може до безкрайност, ама не ме кефи много мен.
                  Абсолютно съм съгласен с теб, но то и помпането на цената по най-различни начини (с разни кафенца, на ушенце и т.н.) едва ли е про боно в Алтерко. да не говорим за перспективите пред една гаражна компанийка. Та между там и тук, при една и съща капитализация, предпочитам тук, най-малкото има активи за милиарди, а не имагинерни преопакования на китайска техника. Но всеки сам си решава - аз за пореден път признавам, че режисьорът на пиесата Халтурко заслужава минимум Аскеер - прекрасно проведена акция по рипане, особено на пазар като БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

А вярваш ли, че някой би платил 10% данък от имагинерна печалба?
                    Ако говорим съвсем по прнцип - Да. Ако това ми е цената, за да върви бизнеса

Коментар

Проблемът ми тук е, че въобще не вярвам в съществуването на тези печалби. Когато продадеш едно дружество дето струва 1.00 на друга компания на 2.00 и отчетеш печалба 1.00, тя продава на трета компания за 3.00 и отчиташ печалба още 1.00 ... знам че може до безкрайност, ама не ме кефи много мен.
                      А вярваш ли, че някой би платил 10% данък от имагинерна печалба?

Коментар

A колко е печалбата на Алтерко? С все еднократните ефекти, за да оправдае тази цена, на която е в момента? Та или тък е мнооооого евтино, или там е мнооооого надуто - да видим кое е вярното Па нищо чудно и други варианти да има

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Доскоро бягаха от хима към Алтерко.сега наобратно
                          Точно това усещам, че ще се случи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Да си хапнат на обяд пък после кой знае?
                            Ама след хапването 5 стинки нагоре.....
                            М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Да си хапнат на обяд пък после кой знае?
                              Доскоро бягаха от хима към Алтерко.сега наобратно

Коментар

И тенденциите са от значение! Дори да не поставяме под съмнение печалбите от търговия с финансови инструменти ... тенденцията при нетната печалба впечатлява:
                                2010 *** 133,869,000
                                2011 *** 111,681,000
                                2012 *** 104,099,000
                                2013 *** 86,892,000
                                2014 *** 64,476,000
                                2015 *** 58,483,000
                                2016 *** 52,008,000
                                2017 *** 68,370,000
                                2018 *** 70,309,000
                                2019 *** 71,164,000
                                2020 *** 30,715,000
                                A колко е печалбата на Алтерко? С все еднократните ефекти, за да оправдае тази цена, на която е в момента? Та или тък е мнооооого евтино, или там е мнооооого надуто - да видим кое е вярното Па нищо чудно и други варианти да има

Коментар

Working...
                                X