Първоначално изпратено от markov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
А дивидента кога ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
А дивидента кога ?
Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнениеХимимпорт АД-София представи покана за свикване на Редовно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 05-10-2021г. от 15:00 часа в София - 1000, ул. Стефан Караджа 2, при следния дневен ред:...
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 1 like
Коментар
-
Химимпорт АД-София представи покана за свикване на Редовно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 05-10-2021г. от 15:00 часа в София - 1000, ул. Стефан Караджа 2, при следния дневен ред:...Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от див осорляк Разгледай мнение
Думата капитализация за мажото нищо не значи. Азе оня ден си пързулнах тука мижавия дял . Каня се алтеркото да доналазя. Успех, момци и дами
Юни и Юли обаче си взимам пак 100-тина тона между 85 и 88 ст. с идеята че най-сетне и това магаре ще полети, но уви...
Добре че все пак е малък % от целия портфейл и ръста на горните 3 не може да бъде съществено засегнат
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеЧудни работи стават, с акции за 7 бона да свалиш капитализацията на Хим-а с 2 %
- 2 Харесвания
Коментар
-
Отрицателната лихва си я има от година вече , и полека лека свалят размера на депозитите които се облагат ......... вече не е лесно и пари да имаш !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Понякога ми пълните душата - разберете едно, огормната част от хората с депозити са много страхливи и за разлика от други, не ги блазнят как ще спечелят спекулативно 100-200-1000% и после ще се окажат пред полуфалит като през 2008 и някои батковци. Говорил съм с много такива хора и те винаги ме питат - ми можеш ли да ми гарантираш. Ми не, не мога да ти гарантирам нищо на 100% - то аз едва склоних жената да купи 50 000 брефчета, че да ги допълня до 100 000 с тези на децата, дето е от гарантирано по-гарантирано, та какво остава за чужд човек (макар и един приятел да навих, но той реално ми е единственият истински приятел и го увешавам от 1,50 да се включи, та накрая със зор на около 2 лева се съгласи и то за малка сума).
И причините освен консерватизма, са:
- ми ако утре ми потрябват пари - не говорим за 5-10 000 лева, за 50-100-200 000 - единици са позициите, в които е възможно да излезеш с подобна сума, без да сложиш поне 5% дисконт, че и повече
- мега кофти мажоритари в огромната част от случаите
- липса на дивиденти - пак в огромната част от случаите
- мега балони на почти всичко читаво, дето дава дивиденти
Та да, парите парят, депозитите са на 0, ама тулите и битоня ей ги на, а и наематели в София винаги ще има, пък и имотът си е твой и можеш да го видиш и пипнеш. С акциите не е така - та чакайте вие бай Генчо да дойде, хеле пък директно! Но е факт, че има дребно раздвижване сред фондовете - дано да няма скоро мяу зад Океана, че тогава ще стане лошоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
Няма как с подобна култура,болшинството от депозитарите да разполагат с достатъчно,че и на борсата да се заиграят!Тяхната философия е,"бели пари,за черни дни".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Абе престрашават се някой от тях.. вкарват малък % че тия лихви на 0 , плюс таксите, много ги дразнят.. Но са малки суми, супер предпазливо и в повечето случаи търсят някой друг да им го направи /фондове, посредници/. Даже мен доста хора са ми предлагали пари да им управлявам, но засега се наемам само на най-най близки и доверени хора.. Замислям се дали да не направя един хедж фонд "Батя" и да атакувам
Коментар
Коментар