If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е в тези игри и високи довари е заровено кучето.Или образно аз и ти инвестираме в евентуалната скрита пържола , от която един ден някой би решил и би одрязал парченце ,което да ни хвърли през оградата.
Всичко си пасва прекрасно с изключение на това ние да се наречем инвеститори.Друго е името което ще ни ходи в случая.
И в случай , че това според теб е вярно , нямаш ли някакви притеснения?Та и късмет пожелаваш?!? Макар , че ако написаното от теб е близо до истината, нищо друго освен късмет не ни остава.
Няма как да е различно-огромни активи,ниска рентабилност.Нали е бизнес,а идеята на всеки бизнес е да извлича максимална печалба.Собствениците не са идиоти-при резултатите в отчета, по-ефективно е да продатат всичко и парите в банка.За мен всичко е счетоводна игра.Виж Лукоил-над 15 млрд. оборот, печалба все нямат/по спомен/....
Какво ви притеснява отчета?Според мен е писан точно така-листчета с крайните числа,но счетоводителят е стимулиран не със бой а, с бентли /поне/. Явно искат да дадат малък дивидент и ги разбирам.Човешката алчност е безгранична и бихме искали всяка година все по-голям и по-голям дивидент. А така-стимул на цената,че има пак дивидент,силен следващ отчет.....и така със малки стъпки-РАКЕТААААААА.Успехи на всички!
И в случай , че това според теб е вярно , нямаш ли някакви притеснения?Та и късмет пожелаваш?!? Макар , че ако написаното от теб е близо до истината, нищо друго освен късмет не ни остава.
Какво ви притеснява отчета?Според мен е писан точно така-листчета с крайните числа,но счетоводителят е стимулиран не със бой а, с бентли /поне/. Явно искат да дадат малък дивидент и ги разбирам.Човешката алчност е безгранична и бихме искали всяка година все по-голям и по-голям дивидент. А така-стимул на цената,че има пак дивидент,силен следващ отчет.....и така със малки стъпки-РАКЕТААААААА.Успехи на всички!
Не съм доволен от това, което ни показва в отчета този мастодонт(не че съм го и чел сериозно). Понякога си мисля, че отчетите тук ги пише във някаква тъмна стаичка един подпухнал от бой и насинен счетоводител, който на кратка бележчица получава указания каква тенденция трябва да следва и какви числа трябва да получи! Няма ли кой да му каже на тоя чичо, че тенденцията се обърна и вече БВП расте и трябва да бута цифрите и печалбата нагоре, а не пак надолу!!!
Шегата на страна - толкова много активи, а печалбата пада и пада и пада. Като не се справят, защо не поканят професионален мениджмънт който да ги поведе към ръст на печалбата -- могат да си го позволят!
п.п. и г-н Керезов ако имате време моля за отговор - до кога най-голямата по активи публична компания ще поддържа толкова НЕПУБЛИЧЕН и мизерен сайт? Последната презентация там за холдинга е от 2013г. Нищо ли не успяхте да промените/подобрите в компанията от тогава? Едни отчети с едни локуми вътре дето разказват как е почнала кризата и други исторически случки и това е целия сайт?!?! Че по-добре сложете линк към X3 news, няма смисъл да хабите място на някой сървър!!! Вземете пример от собствениците на Холдинг Варна какъв корпоративен сайт имат, е повечето инфо е от 2014 ама е шаренко. Аз не ги познавам, ама вие сте от Варна сигурно ги знаете кои са...
Към 31 декември 2016 г. задълженията за дивиденти по привилегировани акции са: 9 063 000лв, ако разпределят дивидент по обикновените акции и запазят сегашното разпределение на печалбата (70%) той ще е колкото миналата година или подобен.
Коментар