IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Набива се на очи другите две групи настигнаха ,че и задминаха нивата си от 2013-2014.Тук все още кютаме на 1 лев отдолу,което си е
    -60%.Гледам как при ЦКБ и Дръвчо се надига недоволство и се чудя къде е причината?
    ....е как къде......при мама.
    Мисля си обаче, че с идващия отчет ще счупят каръка, после и евентуално съобщение за ОСА и дивидент и палачинката се обърна.
    Не е препоръка, само размисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

...че до тука колко минаха още няколко какво са
      Набива се на очи другите две групи настигнаха ,че и задминаха нивата си от 2013-2014.Тук все още кютаме на 1 лев отдолу,което си е
      -60%.Гледам как при ЦКБ и Дръвчо се надига недоволство и се чудя къде е причината?

Коментар

Само, докато се мотаме да не изтървем този бизнес цикъл, че да не станат 3х3 още.
        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
          Ихаа ти ме утепа ,1-2-3 и не поглеждай ти встрани.Другите напълниха портмонетата.

Коментар

• Според моите сметки тук остава още малко и Силните Ръце ще влязат в режим Купува

Коментар

Ще дойде време, всички с акции в Хим ще се облизваме, ама търпение си трябва, още 1-2-3-...........години
              Ихаа ти ме утепа ,1-2-3 и не поглеждай ти встрани.Другите напълниха портмонетата.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
                Аз пък го използвах за касичка за около месец и нещо...
                Аз също го ползвах за касичка, но за по малък период от време. Купих и продадох на почти еднаква цена и загубих малко (таксите по прехвърляне). И за да не съм офф малко за ХИМ. Имах привилегировани, след трансформацията накупих още малко. Направих малко печалба и продадох. Малко избързах, но концепцията като цяло бе правилна. Вложих парите в акции на "по-скокливи" компании. Нямам нерви, тук малко мудно ми се вижда. Иначе съм съгласен, че ако този мастодонт тръгне стабилно нагоре, СОФИКС няма да има спиране

Коментар

• Ще дойде време, всички с акции в Хим ще се облизваме, ама търпение си трябва, още 1-2-3-...........години

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение

И това с какво допринесе за развитие на темата за ХИМИМПОРТ ?
                    п.п. аз също не бих ги вкарал
                    Аз пък го използвах за касичка за около месец и нещо, докато се чудих, къде да отиде кешът. И докато се чудих го осребрих с +4%. И какво измислих - вкарах кеша в ХИМ. И равносметката на този етап е, че новата ми инвестиция в ХИМ-а е на 0%, а фондът направи още 3-4%. И да не решите, че съм анти-ХИМ, защото имам няколко десетки хиляди от тия хартии...
                    Last edited by margen; 23.03.2017, 19:51. Причина: typo
                    Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение

Никога няма да си вкарам парите в ЕТФ
                      И това с какво допринесе за развитие на темата за ХИМИМПОРТ ?
                      п.п. аз също не бих ги вкарал

Коментар

• ФФ е намалял от 23,81 на 23,75

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Аз също забелязах, че от няколко дни продават тук и ЦКБ. Вчера са продали Хим - 16 628, ЦКБ - 12 204, увеличават с 500 хил. Еврохолд, Софарма - 3650, Неохим - 533 и Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 1007
                          Никога няма да си вкарам парите в ЕТФ

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                            Забелязвам, че ЕТФ-а е продал към 40к акции напоследък и е 1% под теглото в софикс..
                            http://expat.bg/uploads/documents/So...2032017-BG.pdf
                            Аз също забелязах, че от няколко дни продават тук и ЦКБ. Вчера са продали Хим - 16 628, ЦКБ - 12 204, увеличават с 500 хил. Еврохолд, Софарма - 3650, Неохим - 533 и Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 1007. Относно отклоненията се вижда, че Хим е на 7-мо място от 15 компании в Sofix.

СТРУКТУРА НА ПОРТФЕЙЛА КЪМ 22.03.2017
                            Емисия Тегло в SOFIX Тегло в Expat ETF Отклонение в %-ти
                            1 Алкомет АД-Шумен 3,44% 4,19% 0,75%
                            2 Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ 3,79% 4,49% 0,70%
                            3 Неохим 4,35% 4,55% 0,20%
                            4 Централна кооперативна банка 4,15% 3,91% -0,24%
                            5 Индустриален Капитал Холдинг 3,39% 2,90% -0,49%
                            6 Еврохолд България АД-София 2,92% 2,01% -0,91%
                            7 Химимпорт 9,78% 8,81% -0,97%
                            8 Адванс Терафонд АДСИЦ 10,10% 9,02% -1,08%
                            9 М+С Хидравлик 6,79% 5,26% -1,53%
                            10 Първа инвестиционна банка 7,94% 5,44% -2,50%
                            11 Софарма 14,83% 12,23% -2,60%
                            12 Монбат 7,68% 4,93% -2,75%
                            13 Албена 7,91% 4,81% -3,10%
                            14 Стара планина Холд 8,99% 5,38% -3,61%
                            15 Холдинг Варна 3,93% 0,20% -3,73%
                            Last edited by Innocent; 23.03.2017, 14:56.

Коментар

• Забелязвам, че ЕТФ-а е продал към 40к акции напоследък и е 1% под теглото в софикс..
                              http://expat.bg/uploads/documents/So...2032017-BG.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

това лице липсва в колекцията на господа
                                Фери и Батя, тези неща ние много добре ги знаем!
                                Факторът време е определящ при мен, не е само до сума.
                                Количество пари блокирано за количество време.
                                Ако ще ми стоят закопчани без печалби, докато губя възможност другаде, това не е моята игра.
                                Да, търпението е важно, но аз не търгувам с търпение, а с пари за време.
                                The strongest stand last.

Коментар

Working...
                                X