If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Според мен едни 100% Ъп няма да ме учуди, погледнато грубо р/е=11 при положение че на западните борси се търгуват дружествата на 25-35, р/в=0.35 т.е 0,7 има на къде да расте и пак да е ОК, дивидента гони 4% което също е близо двойно по-високо от западните, т.е. и да се вдигне цената и това съотношение ще е ок. Път за нагоре към 3 лв има, мераклии да го вървят трябва
Така да съпоставяте без да вземате под внимание какво е станало след това ми се вижда странно. Например емитирането на привилегировани акции на Хим на около 2 лева ... в този случай дори да приемеш че акцията е струвала 19лева, след едно увеличение на 2 лева цената можа да я смяташ че е била макс 9-10лева (трябва смятане). Не ги следя толкова изкъсо, но увеличения долу имаше и при цкб, така че върховете не са това което са.
Совите не са това което са
А не твърдя че това е реалната цена към момента ...просто стана дума за най-висока историческа цена.
Следващите събития са я коригирали надолу десет пъти за десет години към момента ...... тук вече е мястото всеки да си прецени дали пък към момента цената е подценена или надценена с оглед на развитието на компанията през тези години....
Моето лично мнение е че Хим е подценен от пазара но не мога да се ангажирам с какъв процент.....
Исторически най скъпите цени и на двете дружества са на 30,10,2007 година:
Химимпорт - 19 лева
ЦКБ - 13 лева
Така да съпоставяте без да вземате под внимание какво е станало след това ми се вижда странно. Например емитирането на привилегировани акции на Хим на около 2 лева ... в този случай дори да приемеш че акцията е струвала 19лева, след едно увеличение на 2 лева цената можа да я смяташ че е била макс 9-10лева (трябва смятане). Не ги следя толкова изкъсо, но увеличения долу имаше и при цкб, така че върховете не са това което са.
Совите не са това което са
Май забравихте че в най добрите времена на БФБ щерката винаги е била по скъпа от майката ....... Вожда се опита да Ви го каже ..тоя път играта че е друга
Който разбрал - добре за него...
Който не е наясно, че печалбите на дадена компания задават посоката на акцията - ще продължава да се чуди защо съотношението се е променило...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Ако е за 17 на Хима и 12 на ЦКБ 2007 си е тавана. Най-добрите времена.
Също ако не бъркам от известно време се обърна палачинката, но ако споделиш кога е била по-скъпа щерката от майката - благодаря.
Май забравихте че в най добрите времена на БФБ щерката винаги е била по скъпа от майката ....... Вожда се опита да Ви го каже ..тоя път играта че е друга
Ако е за 17 на Хима и 12 на ЦКБ 2007 си е тавана. Най-добрите времена.
Също ако не бъркам от известно време се обърна палачинката, но ако споделиш кога е била по-скъпа щерката от майката - благодаря.
За година и половина щерката с 90 % нагоре, същото и за година.
За година и половина майката с 5 % нагоре, за година с 35 %.
Къде е ключа от бараката?
За мен това показва или грешна оценка за двете комании преди година и половина и сега да се изглажда, или всичко е било точно преди година и половина, но сега пазарът бърка. Не знам кое е, а е възможно и разликата да се получава заради различната ликвидност.
За година и половина щерката с 90 % нагоре, същото и за година.
За година и половина майката с 5 % нагоре, за година с 35 %.
YTD - 10 на 25 % пак в полза на щерката.
Къде е ключа от бараката?
Коментар