IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
    ФФ намаля с 0,02% от 20.93% на 20,91%, броя на акционерите намаля с 9 от 3605 на 3596
    Мдаа, това потвърждава съмнението ми кой хвана няколко мечета в капана на 2,34 онзи ден

Коментар

• ФФ намаля с 0,02% от 20.93% на 20,91%, броя на акционерите намаля с 9 от 3605 на 3596

Коментар

• Цял ден никой не е писал тук Всички явно чакат консолидираният все си мисля че отстрела на мечки предстои при Хим но ще видим много скоро

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
          С днешните 75 бройки от началото на месеца до днес са изтъргувани общо 1 487 093 ( спад - 1,64%) vs 3 786 845 през януари и ръст на цената от 36,39%. От началото на годината ФФ намаля с 0,22% от 21,15% на 20,93%, броя на акционерите също намаля с 163 от 3761 на 3598. Остава една седмица до края на месеца и кон. отчет ...
          Предполагам пак ще бъде в последния момент по традиция.

Коментар

• С днешните 75 бройки от началото на месеца до днес са изтъргувани общо 1 487 093 ( спад - 1,64%) vs 3 786 845 през януари и ръст на цената от 36,39%. От началото на годината ФФ намаля с 0,22% от 21,15% на 20,93%, броя на акционерите също намаля с 163 от 3761 на 3598. Остава една седмица до края на месеца и кон. отчет ...
            Last edited by Innocent; 20.02.2018, 13:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              Продължава тенденцията "нищо, но от сърце". Не разбирам и какво се случва и нито едно от обясненията, които дадоха хората тук, в този форум, не ми звучи правдиво - като ще се купува пакет, много ясно, че на по-високи нива ще има повече. Или пък ги сваляш още повече и чакаш там някой да продаде в отчаяние, но да вдигнеш цената 90 стинки (50%) за няма и два месеца и после да се надяваш някой да ти продаде голям пакет в ниското е всичко друго, но не и майсторско отиграване, но кой ли съм аз да се обяснявам изобщо...

Както казах, ще си изчакам консолидирания и тройката с гарнитура, пък ако не стане, ще е само гарнитура и толкова - колко му е, ставам веган, и без това е модерно напоследък
              Маркираното в двата цвята може и да не е в противоречие - ако факторът време е с малки стойности ...
              ..ама кой може в днешно време да решава уравнения с три неизвестни ...
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Продължава тенденцията "нищо, но от сърце". Не разбирам и какво се случва и нито едно от обясненията, които дадоха хората тук, в този форум, не ми звучи правдиво - като ще се купува пакет, много ясно, че на по-високи нива ще има повече. Или пък ги сваляш още повече и чакаш там някой да продаде в отчаяние, но да вдигнеш цената 90 стинки (50%) за няма и два месеца и после да се надяваш някой да ти продаде голям пакет в ниското е всичко друго, но не и майсторско отиграване, но кой ли съм аз да се обяснявам изобщо...

Както казах, ще си изчакам консолидирания и тройката с гарнитура, пък ако не стане, ще е само гарнитура и толкова - колко му е, ставам веган, и без това е модерно напоследък
                Веган не е лошо, само от третия пол да не станеш ! А иначе за тук, чакаме и гледаме. Ако няма тройка, искаме си гарнитурата /дивидента/

Коментар

• Продължава тенденцията "нищо, но от сърце". Не разбирам и какво се случва и нито едно от обясненията, които дадоха хората тук, в този форум, не ми звучи правдиво - като ще се купува пакет, много ясно, че на по-високи нива ще има повече. Или пък ги сваляш още повече и чакаш там някой да продаде в отчаяние, но да вдигнеш цената 90 стинки (50%) за няма и два месеца и после да се надяваш някой да ти продаде голям пакет в ниското е всичко друго, но не и майсторско отиграване, но кой ли съм аз да се обяснявам изобщо...

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Моето аматьорско заключение относно движението на цената през тази година е - целта е да се изкупуват обеми а не да се помпи цената...
                    След като беше заявено свише , че не е мажо остава да е някой с пророчески заложби ... иначе що ще набива кинти ...
                    В никакъв случай не допускам, че може да е ins ..
                    п.с. не е препоръка и нямам хартии тук .. все още
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение

що?
                      Щото ще я рутят още, за това.
                      The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                        Днес май ще е забавно
                        що?

Коментар

• Днес май ще е забавно

Коментар

• Първоначално изпратено от HiperioN Разгледай мнение
                            2007 *** 119,110,000
                            2008 *** 128,624,000
                            2009 *** 129,531,000
                            2010 *** 133,869,000
                            2011 *** 111,681,000
                            2012 *** 104,099,000
                            2013 *** 86,892,000
                            2014 *** 64,476,000
                            2015 *** 58,483,000
                            2016 *** 52,008,000
                            2017Q3tr *** 52,373,000
                            В същото време обаче имаме пък резултатите на ЦКБ, печалба:
                            2012 *** 10,724,000
                            2013 *** 10,797,000
                            2014 *** 7,255,000
                            2015 *** 6,704,000
                            2016 *** 26,598,000
                            2017Q4 *** 35,830,000
                            И си задавам въпроса какво правят всички останали бизнеси извън банката и защо печалбата им пада с над 80%?
                            Е признавам че имам акции, включих се небрежно, щото тренда си е убедителен. Но определено вяра нямам.

Какво ни казваш – за 10 години дружеството е реализирало около 1 милиард лв печалба напук на всички кризи и ситуации по света и в България.
                            Нещо повече за последните 8 години дружеството е споделило със своите акционери около 150 милиона лв под формата на дивиденти от индивидуалната си печалба ,която разбира се е доста по-малко от консолидираната.
                            В последните си 2 години дружеството разпределя над 50 % от печалбата си.

И имаш подвеждащи цифри – консолидираната печалбата за 9м 2017 г е 62 807 х.лв според отчета ,а не както си я дал 52 373 х.лв – занижил си я с над 10 мил.лв ???
                            Спомням си ,че преди известно време пак беше публикувал тази таблица с подобно внушение –дано по-малко колеги са се подвели и да не са пропуснали този впечатляващ ръст на най-ликвидната акция на БФБ.

Никога не съм бил безкритичен по позициите на дружеството , но се дразня когато някои (разбирачи ) се опитват леко да хързулнат по-неопитните си колеги.

Пожелавам на дружеството да продължи да ни радва с действия и резултати като през последните 2 години и да намерят стратегически съинвеститори в част от бизнесите си.

Имам акции тук и нека всеки сам да преценява своите инвестиции

Колегата е взел печалбата за последните 4-ри тримесечия и поради загубата през четвъртото тримесечие на 2016 се получава неговата сметка. Моите лични очаквания са за ръст на печалбата и през последното тримесечие на 2017 тоест да имаме силно обръщане на тренда !

Скоро ще разберем дали консолидираната печалба е силно нагоре за 2017-та а може би с отчета да има завръщане и на големият купувач Няма логика някой да вкара толкова много пари при тоя ръст и след това с нисък обем да паднем толкова бързо но времето ще покаже

Коментар

• Силно вероятно е за последното тримесечие да се добавят още няколко лева отгоре печалба. Така ще е още по - изразена тенденцията за ръст.
                              А за дивидента... ще бъде много добър.

Коментар

• 2007 *** 119,110,000
                                2008 *** 128,624,000
                                2009 *** 129,531,000
                                2010 *** 133,869,000
                                2011 *** 111,681,000
                                2012 *** 104,099,000
                                2013 *** 86,892,000
                                2014 *** 64,476,000
                                2015 *** 58,483,000
                                2016 *** 52,008,000
                                2017Q3tr *** 52,373,000
                                В същото време обаче имаме пък резултатите на ЦКБ, печалба:
                                2012 *** 10,724,000
                                2013 *** 10,797,000
                                2014 *** 7,255,000
                                2015 *** 6,704,000
                                2016 *** 26,598,000
                                2017Q4 *** 35,830,000
                                И си задавам въпроса какво правят всички останали бизнеси извън банката и защо печалбата им пада с над 80%?
                                Е признавам че имам акции, включих се небрежно, щото тренда си е убедителен. Но определено вяра нямам.

Какво ни казваш – за 10 години дружеството е реализирало около 1 милиард лв печалба напук на всички кризи и ситуации по света и в България.
                                Нещо повече за последните 8 години дружеството е споделило със своите акционери около 150 милиона лв под формата на дивиденти от индивидуалната си печалба ,която разбира се е доста по-малко от консолидираната.
                                В последните си 2 години дружеството разпределя над 50 % от печалбата си.

И имаш подвеждащи цифри – консолидираната печалбата за 9м 2017 г е 62 807 х.лв според отчета ,а не както си я дал 52 373 х.лв – занижил си я с над 10 мил.лв ???
                                Спомням си ,че преди известно време пак беше публикувал тази таблица с подобно внушение –дано по-малко колеги са се подвели и да не са пропуснали този впечатляващ ръст на най-ликвидната акция на БФБ.

Никога не съм бил безкритичен по позициите на дружеството , но се дразня когато някои (разбирачи ) се опитват леко да хързулнат по-неопитните си колеги.

Пожелавам на дружеството да продължи да ни радва с действия и резултати като през последните 2 години и да намерят стратегически съинвеститори в част от бизнесите си.

Имам акции тук и нека всеки сам да преценява своите инвестиции

Коментар

Working...
                                X