If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Малко еднообразно стана всичко с този дивидент. Вече стана ясно, че компанията има за цел да развива дивидентна политика и мисля, че темата е приключена. По-интересното е дали се предвижда увеличение на капитала?
Нали не очакваш Керезов да ти отгвори на подобен въпрос, дори и да знае отговора
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Малко еднообразно стана всичко с този дивидент. Вече стана ясно, че компанията има за цел да развива дивидентна политика и мисля, че темата е приключена. По-интересното е дали се предвижда увеличение на капитала?
И отново апелирам към Вас - присъствайте на годишното ОС и задавайте там своите въпроси. Така ще чуете повече отговори, а сега сигурно съм пропуснал някой въпрос
И отново апелирам към Вас - присъствайте на годишното ОС и задавайте там своите въпроси. Така ще чуете повече отговори, а сега сигурно съм пропуснал някой въпрос
Уважаеми колеги,
Обикновено при Вас става " подай пръст, за да ти отхапят ръката от рамото". Искам правилно да ме разберете - не ми е възможно да стоя постоянно във форума. Понякога правите изчисления, които имат смисъл единствено за вас, а сега не си правите труда да пресметнете сумата на изплатения и предстоящия дивидент към резултата от 2016 и 2017 години. Що се отнася до прогнозите - веднъж съм правил прогноза - при листването на борсата и бях обвинен в неточност на прогнозата, спрямо окончателния резултат - на индивидуално ниво, разликата беше 0,18%, а на консолидирана база - 0,11% и от тогава се въздържам от прогнози
1. Обмисляте ли увеличение на капитала за сметка на неразпределената печалба или Вариант 2 - увеличение на капитала чрез издаване на нови срещу заплащане ?
2. Защо променихте % на разпределение на дивидента ? Предната година бе % от печалбата, а сега е пропорционално на увеличението на печалбата ?
Уважаеми г-н Керезов, защо се чакаше до възможния последен момент да се даде информацията за дивидента? Не считате ли, че компанията трябва да подобри обратната връзка към инвеститорите - най-вече за бъдещи планове за развитие?
Честно казано, подобна опция не е обсъждана. подобна опция би трябвало да означава, че първия дивидент следва да бъде авансов, а втория - изравнителен.
Благодаря - откровен, както винаги. Желая успех!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
г-н Керезов, след като казахте "А" с желанието за споделяне на част от печалбата с малките акционери, ще продължите ли в този дух с мерки за по-прозрачна политика, като примерно обявяване на прогнозни резултати?
На първия от въпросите отговорих, а що се отнася до втория - твоето предложение колега означава една година напред да се знае сумата на предстоящия дивидент, а това извинявай, но и Нострадамус май няма как да го предвиди.
Здравейте г-н Керезов,
Два къси въпроса:
1. Какво мислите за разпределяне на дивидент на 6 месеца;
2. Дали не е добре с част от парите за дивидент (например 50%) да направите обратно изкупуване и тази част от дивидента да се изплати под формата на акции?
Честно казано, подобна опция не е обсъждана. подобна опция би трябвало да означава, че първия дивидент следва да бъде авансов, а втория - изравнителен.
Коментар