If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Корадо пуснаха дивидента за 2019 а тук упорито си чакаме последния ден за да пуснат печалба за 2018...Добре че са в индекса за добро корп. управление... Радост!!!
Много купувачи много нещо надпреварата е бруталнаСамо не знам защо дневните обороти са смешни а цената не спира да падаНе знам дали си давате сметка колко сте смешни и жалки Хахахахаха…..
Много е просто: почти няма продавачи на маркета, а ние се опитваме/надпреварваме да купим последните евтини акции преди големия ЪП..... само смятай като платят дивидента, според мен половината поне ще се реинвестира тук....
Значи с теб се надпреварваме най-отгоре на бида и ни пълнят по малко..... и вчера и днес купих, но не ми е достатъчно все още. А пък на ЦКБ не мога да се доредя под 1.50 с нещо по-сериозно....
Много купувачи много нещо надпреварата е бруталнаСамо не знам защо дневните обороти са смешни а цената не спира да падаНе знам дали си давате сметка колко сте смешни и жалки Хахахахаха…..
те пък едни бройки ........ средната цена на пакета ми започна да набъбва заради сделки по 50-100-200-300 лв. ........ правят всичко възможно да ме накарат да започна да купувам от аск-а
Значи с теб се надпреварваме най-отгоре на бида и ни пълнят по малко..... и вчера и днес купих, но не ми е достатъчно все още. А пък на ЦКБ не мога да се доредя под 1.50 с нещо по-сериозно....
Някой помни ли миналата година бавиха ли дивидента след законоустановения срок и колко?
Благодаря!
миналата година беше единствената в която не получих дивидент от ХИМ ....... но за сметка на това тогава надълго и нашироко разясних технически как става изплащането на дивидента ..... някой ако иска може да прочете темата от преди година...
с две думи:
по закон 60 дни след ОСА дружествата трябва да изплатят дивидента ....... не си спомням някога ХИМ да не са спазили този срок ...... обикновенно в последния ден от срока ХИМ превеждат дивидента на Депозитаря и с това тяхната работа приключва и спазват срока
от къде идва забявянето почти всяка година ....... Депозитаря докато преведе парите по посредниците може да се пропусне един ден (например някой си е лакирал ноктите и не може да извърши преводите!) ....... после докато посредниците заредят дивидента в сметките пак се получва забавяне (при по-големите ИП става по-бавно, а при малките по-бързо) но вече е настанала паника във форума и се почва едно брожение и човек остава с убеждението, че не спазват закона и се започва с въпроси като твоя:
Някой помни ли миналата година бавиха ли дивидента след законоустановения срок и колко?
Благодаря!
някъде по това време се появява мистър Керезов и казва, че той лично е превел дивидента "много отдавна" и съветва да си го търсите от посредните...
и всяка година този цирк се повтаря с незначителни изменения
в първите години винаги подкрепях раздаването на дивидент в последния ден (тогава срока бе 90 дни) защото лихвите в банките бяха високи, но в последните години при настоящите лихви не смятам, че е удачно да се изчаква последния ден за да се преведе дивидента на Депозитаря ..... могат спокойно да си свършат работата ден-два преди крайния срок за да не изнервят жабчетата
от цялата тази работа страда единствено имиджа на дружеството
Хвърлят си на загуба бройките, не издържа някой. Важното е, здраве да има!
те пък едни бройки ........ средната цена на пакета ми започна да набъбва заради сделки по 50-100-200-300 лв. ........ правят всичко възможно да ме накарат да започна да купувам от аск-а
Коментар