Първоначално изпратено от FlashTrade
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Нали ЗХБГ има 51% участие в ГАЗ, колко ли милиона са това..
И вече минаха събранията, така че догодина..
Колега "DD" няма нужда да сравняваш компании на Wall street с тези тука.Прекалено е наивно.
Що да фалират, те неправилно са оценили преди 2007 година активите си и с това се преоцениха към под номинал.
Иначе, във България едно евро е 1,95 лева еврото колко падна 2008 година.... +-15 %, което е поносимо, тука отписаха стотици милиони и даже млрд.лв в валутни разлики дали това е вярно?Last edited by FlashTrade; 03.07.2014, 01:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DD Разгледай мнениеТази година съм много доволен от групата :-))
Твърденията на много спекуланти, че групата не споделяла печалбите, никога нямало да видим дивидент (макар всяка година да разпределят пък било то и гарантиран) и всякакви други глупости... според мен бяха опровергани. Само ако погледнем цифрите ГАЗ-13 450 868 лв. и Хим 17 736 380лв. сумарно са над 31млн. Лева, което отнесено към консолидирания резултат на Химимпорт това прави над 31% от нетната печалба за 2013г. разпределена като дивидент. Хайде сега нека някой каже че ХИМ не споделя печалбата с миноритарите, защото много хора реваха тук много дълго време :-)))
Честито на акционерите ;-))
При това най подценените на пазара и с най голям потенциал.
РивЪт най вече стари пишман спекуланти кат Соколов по доле де са се набутвали на върха на балоня на безпределни РЕ-та сякаш някой насила ги е карал. И си ги държат до последно кат бащино имане.
Аз за 3-те си години на борсата нищо лошо не съм видял от тях.
Определено имат напредък (отбелязан от доста акционери) в корпоративната култура.
Ето и последния пример - дадоха си много прилична търгова цена на газ-та хората, ачи и дивидент отгоре на туй.
Особено на фона на други прехвалени и излъскани мажовци де само се чудят как да излъжат и прецакат дребните - струва си човек да се замисли
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеМного ти се иска, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеДа не отхвръкне пружината в посоката на миналия петък .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеПружината се навива, да видим в коя посока ще хвръкне...
Коментар
-
Факт, е че тази година има дивидент ( надявам се и за напред), което е много добра новина за акционерите,
Според мен не е коректно при всяка добра новина да се намери някой, който да пише просто за да оплюе. Отдавам го на народопсихологията ни.
Хайде със здраве и успешна търговия на всички !
Коментар
-
Първоначално изпратено от FlashTrade Разгледай мнениеДа бе, щеше да е така, ако не направиха емисия привилегии и ако не бяха изкарали СПО-то на ЗХБГ, щото тепърва, не отиде ли на номинал, почва да става супер подозрително...И измамно... така че проблемите пред групата предстоят...Това с зхбг е една от най големите как да го нарека измами ли или афери на БФБ, и това няма как да ни го изтрият от съзнанията... нали така.. Айде да видим колко години след СПО-то ще имаме номинал????Минаха 6 години.......колко мислите че ще им трябват още?
Колега кризата удари много по-големи компании от зърнени храни. фалираха банки като Беър Стърнс ( мисля 156 годишна история) Лимън Брадърс и още 250-300 банки само за една година в Щатите. И за това ли е виновна групата. Хайде по-сериозно компанията въпреки кризата стои на пазара и работи. това, че цената е такава я определя пазара, а не мажоритаря.Няма по-голям от пазара. Всички загубихме пари от обезценка на акциите затова има възможност да се осреднява и да минимизираш загуби. тайминга е важен, но никой никого не е карал на сила да купува акции сами сме си виновни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЕми вие /скептиците на групата/ ако продължавате да ги продавате тези акции на П/Е 4-5 и други сходни коеф., може и още 60 г. да са под номинал
Коментар
-
Първоначално изпратено от FlashTrade Разгледай мнениеАйде да видим колко години след СПО-то ще имаме номинал????Минаха 6 години.......колко мислите че ще им трябват още?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DD Разгледай мнениеТази година съм много доволен от групата :-))
Твърденията на много спекуланти, че групата не споделяла печалбите, никога нямало да видим дивидент (макар всяка година да разпределят пък било то и гарантиран) и всякакви други глупости... според мен бяха опровергани. Само ако погледнем цифрите ГАЗ-13 450 868 лв. и Хим 17 736 380лв. сумарно са над 31млн. Лева, което отнесено към консолидирания резултат на Химимпорт това прави над 31% от нетната печалба за 2013г. разпределена като дивидент. Хайде сега нека някой каже че ХИМ не споделя печалбата с миноритарите, защото много хора реваха тук много дълго време :-)))
Коментар
-
Тази година съм много доволен от групата :-))
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеВ големите ми броеве те няма - други са посрещачите , .... с малки участия си
Айде време е за почивка тука, ачи ония лудите отварят скоро оттатък
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение++++
Mи е това е, аз доволен че си намерих приложение на останалия кеш, ти доволен че за нула време си си избил 2 дивидента, докато аз чакалях на други скинали се от групата.
Бе търговия да става, ликвидност да има и гулдените да се множат та само по 5 звездни да се подвизаваме
Успехи !
Коментар
Коментар