IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Покупката на акция е изходящ паричен поток за всеки инвеститор, затова вътрешната стойност на джоба му намалява при равни други условия....
    Ако си купя злато или биткойни да не би да е различно

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
      Приятел, запомни, че тези дето дават дивидент, може и те още следвата година да не дадат дивидент и по-рано дори от Хима да станат непублични

На Хима акциите са поне на ниска цена, а на дивидените почват от 2.50 нагоре.
      Всички си ги говорим, че Хим е много подценена акция и стойността й е доста по-висока, но все около едни и същи нива тъпчем. Аз на 3 лева ги чаках още миналата година ама на, пак на 1.6 лв. се мотаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Покупката на акция е изходящ паричен поток за всеки инвеститор, затова вътрешната стойност на джоба му намалява при равни други условия....
        Много точно. Някой беше казал че разликата между актива и пасива е че едното ти пълни джоба а другото ти го празни
        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнение
          Дивидента е изходящ паричен поток за компанията, затова вътрената стойност на компанията намалява при при равни други условия....
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
            Допълвам си аз ХИМ-чета обикновенни акции , щото като чета коментарите имам чувството че акцията е подценена , ама като се замисля някой може ли да ми обясни защо купуваме компании които не раздават дивиденти
            Нито има някаква възвръщаемост , нито можем да участваме в управлението.
            Въобще струва ли си дългосрочното инвестиране в компании които нямат дивидентна политика и при условие че след 2-3 години може да стане не публична и да няма на кой да си продадем акциите?
            Дивидента е изходящ паричен поток за компанията, затова вътрената стойност на компанията намалява при при равни други условия.... поради тази причина има инвеститори, които не инвестират в компании, които изплащат дивидент! Апропо, не изплатения капитал под формата на дивидент може да се реинвестира обратно в компанията .... чисто теоритични постановки

Не е препоръка за нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
              само не ми стана ясно защо не си купуваш ХИМ-чета с дивидент
              Нали скоро ще ги конвертират?
              Разликата от едните до другите е повече от два дивидента.
              Ако привилегированите си останат такива за постоянно веднага ще продам обикновенните и ще се нагрухам яко с тях.

Коментар

Допълвам си аз ХИМ-чета обикновенни акции , щото като чета коментарите имам чувството че акцията е подценена , ама като се замисля някой може ли да ми обясни защо купуваме компании които не раздават дивиденти
                Въобще струва ли си дългосрочното инвестиране в компании които нямат дивидентна политика и при условие че след 2-3 години може да стане не публична и да няма на кой да си продадем акциите?
                не купувай тогава "ХИМ-чета обикновенни акции" .................. продавай всичко което не ти носи дивидент и си купи такива акции които ще ти донесат дивидент

толкова е просто...

само не ми стана ясно защо не си купуваш ХИМ-чета с дивидент
                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Приятел, запомни, че тези дето дават дивидент, може и те още следвата година да не дадат дивидент и по-рано дори от Хима да станат непублични

На Хима акциите са поне на ниска цена, а на дивидените почват от 2.50 нагоре.
                  Bulls on BSE

Коментар

• Допълвам си аз ХИМ-чета обикновенни акции , щото като чета коментарите имам чувството че акцията е подценена , ама като се замисля някой може ли да ми обясни защо купуваме компании които не раздават дивиденти

Коментар

• Първоначално изпратено от DIDO- Разгледай мнение
                      Коя е последната дата за сделка с акции с право на дивидент?
                      10.07.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Коя е последната дата за сделка с акции с право на дивидент?
                        Всичко е възможно,само желание да има!
                        Делян Костов ;-)

Коментар

• Ми аферим
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Да , дивидента е гласуван .....

Коментар

• Какво стана на сборището: гласувахте дивидентецът ли? Нещо друго интересно има ли?
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                купуваш обратно репата ли вожде
                                На изгърмелите колеги да .

Коментар

Working...
                                X