Първоначално изпратено от Mammita
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеСтратегията ти е според мен като на някой пенсионер.Тук стратегията трябва да бъде
като при форекс търговията и не е толкова рисково.
Коментар
-
кратко точно и ясно
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеСтратегията ти е според мен като на някой пенсионер.Тук стратегията трябва да бъде
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнениеОт много години .. средната ми е над 3,5 лв.
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеДопълвам си аз ХИМ-чета обикновенни акции , щото като чета коментарите имам чувството че акцията е подценена , ама като се замисля някой може ли да ми обясни защо купуваме компании които не раздават дивиденти
Нито има някаква възвръщаемост , нито можем да участваме в управлението.
Въобще струва ли си дългосрочното инвестиране в компании които нямат дивидентна политика и при условие че след 2-3 години може да стане не публична и да няма на кой да си продадем акциите?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеот колко години и каква ти е средната цена
Не е препоръка!
Коментар
-
от колко години и каква ти е средната цена
Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнениеАз лично е предпочитам тази компания и си допълвам.
Не е препоръка !
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеТочно за това искам да попитам. От началото на публичното предлагане преди 10 години мисля до сега имало ли е някаква форма на входящ подок към миноритарите?
Искам по-скоро да знам дали акцията става за дългосрочно инвестиране. Не желая да продавам даже цената да стигне и 5 лева , но пък ме интересува и дали ако след няколко години компанията стане не ликвидна ще има някаква възвръщаемост или просто ще съм горд собственик на 50-60К акции?
Не е препоръка !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеНай-добрата за големи спекулации,за дългосрочно то се вижда.
Благодаря.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеТочно за това искам да попитам. От началото на публичното предлагане преди 10 години мисля до сега имало ли е някаква форма на входящ подок към миноритарите?
Искам по-скоро да знам дали акцията става за дългосрочно инвестиране. Не желая да продавам даже цената да стигне и 5 лева , но пък ме интересува и дали ако след няколко години компанията стане не ликвидна ще има някаква възвръщаемост или просто ще съм горд собственик на 50-60К акции?
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениетака, че покупката на хартии много често довежда и до входящи потоци
Искам по-скоро да знам дали акцията става за дългосрочно инвестиране. Не желая да продавам даже цената да стигне и 5 лева , но пък ме интересува и дали ако след няколко години компанията стане не ликвидна ще има някаква възвръщаемост или просто ще съм горд собственик на 50-60К акции?Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнениеЕто това е точно казано MR SI
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе само не е точно, а дори е погрешно Разликата между актив и пасив се нарича собствен капитал. (Виж кой да е балансов отчет) От своя страна акционерния капитал (броя акции по номинал) е разликата между собствения капитал и интегрално натрупания финансов резултат от раждането на съответното дружество до текущия момент, без отчитане на раздадените дивиденти. Освен това държачите на акции държат и правата за разпределение на финансовия резулта, както и правото на дял от актива, пасива и целия бизнес (който по актуална пазарна стойност може да бъде по-голям и от балансово отчитаните актив и пасив в предишен моменти т.н. )
така, че покупката на хартии много често довежда и до входящи потоци
1/3 от милиардерите са станали такива чисто борсово от покупка на хартии Е за разлика от мастъра не са консервирали кеша само във виртуални койни и кюлчета злато а са инвестирали в бизнеси. (съвсем общо казано)
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеМного точно. Някой беше казал че разликата между актива и пасива е че едното ти пълни джоба а другото ти го празни
така, че покупката на хартии много често довежда и до входящи потоци
1/3 от милиардерите са станали такива чисто борсово от покупка на хартии Е за разлика от мастъра не са консервирали кеша само във виртуални койни и кюлчета злато а са инвестирали в бизнеси. (съвсем общо казано)Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар