IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
    Само, че при форекс ситуацията се мени за секундки, както и печалбите и загубите. Тук едно движение може да продължи и с месеци за някаква скромна печалба от 5%
    За Форекс хазарта ли говориш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Стратегията ти е според мен като на някой пенсионер.Тук стратегията трябва да бъде
      като при форекс търговията и не е толкова рисково.
      Аз също предпочитам да имам дивидент. Обичам компании, които изплащат част от печалбата като дивидент, а другата част реинвестират. Така моето лично богатство расте два пъти - първо от разпределеният дивидент и второ от покачването цената на компанията. С дивидента мога да си купя още акции на тази компания, ако съм и голям фен, а мога и да го насоча към акциите на друга компания. Въпрос на стратегия и цели - краткосрочни и дългосрочни.

Коментар

• кратко точно и ясно

Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        Стратегията ти е според мен като на някой пенсионер.Тук стратегията трябва да бъде

Коментар

Само, че при форекс ситуацията се мени за секундки, както и печалбите и загубите. Тук едно движение може да продължи и с месеци за някаква скромна печалба от 5%

Коментар

• Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнение
            От много години .. средната ми е над 3,5 лв.

Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
              Допълвам си аз ХИМ-чета обикновенни акции , щото като чета коментарите имам чувството че акцията е подценена , ама като се замисля някой може ли да ми обясни защо купуваме компании които не раздават дивиденти
              Нито има някаква възвръщаемост , нито можем да участваме в управлението.
              Въобще струва ли си дългосрочното инвестиране в компании които нямат дивидентна политика и при условие че след 2-3 години може да стане не публична и да няма на кой да си продадем акциите?
              Аз лично обичам дивидентаджийските компании - но предпочитам такива, които раздават 40-60% от печалбицата като дивидентец и реинвестират останалото.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                от колко години и каква ти е средната цена
                От много години .. средната ми е над 3,5 лв.

Не е препоръка!

Коментар

• от колко години и каква ти е средната цена

Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнение
                  Аз лично е предпочитам тази компания и си допълвам.

Не е препоръка !

Коментар

Точно за това искам да попитам. От началото на публичното предлагане преди 10 години мисля до сега имало ли е някаква форма на входящ подок към миноритарите?
                    Искам по-скоро да знам дали акцията става за дългосрочно инвестиране. Не желая да продавам даже цената да стигне и 5 лева , но пък ме интересува и дали ако след няколко години компанията стане не ликвидна ще има някаква възвръщаемост или просто ще съм горд собственик на 50-60К акции?
                    Аз лично е предпочитам тази компания и си допълвам.

Не е препоръка !

Коментар

Най-добрата за големи спекулации,за дългосрочно то се вижда.
                      Кратко. Точно. Ясно.
                      Благодаря.
                      Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Точно за това искам да попитам. От началото на публичното предлагане преди 10 години мисля до сега имало ли е някаква форма на входящ подок към миноритарите?
                        Искам по-скоро да знам дали акцията става за дългосрочно инвестиране. Не желая да продавам даже цената да стигне и 5 лева , но пък ме интересува и дали ако след няколко години компанията стане не ликвидна ще има някаква възвръщаемост или просто ще съм горд собственик на 50-60К акции?
                        Най-добрата за големи спекулации,за дългосрочно то се вижда.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          така, че покупката на хартии много често довежда и до входящи потоци
                          Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнение
                            Ето това е точно казано MR SI
                            Няма спор, че е казано точно, но да ли е разбрано То на букова глава колкото и да и обясняваш пак нищо няма да вдене

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Не само не е точно, а дори е погрешно Разликата между актив и пасив се нарича собствен капитал. (Виж кой да е балансов отчет) От своя страна акционерния капитал (броя акции по номинал) е разликата между собствения капитал и интегрално натрупания финансов резултат от раждането на съответното дружество до текущия момент, без отчитане на раздадените дивиденти. Освен това държачите на акции държат и правата за разпределение на финансовия резулта, както и правото на дял от актива, пасива и целия бизнес (който по актуална пазарна стойност може да бъде по-голям и от балансово отчитаните актив и пасив в предишен моменти т.н. )
                              1/3 от милиардерите са станали такива чисто борсово от покупка на хартии Е за разлика от мастъра не са консервирали кеша само във виртуални койни и кюлчета злато а са инвестирали в бизнеси. (съвсем общо казано)
                              Ето това е точно казано MR SI

Коментар

Много точно. Някой беше казал че разликата между актива и пасива е че едното ти пълни джоба а другото ти го празни
                                Не само не е точно, а дори е погрешно Разликата между актив и пасив се нарича собствен капитал. (Виж кой да е балансов отчет) От своя страна акционерния капитал (броя акции по номинал) е разликата между собствения капитал и интегрално натрупания финансов резултат от раждането на съответното дружество до текущия момент, без отчитане на раздадените дивиденти. Освен това държачите на акции държат и правата за разпределение на финансовия резулта, както и правото на дял от актива, пасива и целия бизнес (който по актуална пазарна стойност може да бъде по-голям и от балансово отчитаните актив и пасив в предишен моменти т.н. )
                                1/3 от милиардерите са станали такива чисто борсово от покупка на хартии Е за разлика от мастъра не са консервирали кеша само във виртуални койни и кюлчета злато а са инвестирали в бизнеси. (съвсем общо казано)
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X