IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
    Не съм сигурен, че те разбрах, но ако говорим за цена на привилегиите, то тези записали на емисионната от 2,22 лв. с дивидентна доходност от 9% = 0,1998 лв./г.

=> 0,1077 лв. /дивидент за 2009 г./ + 0,999 лв. /дивидент за 5г./ = 1,1067 лв.
    => остава още 1 1/2 дивидент => акционерите ще получат още 0,2919 лв.

Към днешна дата себестойността на акциите /намалени с дивидентната доходност/ е = 1,1133 лв. Към момента на конвертиране ще е 0,8214 лв.

Та защо ще се налага на институционалните инвеститори да разпродават привилегията или да бутат обикновената при положение, че днес 6c4p = 1,695 лв., а 6c4 = 1,401 лв.?
    Поста ми бе отговор на Батя, който предположи, че голямата разлика между прив и обикн. идва от това, че институционалните подбутват прив., тъй като имат много от тях. Та ако предположим, че той е прав, то следва един от двата варианта, които съм описал: Или относително скоро ще проимат обикновени и ако сега подбутват прив, тогава ще трябва да бутат обикн., или ще трябва да продадат прив., които имат в момента, преди да се конвертират. Ако Батя греши, то и мнението ми няма смисъл, тъй като е стъпало на грешна основа.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Най-добре се продава когато цената расте.
      За целта е важно, да имаш.
      The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
        Еми нямат голям избор - или продават привилегиите преди относително скорошното преобразуване, или ще трябва да подритват обикновените. Ако се спрат на първия вариант, предвид много им бройки, нищо чудно да се изравнят цените преди последния почти 1/2 дивидент.
        Не съм сигурен, че те разбрах, но ако говорим за цена на привилегиите, то тези записали на емисионната от 2,22 лв. с дивидентна доходност от 9% = 0,1998 лв./г.

=> 0,1077 лв. /дивидент за 2009 г./ + 0,999 лв. /дивидент за 5г./ = 1,1067 лв.
        => остава още 1 1/2 дивидент => акционерите ще получат още 0,2919 лв.

Към днешна дата себестойността на акциите /намалени с дивидентната доходност/ е = 1,1133 лв. Към момента на конвертиране ще е 0,8214 лв.

Та защо ще се налага на институционалните инвеститори да разпродават привилегията или да бутат обикновената при положение, че днес 6c4p = 1,695 лв., а 6c4 = 1,401 лв.?

Коментар

Еми нямат голям избор - или продават привилегиите преди относително скорошното преобразуване, или ще трябва да подритват обикновените. Ако се спрат на първия вариант, предвид много им бройки, нищо чудно да се изравнят цените преди последния почти 1/2 дивидент.
          Най-добре се продава когато цената расте.

Коментар

И двата флагмана са подценени, според мен. От избушеняците на батята само този папир ми е интересен, другата му последователност от елтосчета, холдчета инсчета и т.н. ми е за игнора
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              дефекта идва от това че доста институционални имат от привилегията... и си я подпират и подритват
              Да се надяваме че в един момент ще ритнат и двете

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                дефекта идва от това че доста институционални имат от привилегията... и си я подпират и подритват
                За собствениците на привилегията, дефекта е ефект .. .

Коментар

Оставащият дивидент за ФЛ е под 28 ст., а за ЮЛ - още по-малък. Като махнем от тях дори твоето предложение за дисконт от 3 ст., то не би трябвало разликата да превишава 25 ст., а тя често е 30 ст.
                  Така мисля аз, но това няма значение. Важното е пазарът как мисли, а за нас е важно да разберем него.

Коментар

Оставащият дивидент за ФЛ е под 28 ст., а за ЮЛ - още по-малък. Като махнем от тях дори твоето предложение за дисконт от 3 ст., то не би трябвало разликата да превишава 25 ст., а тя често е 30 ст.
                    Така мисля аз, но това няма значение. Важното е пазарът как мисли, а за нас е важно да разберем него.
                    В дивидента за ЮЛ си в грешка , той - е по-голям защото няма данък 5% върху дивидента удържан при източника....тоест за ЮЛ е 30 ст.кръгло
                    Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Откакто замени НАЗДРАВЕ с: БАМКАМ ГИ ....., СКЪсах иМ,бива БИВА ме обЪЛКваш

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        бива, бива
                        Откакто замени НАЗДРАВЕ с: БАМКАМ ГИ ....., СКЪсах иМ,бива БИВА ме обЪЛКваш

Коментар

• бива, бива

Коментар

Абсолютно нищо не се разбира от написаните размисли ...?
                            Съжалявам... Не ми се пише опростено.
                            М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                              Даже е малка разликата. С оглед на това, че всички ще стават обикновени, след време ще се губи потенциала на сегашните привилегировани като интересни за притежание или покупка такива в тогавашния момент, ако собствениците не променят нещо в статуса на акциите си като цяло. Това е още една причина или цените на двата вида да са ниски в момента или да се появи още по голяма разлика, а може и след преобразуването, да се отрази в цената на всички като цяло. Накратко, може и още..
                              Абсолютно нищо не се разбира от написаните размисли ...?

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                                Оставащия гарантиран дивидент е за година и половина .....грубо 30 ст.
                                Че е във времето вярно .....ма при тия ниски лихви с колко да дисконтираш тоя паричен поток ...с 2-3 стотинки вероятно

Коментар

Working...
                                X