Първоначално изпратено от Konsultant
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Пътека се прави камък по камък!
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеНай-добре се продава когато цената расте.The strongest stand last.
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЕми нямат голям избор - или продават привилегиите преди относително скорошното преобразуване, или ще трябва да подритват обикновените. Ако се спрат на първия вариант, предвид много им бройки, нищо чудно да се изравнят цените преди последния почти 1/2 дивидент.
=> 0,1077 лв. /дивидент за 2009 г./ + 0,999 лв. /дивидент за 5г./ = 1,1067 лв.
=> остава още 1 1/2 дивидент => акционерите ще получат още 0,2919 лв.
Към днешна дата себестойността на акциите /намалени с дивидентната доходност/ е = 1,1133 лв. Към момента на конвертиране ще е 0,8214 лв.
Та защо ще се налага на институционалните инвеститори да разпродават привилегията или да бутат обикновената при положение, че днес 6c4p = 1,695 лв., а 6c4 = 1,401 лв.?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЕми нямат голям избор - или продават привилегиите преди относително скорошното преобразуване, или ще трябва да подритват обикновените. Ако се спрат на първия вариант, предвид много им бройки, нищо чудно да се изравнят цените преди последния почти 1/2 дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЕми нямат голям избор - или продават привилегиите преди относително скорошното преобразуване, или ще трябва да подритват обикновените. Ако се спрат на първия вариант, предвид много им бройки, нищо чудно да се изравнят цените преди последния почти 1/2 дивидент.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениедефекта идва от това че доста институционални имат от привилегията... и си я подпират и подритват
Да се надяваме че в един момент ще ритнат и дветеПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениедефекта идва от това че доста институционални имат от привилегията... и си я подпират и подритват
Да се надяваме че в един момент ще ритнат и двете
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеОставащият дивидент за ФЛ е под 28 ст., а за ЮЛ - още по-малък. Като махнем от тях дори твоето предложение за дисконт от 3 ст., то не би трябвало разликата да превишава 25 ст., а тя често е 30 ст.
Така мисля аз, но това няма значение. Важното е пазарът как мисли, а за нас е важно да разберем него.
Да се надяваме че в един момент ще ритнат и двете
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеОставащият дивидент за ФЛ е под 28 ст., а за ЮЛ - още по-малък. Като махнем от тях дори твоето предложение за дисконт от 3 ст., то не би трябвало разликата да превишава 25 ст., а тя често е 30 ст.
Така мисля аз, но това няма значение. Важното е пазарът как мисли, а за нас е важно да разберем него.Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеОткакто замени НАЗДРАВЕ с: БАМКАМ ГИ ....., СКЪсах иМ,бива БИВА ме обЪЛКваш
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениебива, бива
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеАбсолютно нищо не се разбира от написаните размисли ...?М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнениеДаже е малка разликата. С оглед на това, че всички ще стават обикновени, след време ще се губи потенциала на сегашните привилегировани като интересни за притежание или покупка такива в тогавашния момент, ако собствениците не променят нещо в статуса на акциите си като цяло. Това е още една причина или цените на двата вида да са ниски в момента или да се появи още по голяма разлика, а може и след преобразуването, да се отрази в цената на всички като цяло. Накратко, може и още..
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнениеОставащия гарантиран дивидент е за година и половина .....грубо 30 ст.
Че е във времето вярно .....ма при тия ниски лихви с колко да дисконтираш тоя паричен поток ...с 2-3 стотинки вероятно
Така мисля аз, но това няма значение. Важното е пазарът как мисли, а за нас е важно да разберем него.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар