IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• CHIM

За мое голямо съжаление, не съм в състояние да ви противореча. Политическият риск е основен демотивиращ фактор за чуждите инвеститори. Освен това този фактор кара дори и нас да избираме чужди капиталови пазари. Може би промяна в избирателната система на страната ще успее да реши въпроса.

Коментар

• Kак и кога очаквате капиталов ръст при положение, че БГ "УМНИЦИТЕ" отново пишат ИСТОРИЯ?!
      БГ е единствената, която прави едновременно проверка на баланси и стрес тестове на банки, пенсии и застрахователи в рамките на половин година?!!!
      За мераците за национализация на пенсиите, за фалита на КТБ, за атаките срещу другата банка ...., за проблемите със ЗЗ, за липсата на приватизация и дори план за подобна, за кафенето, за борсата без ръководство и т.н. дори няма да отварям дума .. .

Коментар

• РОСЕН, прекалено дълго стана чакането на евентуалните 30-50% печалба.
        Дори и такива параметри да бяха възможни, времето изяде силата им.
        Естествено е, инвеститорите да потърсят други възможности.
        The strongest stand last.

Коментар

• CHIM

Още един хубав въпрос. Наистина нищо не пречи на финансовия ни министър да плещи глупости по медиите. Тук надеждата ми е по-скоро този тип да не дава много интервюта, отколкото да каже нещо, което би подутнало нагоре капиталовия ни пазар. От друга страна кризата в банковата сфера бавно но сигурно отшумява. ЦКБ, която е важна за консолидирания отчет на CHIM пострада косвено и това се вижда от годишния им отчет. Но тази банка не беше част от атакуваните банки (КТБ и ПИБ), така че тя поема просто негативите общи за цялата ни система. Та отговора ми на въпроса ти е: Само добри финансови отчети може да попречат това положение да трае още две години. Индикации за такива има.
          Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от РОСЕН Разгледай мнение
            Много правилен коментар! Понятието "временно" наистина трябва да се дефинира. Ще ти дам моята гледна точка, която не е задължително да е правилна.
            Неадикватните действия на правителството (комантари по отношение на капиталовия ни пазар и др.) и кризата с КТБ са двата външни фактора, които най-силно влияят на пазара и конкретно на тази акция. Въпреки, че и двата фактора няма как да отшумят за месец или два, положителни резултати представени в междинните финансови отчети ще повлияят на нивото на акцията. Така, че негативните (временни) емоции по отношение на CHIM може да траят от два-три мессеца до една година. Така ги виждам аз нещата.

Не искам да ти давам съвети, ама тези фактори тежат вече две години..... какво пречи да тежат още две години като и правителството е също и мажовците не са стока и инвеститори нови-няма...

Коментар

• CHIM

Много правилен коментар! Понятието "временно" наистина трябва да се дефинира. Ще ти дам моята гледна точка, която не е задължително да е правилна.
              Неадикватните действия на правителството (комантари по отношение на капиталовия ни пазар и др.) и кризата с КТБ са двата външни фактора, които най-силно влияят на пазара и конкретно на тази акция. Въпреки, че и двата фактора няма как да отшумят за месец или два, положителни резултати представени в междинните финансови отчети ще повлияят на нивото на акцията. Така, че негативните (временни) емоции по отношение на CHIM може да траят от два-три мессеца до една година. Така ги виждам аз нещата.

Коментар

• Интересно ми е защо при този хубав холдинг - флагман на БФБ има разпродажби , а при
                CENHL няма

Коментар

Честно казано не разбирам защо някои определят акцията като "шит". Основна причина за ниската и стойност е временна емоция на част от участниците в търговията и ниската ликвидност на пазара.
                  Поне според мен. Не е препоръка.
                  дефинирай "временна", моля!?

Коментар

Честно казано не разбирам защо някои определят акцията като "шит". Основна причина за ниската и стойност е временна емоция на част от участниците в търговията и ниската ликвидност на пазара.
                    Никой от нас дребните не знаем какво ще донесе краят на ерата Пеевски и притесненията не са лишени от логика.

Коментар

• CHIM

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                        Някой се оттърва от тоя шит.Да не би да очаква още спад?Да речем на левче .
                        То да беше само тук,от сините чипове всички спадат,продава народът няма майтап.

Коментар

• Някой се оттърва от тоя шит.Да не би да очаква още спад?Да речем на левче .

Коментар

• Някой продал може ли да даде инфо през кой посредник се купува?
                            Иска ми се мажо или свързани с него да купуват и да не развързват кесията до поне 4 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                              Защото тази година е последния и повече няма да има а привилигированите стават обикновенни
                              Всъщност имат да се изплащат още дивидент и половина или около 25 стотинки нетно.
                              Вярно, е че юни месец всички привилегировани се конвертират в обикновени, но тъкмо тогава отпада и ангажимента на емитента по проспекта на прив. химове.
                              Все си мисля, че може да се очаква промяна в див. политика на компанията и това е най-доброто време за това ;-)
                              Абе тоя мистериозен инвеститор в Турция дали не може да се завърти и малко по-северно :-РРРРРРРРРРР

Успех на всички !

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
                                някой има ли обяснение що тъй пада цената? нелош дивидент са дали 2015та, що така потъва
                                Защото тази година е последния и повече няма да има а привилигированите стават обикновенни

Коментар

Working...
                                X