If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не се вживявам нито съм прокопсал много на БФБ,даже съм на загуба-правя си предположения на някаква база която дава основание за някакви конкретни цифри,пък ти като искаш си търгувай по усет,всеки си решава!А онези с хляба и ножа ,предполагам мажовците визираш няма как по нормален начин да знаем какво мислят че да купуваме и продаваме в синхрон!
Ако следиш новините може да видиш ,че мажо всъщност си подкрепя акцията - в петък фри флота е спаднал с над 20000 акции. А с акции над 2 % са само 4 акционера от кръга на групировката.
Да видим по - голямата сделка в петък как ще се отрази утре ?
Но новината , че няма нужда от принудително увеличение на капитала при ЦКБ и Тексим е определено добра.
Нощес явно съм се изразил неправилно - не съм искал да обидя хората, които умеят да правят ТА, още по-малко съм искал да им давам акъл защото самият аз не съм цъфнал и вързал на БФБ, та да имам подобно самочувствие. Просто според мен ТА е неприложим за голяма част от компаниите на БФБ, тъй като обикновено дъното се формира, когато някой мажо реши да изкупи бройките на излизащия/ те. Това обаче е персонално негово решение, а не на маса от хиляди или милиони хора, които мислят в някакъв синхрон.
без значение коя е причината за смятаното дъно. - пак си е дъно))) Ако си мажо на каква цена ще си купиш собствената артия (като си знаеш инай-добре минусите в нея) - Естествено че би могло да е на едни 38% по-ниско !?!?! )))) Е те това в та наричат фибоначи - дали мажо дали немажо - но там човешките субекти са склонни да направят компромиси на риска с алчноста )))))))))))))) (например)
Нощес явно съм се изразил неправилно - не съм искал да обидя хората, които умеят да правят ТА, още по-малко съм искал да им давам акъл защото самият аз не съм цъфнал и вързал на БФБ, та да имам подобно самочувствие. Просто според мен ТА е неприложим за голяма част от компаниите на БФБ, тъй като обикновено дъното се формира, когато някой мажо реши да изкупи бройките на излизащия/ те. Това обаче е персонално негово решение, а не на маса от хиляди или милиони хора, които мислят в някакъв синхрон.
+1
това ми хареса за милионите
звучи много положително(все едно не става въпрос за БФБ)
"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Не се вживявам нито съм прокопсал много на БФБ,даже съм на загуба-правя си предположения на някаква база която дава основание за някакви конкретни цифри,пък ти като искаш си търгувай по усет,всеки си решава!А онези с хляба и ножа ,предполагам мажовците визираш няма как по нормален начин да знаем какво мислят че да купуваме и продаваме в синхрон!
Монти, по никакъв начин не се стремя да те агитирам за нищо, но в кое точно не вярваш - в това, че ще прави печалби или в това, че ще ги разпределя?
Между другото на морето хич не ми се нрави, но това е друга тема. Ако не е жената да ме притиска, крачето ми няма да стъпи там никога!
Морето е начин да си почина от жената и децата....а в момента не разбирам защо някой се натоварват а после изкуствено качваха няколко позиции на бфб затова и избягах докато маркета ги накаже...фиб е третата вкоято гяволите ще си поемам гяволъка....не е препоръка...
Това с ТА на БФБ ми се вижда доста бошлав работа ! Какъв анализ правите без да знаете мнението на хората, в които е хляба и ножа ? Представям си какъв смях би паднал, ако тези "хора" четат форума и как някои участници се вживяват на много компетентни за цената специално.
Я кажи ти как правиш анализ, за да знаем от къде да намираме и ние информация за хляба и ножа!
Много си е прав 15% ,колкото по-вече участваш в играта ,толкова по-вече достигаш
до същият извод.Какви печалби отчитат някой дружества и какво от това,търгуват се
на смешни цени.
Това с ТА на БФБ ми се вижда доста бошлав работа ! Какъв анализ правите без да знаете мнението на хората, в които е хляба и ножа ? Представям си какъв смях би паднал, ако тези "хора" четат форума и как някои участници се вживяват на много компетентни за цената специално.
Я кажи ти как правиш анализ, за да знаем от къде да намираме и ние информация за хляба и ножа!
Просто от гледна точка на ТА акцията не е образувала качествено дъно или пък 2-3 не толкова качествени на някакво ниво.......тогава може и да повярваме!Прилича ми че ще върне до 1.05 ще срещне някаква съпротива ,после пак малко нагоре,а може и още веднъж да повтори упражнението и тогава нагоре.Но ако падне под това ниво и задържи ще има още път надолу!Имам някакви бройки и то на доста висока средна -над 1,50 и ще си ги държа засега за всеки случай,но не е момент за допълване още май!
Нищо не пречи да продадат много,много акции......да гръмне някое друго голямо репо,да се задействат стопове,да обхване паника или други причини за продажба!Но ако се случи така както казваш(макар че ще е по трудничко имаме 48мил акции фри-флоут) е най добрия вариант,въпреки че това не гарантира мигновен ръст след това както е при ЦКБ от известно време!
Колкото и да я плюят акцията, повече от половината играчори държат едни няколко % в портфейла си от акцията спекулативно, а и на всеки му е ясно ,че ако ще потегля индекса нагоре то без любезното съдействие на Химимпорт няма как да стане
Нищо не пречи да продадат много,много акции......да гръмне някое друго голямо репо,да се задействат стопове,да обхване паника или други причини за продажба!Но ако се случи така както казваш(макар че ще е по трудничко имаме 48мил акции фри-флоут) е най добрия вариант,въпреки че това не гарантира мигновен ръст след това както е при ЦКБ от известно време!
Обикновено нивата на подкрепа, съответно на съпротива не ги определят само купувачите, а зависят и от продавачите. Дъната намират естествените си равнища когато купувачите са достатъчно насърчени да купуват, а продавачите все по-малко им се продава и причините обикновено са различни от пазарни.
Съгласен съм, че свършат ли се продавачите на определено ниво, то се преминава на следващото и така цената ще си намери мястото ;-)
Коментар