If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Спекулантите затова са спекуланти /трейдъри/, инвеститорите или инвестиционните фондове затова се наричат инвестиционни, там се залага и период и цел в цената. Варианти да не мине 1,40 също е има, но е видно че цената леко си пълзи на север. Дали мажо или баджо купува аз нямам представа, но може да се види чрез ФФ, а ако мажо си е оценил акцията на 2,00 лв и е склонен да ги изкупи до там защо ти и аз, които едва ли имаме повече информация от него да не купуваме?
''Счетоводна стойност на акция 5,941/ 4,943;Печалба/акция 0,303 0,169 "-На мен пък винаги ми се набиват тия стойности от профила му на тоя холдинг.И затова пак купих за три дни едни 10К,пък ще видим кво ще става после.P.S. и да не забравяме,както е редно,без каквито и да било препоръки разбира се!!!
А как го виждаш като вариант ,който много пъти отиграван......тук
някаква покупка ,някаква емоция ,някакъв дивидент , плюс мажо и на 1,40 плюс и после обратно надолЕ...
точно това движение чакат да отиграят спекулантите ...
Спекулантите затова са спекуланти /трейдъри/, инвеститорите или инвестиционните фондове затова се наричат инвестиционни, там се залага и период и цел в цената. Варианти да не мине 1,40 също е има, но е видно че цената леко си пълзи на север. Дали мажо или баджо купува аз нямам представа, но може да се види чрез ФФ, а ако мажо си е оценил акцията на 2,00 лв и е склонен да ги изкупи до там защо ти и аз, които едва ли имаме повече информация от него да не купуваме?
Да приемем че не ги разбирам акциите, но мисля че минели отново над 1,40 то следващата спирка ще е двата лева, а може би и 2,4. Моля да не ме плюете за мнението ми, може и да не се харесва, но технически погледнато така го виждам, а това може да се случи около януари март, но и за тайминга нямам претенции да съм точен.
А как го виждаш като вариант ,който много пъти отиграван......тук
някаква покупка ,някаква емоция ,някакъв дивидент , плюс мажо и на 1,40 плюс и после обратно надолЕ...
точно това движение чакат да отиграят спекулантите ...
Да приемем че не ги разбирам акциите, но мисля че минели отново над 1,40 то следващата спирка ще е двата лева, а може би и 2,4. Моля да не ме плюете за мнението ми, може и да не се харесва, но технически погледнато така го виждам, а това може да се случи около януари март, но и за тайминга нямам претенции да съм точен.
@gunnar - много благодаря! Страница 6, чл. 11, т. 3 - минималният връх е поне 5% от общия обем. Не знам от кога са тези правила (а и наистина не е от толкова голямо значение), но явно съм го изпуснал, а и не е било дискутирано публично (Инвестор.БГ май не са публикували такава новина), щом не само аз съм го проспал това!
И аз съм го пропуснал. А ползвам айсберги редовно. Наистина е странно кога са променили правилата. Когато въведоха XETRA-та беше 10% и наистина нямам спомен да са го променяли. Благодаря на @gunnar, че се е разровил и прочел, никога не е късно човек да научи нещо.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар