IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
    Време е да качва нагоре тая култова артия.

Един култов колега преди 3 години казваше следното....
    На БФБ се разбира РАЛИ ,желанието на оптимистите да продадат акциите си на песимистите и реалистите ,за да видят какво значи да си оптимист....

Коментар

• Време е да качва нагоре тая култова артия.

Коментар

• Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнение
        Грешиш в схващанията - аз гледам да съм реалист. Около ТИМ / Химимпорт винаги е имало (и ще продължи да има) пълно слънчево затъмнение, което буди съмнения до колко дивидентната политика ще се запази през следващите няколко години.
        .
        Опитваш се да правиш откровени внушения. Нямам акции в ХИМ , но поведението ти е дразнещо за някои - за мен откровено подло ... по ред причини
        Относно "реализма ти" - как ще коментираш това :
        - по-добре ли е да пазаруваш акции в син чип от БФБ , при това определено харесван и купуван от ПФ ? С "прозрачен мениджмънт"... при това и раздаващ дивидент

... докато една година не ти обявят , че дивидента се намалява драстично и разбираш , че няма нищо сигурно. Освен едно - купувайки акциите на предполагаемият син чип си го направил на нива над средните ...
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• С гласуваният девидент си мисля ,че ще намалее волоатилността на акцията и тези
          движения които се наблюдаваха в рамките на левове трудно биха се постигнали.
          Борбата ще е за по-вече акции ,по-ниски цени и и по-голям дял на дивидента.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
            Тва са ми двете обяснения. Помагайте ако има и други.
            всичко е много по-прозаично

струва ми се, че това са хора които са продали около дъното и от тогава стиска кеша като се чудят какво да го правят, а акцията вече се е качила с 20% .................. сега се напъват да "бутнат" цената като пишат глупости в стремежа да си купят продадените си акции на старите цени...

а има и други които имат малък % Хим в портфейлите си и се надяват на по-ниски цени да допълнят за да не се минат на настоящите нива ................ тези същите дето сега се назландисват следващия месец ще купуват от нагоре 1,40

запомни какво ти казвам...
            НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Не съм психиатър, но забелязвам сериозни мазохистични уклони на некои форумци.
              Значи имали много (това е относително) акции тук, но едновременно с това постоянно тролят колко зле е ситуацияата тук. Потъник, шменти-капели, тенденции без дивидент, черни магии, схеми - тез хора са абсолютни мазохисти. Т.е. имат и купуват с голямо недоверие и отвращение примесени със страх, стискат хартиите и постоянно тролят срещу инвестицията си. Тази болка изглежда им носи удоволствие.

Другото по-простичко обяснение, е че са просто бай-ганювски тролове, които всичко в живота виждат в черно, дори няма да вдигнат паднала десетлевка на улицата, щото сигурно е няква черна схема. Дребни душици, които за кеф бият жената и децата преди лягане.

Тва са ми двете обяснения. Помагайте ако има и други.
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Поставяш въпроса в твърде големи крайности - все едно сме деца и всичко трябва да е или бяло, или черно.

Все едно е в какво вярвам, стига накрая да съм на печалба!
                Добре де, какво не харесваш във въпроса ми? Защо просто не отговориш, какво толкова би ти навредило?
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Олимпиец - мога да ти кажа само едно нещо:

Плюс един игнор.
                  Пука ми за твоя "Игнор",те другите тук ще ти сложат един "Голям Игнор", дано се сетят по-скоро.Имаме един лаф на едно мое село Въ...льо,но и без тоя лаф те усетиха хората тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                    Евала за повечето от 10К акции,адмирации за това.Ама що ли не ти вярвам а???!!!!P.S. Аз на никого нищо не препоръчвам,винаги купувам на кило,който ме познава знае.Мисля,че си откровен Трол,е може......и да греша,знае ли човек.
                    Олимпиец - мога да ти кажа само едно нещо:

Плюс един игнор.
                    BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Благодаря за отговора, но отново не можах да разбера дали не вярваш в думите на Керезов или не вярваш, че ще има печалба, от която да се раздават дивиденти.
                      В рамките на 1-2 часа задавам един и същ въпрос към двама съфорумци: "след като имате толкова много и не вярвате в бъдещето, защо не продавате?"
                      Моля те, не приемай поста ми заяждане, това е просто любопитство от моя страна!
                      Поставяш въпроса в твърде големи крайности - все едно сме деца и всичко трябва да е или бяло, или черно.

Все едно е в какво вярвам, стига накрая да съм на печалба!

Коментар

Грешиш в схващанията - аз гледам да съм реалист. Около ТИМ / Химимпорт винаги е имало (и ще продължи да има) пълно слънчево затъмнение, което буди съмнения до колко дивидентната политика ще се запази през следващите няколко години.

Пак да напомня, че предишните дивиденти бяха гарантирани по проспект и гласуването на дивидента също беше задължително, отново по проспект. При сегашния дивидент няма такива задължения, съответно година за година никой нищо не може да каже.

Това с разпределянето на около 1/3 от цялата печалба под формата на дивидент е изцяло неофициално, неформално и необвързващо изказване на г-н. Керезов. Никой не споменава, че в дългото изречение, където той споменава за това разпределение на 1/3 от печалбата, той също така споменава и още няколко важни и доуточняващи детайли, но аудиторията чува само "1/3 от печалбата ще се разпределя между акционерите" и всички приемат това изказване като абсолютна гаранция, че ще имаме дивидент през следващите няколко години.

Със сигурност по тази позиция имам повече акции, отколкото повечето коментиращи тук, така че изцяло в моя полза е ако дивидентната политика се запази и междувременно цената на акцията се повиши.
                        "Пак да напомня, че предишните дивиденти бяха гарантирани по проспект и гласуването на дивидента също беше задължително, отново по проспект. "

Беше кумулативен дивидента. С други думи можеше 5 години да не го плащат, но накрая преди падеж на емисията да изплатят всичко накуп. Хим от няколко години водят негласна политика, че като обещаят нещо се спазва. Не го тръбят с фанфари, но всичките им действия до този момент показват именно това. Аз лично вярвам на Керезов и си мсиля, че скоро ще започнат да правят и срещи с миноритарите.

Коментар

Пак да напомня, че предишните дивиденти бяха гарантирани по проспект и гласуването на дивидента също беше задължително, отново по проспект. При сегашния дивидент няма такива задължения, съответно година за година никой нищо не може да каже.

Това с разпределянето на около 1/3 от цялата печалба под формата на дивидент е изцяло неофициално, неформално и необвързващо изказване на г-н. Керезов. Никой не споменава, че в дългото изречение, където той споменава за това разпределение на 1/3 от печалбата, той също така споменава и още няколко важни и доуточняващи детайли, но аудиторията чува само "1/3 от печалбата ще се разпределя между акционерите" и всички приемат това изказване като абсолютна гаранция, че ще имаме дивидент през следващите няколко години.

Със сигурност по тази позиция имам повече акции, отколкото повечето коментиращи тук, така че изцяло в моя полза е ако дивидентната политика се запази и междувременно цената на акцията се повиши.
                          Евала за повечето от 10К акции,адмирации за това.Ама що ли не ти вярвам а???!!!!P.S. Аз на никого нищо не препоръчвам,винаги купувам на кило,който ме познава знае.Мисля,че си откровен Трол,е може......и да греша,знае ли човек.

Коментар

Благодаря за отговора, но отново не можах да разбера дали не вярваш в думите на Керезов или не вярваш, че ще има печалба, от която да се раздават дивиденти.
                            В рамките на 1-2 часа задавам един и същ въпрос към двама съфорумци: "след като имате толкова много и не вярвате в бъдещето, защо не продавате?"
                            Моля те, не приемай поста ми заяждане, това е просто любопитство от моя страна!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                              Доколкото разбирам, ти си от песимистите по позицията. Без да те убеждавам в нищо, искам да попитам в какво не вярваш - в това, че ще дават мин 30% дивидент или, че ще изкарват някаква печалба, от която да се дава дивидент?

Коментар

Мда, още един съфорумец си спечели игнор от мен.

Форумът може и да не се ъпдейтне в близките години, но качеството значително се подобрява след няколко качествени игнора.
                                Доколкото разбирам, ти си от песимистите по позицията. Без да те убеждавам в нищо, искам да попитам в какво не вярваш - в това, че ще дават мин 30% дивидент или, че ще изкарват някаква печалба, от която да се дава дивидент?

Коментар

Working...
                                X