IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да инвестираме през 2014?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Акциите ще са добра инвестиция ми се струва
    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• [QUOTE=pipbel;1059555444]Кой не могъл да дочака новата година да отвори нова тема...

Инвестирай в здраве и деца Тони - това са най добрите инвестиции.

Ето ти и още 3 други, ма искат дъъълъг хоризонт и те.
      Демек пари де да ги позабравиш ....около 5-10 годинки поне.
      Затуй пък ще ти се отплатят четирикратно.
      URA, JO, GDXJ (BVN)

http://www.finviz.com/quote.ashx?t=URA&ty=c&ta=0&p=m
      http://www.finviz.com/quote.ashx?t=JO&ty=c&ta=0&p=m
      [url]http://www.finviz.com/quote.ashx?t=BVN&ty=c&ta=0&p=m[/

супер предложение

Коментар

• а това е само за 2 дни

http://www.finviz.com/quote.ashx?t=JO&ty=c&ta=0&p=d

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          ....
          Както вече споделих аз очаквам Бобева да ме зарадва с продажбата на БФБ, а защо не и преди това с един дивидент около левче от същата компания? Все пак при 6,5млн акции имаме 8,4млн кеш, т.е. повече от левче на хартия!....
          Спрягаш го от известно време тоя дивидент, само че за това е по-важно какво има в пасива на баланса не в актива, а там никак не се вижда бленувания дивидент в такъв размер.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Аз продължавам да залагам на банки насочени към развиващи се пазари и биотехнологии.
            И аз така - нали нашия е развиващ се пазар
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Аз продължавам да залагам на банки насочени към развиващи се пазари и биотехнологии.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                Името на играта тази година е risk aversion, buy safe havens. С малки изключения по горещите сектори на бъдещето.
                Няма веке сейфти хайвани. Квот било било.
                И никакъв авържън - поръчал съм си няколко бронирани ризници и смятам целогодишно да си ловя падащи звезди / ками

И кои са тези горещи сектори - биотехите и чистите енергии ли имаш предвид ?

Коментар

• Името на играта тази година е risk aversion, buy safe havens. С малки изключения по горещите сектори на бъдещето.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

• Форт - докога ще се плъзгат по урвата тия зрънчовци бе ?
                    Къде го виждаш дъното ти ?

Вече са на 50-60% профит от върховете си и пшеницата и царевицата и емен емен достигнаха нивата си от 2009. Почвам да ставам алчен
                    Взел съм си по няколко тона и от двете - ще чакам да дадеш знак като се задънят и да включвам мултипликатора

Лъков - няма лошо имигранти и за нас, малко ли села и региони пустеят.
                    Ма по възможност по харно ще е да са виетнамци или най добре филипино отколкото арабел баши.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      +1
                      Ще консумираме известно време точно тези ефекти - от добиването на шистов петрол и газ. Не само през акциите, а навсякъде в произовдството.
                      Бързото роботизиране на производствените процеси в САЩ, напредването в някои технологии, съчетано с евтина енергия и храни ще изтегли в страната доста излезли навън произовдства. Центърът на света отново ще се затвърди, че е САЩ, а не Китай.
                      Ние тук в БГ трябва да се надяваме, че САЩ ще останат на върха и то с голямо предимство пред сотаналите. Така ще се сдържа всякаква паплач от Азия да пристига в Европа, в противен случай ние ще сме въвлечени във всевъзможни военни конфликти и скоро няма да ни има на картата.
                      За енрегията - ясно, истината е, че САЩ наистина трябва да е хегемон - колкото и да ги мразя. Защото не се знае, знае ли се какво ще стане, ако не са...
                      За емигрантите -
                      Паплачта, която се изсипва в Европа от векове, до сега не пречи, а само помага. Пример - Германия за първи път от много години има положителен прираст! И то точно заради емигрантите!
                      Освен това тези хора дето се изсипват в Европа не са цигани - те идват, за да работят. А ние берем плодовете на тяхната работа. Това важи много за запада, разбира се, но ето виждаш - дори и нашата мизерна и малка държавица е желана дестинация вече, защото колкото и да сме бедни, ние сме в ЕС.
                      Last edited by LuckyYou; 05.01.2014, 12:28.
                      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                      не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                        Тук обаче пропускаш един много много важен детайл - въпреки всичко това, има един ключов фундамент, който може да надхвърли всички негативи и да ги обърне - ЕНЕРГИЙНАТА РЕВОЛЮЦИЯ в САЩ. Колкото и да не ги харесвам американците не мога да не им сваля шапка - по всичко личи, че успяват да си набавят необходимата енергия и то по-евтина от всякога - шистов газ, шистов петрол! Аз лично мисля, че това е много голям фактор за излизането им от кризата. Защото скоро те ще бъдат енергийна сила номер 1 в света и това ще ги задържи най-отгоре на хранителната верига.
                        Корекция ще има със сигурност. Надявам се да не е сега, защото ние сега тръгваме. Борсата в САЩ, обаче, расте от 5 години и не спира да расте! Така че трябва да очакваме и неочакваното, но силно се надявам да не е сега... И шистовата революция много ще помогне да не е сега, според мен.
                        +1
                        Ще консумираме известно време точно тези ефекти - от добиването на шистов петрол и газ. Не само през акциите, а навсякъде в произовдството.
                        Бързото роботизиране на производствените процеси в САЩ, напредването в някои технологии, съчетано с евтина енергия и храни ще изтегли в страната доста излезли навън произовдства. Центърът на света отново ще се затвърди, че е САЩ, а не Китай.
                        Ние тук в БГ трябва да се надяваме, че САЩ ще останат на върха и то с голямо предимство пред сотаналите. Така ще се сдържа всякаква паплач от Азия да пристига в Европа, в противен случай ние ще сме въвлечени във всевъзможни военни конфликти и скоро няма да ни има на картата.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          http://www.fool.com/investing/genera...-right-no.aspx

Ето един САТ индикатор.
                          Хърсев не знам какво следи.
                          Но аз каквото гледам не ми говори нищо оптимистично. Суровините са на многогодишни дъна, търсене - няма. Само влачене по корем, в най добрия случай анемичен ръст, с нищо не подкрепящ рекордните профити миналата година от индексите. Това с ренесанса де идел за Европа - вярваш ли го ?
                          Просто навсякъде развитите пазари стана като на БФБ-то - концентрация на излишни пари в артии, почти без фундамент да ги подкрепя. Китай почна да кашли и да се задавя, това де става Турция и вълненията Тайланд го чакай скоро из повечето ЕМ, понеже все повече капитали ще излизат от там ( само аз ще влизам) А и банките не съм дочул нейде по земното кълбо да са развързали кесиите, не че имат опашки на гишетата де...
                          Тъй че - не му се доверявай много на бай ти Хърсю.....
                          Тук обаче пропускаш един много много важен детайл - въпреки всичко това, има един ключов фундамент, който може да надхвърли всички негативи и да ги обърне - ЕНЕРГИЙНАТА РЕВОЛЮЦИЯ в САЩ. Колкото и да не ги харесвам американците не мога да не им сваля шапка - по всичко личи, че успяват да си набавят необходимата енергия и то по-евтина от всякога - шистов газ, шистов петрол! Аз лично мисля, че това е много голям фактор за излизането им от кризата. Защото скоро те ще бъдат енергийна сила номер 1 в света и това ще ги задържи най-отгоре на хранителната верига.
                          Корекция ще има със сигурност. Надявам се да не е сега, защото ние сега тръгваме. Борсата в САЩ, обаче, расте от 5 години и не спира да расте! Така че трябва да очакваме и неочакваното, но силно се надявам да не е сега... И шистовата революция много ще помогне да не е сега, според мен.
                          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                          не е препоръка

Коментар

Добро утро на всички!
                            Както каза и Хърсев вчера по тв-то наистина се наблюдават някои сигнали, които ме карат да бъда оптимист за 2014. Не знам какво следи той, но примерно от гледна точка на публичните компании може да се усети лек полъх на идващия позитивизъм. Спиди АД има ръст на пратките и палетите(което значи че бизнеса и търговията се пробуждат), Еврохолд имат ръст на продадените автомобили(което най-вероятно показва че бизнеса развързва кесията и обновява автопарка) и т.н. и т.н.
                            Както вече споделих аз очаквам Бобева да ме зарадва с продажбата на БФБ, а защо не и преди това с един дивидент около левче от същата компания? Все пак при 6,5млн акции имаме 8,4млн кеш, т.е. повече от левче на хартия!

Иначе турски ЕТФ изглежда добра инвестиция, но на мен ми се иска да полюпя още малко семки докато пада, а не след като съм купил. Нека изчакаме още малко - може там да сложим дивидента от БФБ . Човека готино описва стратегията на пожарникаря , но казва че който е "влязъл" в Турция може да полюпи семки още 5 години!
                            Преди да чакаш дивидент от БФБ поогледай се да видиш дали първо не мислят някой як проект - там да наместят парите....

Коментар

Добро утро на всички!
                              Както каза и Хърсев вчера по тв-то наистина се наблюдават някои сигнали, които ме карат да бъда оптимист за 2014. Не знам какво следи той,...
                              http://www.fool.com/investing/genera...-right-no.aspx

Ето един САТ индикатор.
                              Хърсев не знам какво следи.
                              Но аз каквото гледам не ми говори нищо оптимистично. Суровините са на многогодишни дъна, търсене - няма. Само влачене по корем, в най добрия случай анемичен ръст, с нищо не подкрепящ рекордните профити миналата година от индексите. Това с ренесанса де идел за Европа - вярваш ли го ?
                              Просто навсякъде развитите пазари стана като на БФБ-то - концентрация на излишни пари в артии, почти без фундамент да ги подкрепя. Китай почна да кашли и да се задавя, това де става Турция и вълненията Тайланд го чакай скоро из повечето ЕМ, понеже все повече капитали ще излизат от там ( само аз ще влизам) А и банките не съм дочул нейде по земното кълбо да са развързали кесиите, не че имат опашки на гишетата де...
                              Тъй че - не му се доверявай много на бай ти Хърсю.....

Коментар

• Добро утро на всички!
                                Както каза и Хърсев вчера по тв-то наистина се наблюдават някои сигнали, които ме карат да бъда оптимист за 2014. Не знам какво следи той, но примерно от гледна точка на публичните компании може да се усети лек полъх на идващия позитивизъм. Спиди АД има ръст на пратките и палетите(което значи че бизнеса и търговията се пробуждат), Еврохолд имат ръст на продадените автомобили(което най-вероятно показва че бизнеса развързва кесията и обновява автопарка) и т.н. и т.н.
                                Както вече споделих аз очаквам Бобева да ме зарадва с продажбата на БФБ, а защо не и преди това с един дивидент около левче от същата компания? Все пак при 6,5млн акции имаме 8,4млн кеш, т.е. повече от левче на хартия!

Иначе турски ЕТФ изглежда добра инвестиция, но на мен ми се иска да полюпя още малко семки докато пада, а не след като съм купил. Нека изчакаме още малко - може там да сложим дивидента от БФБ . Човека готино описва стратегията на пожарникаря , но казва че който е "влязъл" в Турция може да полюпи семки още 5 години!
                                Last edited by tony1975; 05.01.2014, 07:56.

Коментар

Working...
                                X