IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няма станали милионери от взаимен фонд!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
    Взаимните фондове (говорим за активно управляваните) са най-голямата измама на финансовия свят. Една пасивна инвестиция в индекс, за 15-20 години без да се занимаваш би дала средно 6.7% годишна доходност, с калкулирана инфлация (това го има по дебелите книжки - всеки уважаващ се инвеститор знае идеално, че няма загубил от пасивна инвестиция в широк американски индекс, който да е държал повече от 15 години! И това е вярно за цялата история на пазара в САЩ - 200 години - световни войни, кризи, депресии, революции и прочие...), в същото време активния фонд ти връща 3% - и ти си доволен - мислиш си, че някой нещо много хубаво е направил за теб - а той просто ти е гепил 3-4% под формата на такси за управление, forward такси при влизане.

Активните взаимни фондове са продукт, таргетиран към необразования финансово човек. Като такъв продукт, не се изненадвайте, че експлоатират невежеството.

Съответно, всички медии, новини, разбирачи - 99% от индустрията е организирана така, че да стимулира хората да купуват, да продават - възможно най-много пъти на ден или да си вкарат парите в активен фонд и да подарят печалбата от СВОИТЕ пари на разни самозвани специалисти. Крамър ще ви крещи всеки ден какво да продадете и да купите НЕЗАБАВНО. Вашите такси за транзакции и управление накрая хранят такива като него

А темата за пасивните индексни фондове, за ETF-ите по тях, разбира се почти не се засяга в медиите - защото почти никой няма полза от това, освен разбира се, крайния малък инвеститор

Така, че препоръчвам горещо на всеки засилил се към най-новия модерен взаимен фонд, да хванат и да прочетат 1-2 книжки преди това. В зависимост от сумата, тия книжки може да им спестят няколко стотина хиляди в дългосрочен план Няма безплатен обяд - всеки който го домързи да прочете как се прави правилно едно нещо (та ако ще и да е пасивно инвестиране) ще си плати за това

Браво! Но как да го обясниш на хората?
    #dagoduhatbednite

Коментар

• Взаимните фондове (говорим за активно управляваните) са най-голямата измама на финансовия свят. Една пасивна инвестиция в индекс, за 15-20 години без да се занимаваш би дала средно 6.7% годишна доходност, с калкулирана инфлация (това го има по дебелите книжки - всеки уважаващ се инвеститор знае идеално, че няма загубил от пасивна инвестиция в широк американски индекс, който да е държал повече от 15 години! И това е вярно за цялата история на пазара в САЩ - 200 години - световни войни, кризи, депресии, революции и прочие...), в същото време активния фонд ти връща 3% - и ти си доволен - мислиш си, че някой нещо много хубаво е направил за теб - а той просто ти е гепил 3-4% под формата на такси за управление, forward такси при влизане.

Активните взаимни фондове са продукт, таргетиран към необразования финансово човек. Като такъв продукт, не се изненадвайте, че експлоатират невежеството.

Съответно, всички медии, новини, разбирачи - 99% от индустрията е организирана така, че да стимулира хората да купуват, да продават - възможно най-много пъти на ден или да си вкарат парите в активен фонд и да подарят печалбата от СВОИТЕ пари на разни самозвани специалисти. Крамър ще ви крещи всеки ден какво да продадете и да купите НЕЗАБАВНО. Вашите такси за транзакции и управление накрая хранят такива като него

А темата за пасивните индексни фондове, за ETF-ите по тях, разбира се почти не се засяга в медиите - защото почти никой няма полза от това, освен разбира се, крайния малък инвеститор

Така, че препоръчвам горещо на всеки засилил се към най-новия модерен взаимен фонд, да хванат и да прочетат 1-2 книжки преди това. В зависимост от сумата, тия книжки може да им спестят няколко стотина хиляди в дългосрочен план Няма безплатен обяд - всеки който го домързи да прочете как се прави правилно едно нещо (та ако ще и да е пасивно инвестиране) ще си плати за това
      Last edited by Дебнем на замаушка; 14.03.2015, 14:11.

Коментар

• Изобщо, самото заглавие на темата е подвеждащо. Не знам дали се става милионер чрез инвестиции във взаимен фонд, но знам че в Щатите не само милионерите, но и цялата средна класа си държи парите във взаимни и пенсионни фондове. Никой не може да бъде специалист във всички области и ако не изучаваш пазара и фирмите, остави на професионалистите да го правят вместо теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Ще си сложиш ли парите тук???????????????????

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
              а защо не си изтеглиш парите при условие, че ти си ги управляваш по-добре ?
              това че тази година моите коне са бягали по-бързо не значи че всяка година ще е така

Коментар

• Капман отново са във форма - браво!
                И Обб ги бива - съжалявам че не купих и в тях!

http://profit.bg/news/Naj-dobrite-i-...id-132948.html

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
                  ами за диверсификация на мнението - може и аз да съм избрал грешен кон!

Коментар

Гледам си взаимния фонд борсата е 50% нагоре, моя портфейл е 35% нагоре, а фондчетата са +5 до +10% макс!!!
                    Тия хора прибират дивидентите като такси за управление и те са си напълнили джобовете, а за нас ....трябва да чакаме някакъв мощен капиталов ръст, защото част от сумата е на депозит който вече е със смешна лихва, част от сумата е в брой, част от сумата може да е в облигации(има вече и високодоходни които държат пари там) и то какво остана да расте 40-50% от портфейла да са в акции. Да ама част от тях са в дивидентни акции за да е сигурна таксата за управление и става един параграф 22!!!

Коментар

Не знам с какво съм предизвикал злостното ти говорене,
                      дразня се от тъпи парчета като теб и след като им дам известно време в аванс през което не им обръщам внимание, после започвам да ги ебавам

разбра ли сега???

Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      но ми е ясно че от теб няма нищо да науча.
                      нямаш акъл за да научиш нещо от мен ..................... все пак трябва да имаш някакъв минимум знания, а ти си една куха лейка

А на Порки - жив и здрав!
                      мерак ти е порки да ти го отпори, но нямаш шанс...
                      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Гледам си взаимния фонд борсата е 50% нагоре, моя портфейл е 35% нагоре, а фондчетата са +5 до +10% макс!!!
                        кой ти е взаимния фонд?

Коментар

• Гледам си взаимния фонд борсата е 50% нагоре, моя портфейл е 35% нагоре, а фондчетата са +5 до +10% макс!!!
                          Тия хора прибират дивидентите като такси за управление и те са си напълнили джобовете, а за нас ....трябва да чакаме някакъв мощен капиталов ръст, защото част от сумата е на депозит който вече е със смешна лихва, част от сумата е в брой, част от сумата може да е в облигации(има вече и високодоходни които държат пари там) и то какво остана да расте 40-50% от портфейла да са в акции. Да ама част от тях са в дивидентни акции за да е сигурна таксата за управление и става един параграф 22!!!

Коментар

• Не знам с какво съм предизвикал злостното ти говорене, но ми е ясно че от теб няма нищо да науча. Така че моля ако някой знае да ме научи как да игнорирам този господинчо - Благодаря в аванс!
                            А на Порки - жив и здрав!

Коментар

Здравейте момчета, радвам се че темата е допаднала на повечето от вас!
                              като видя някоя тъпа тема и знам, че ти си я пуснал ...................... гледам, че не ти е стигнало, че си пуснал една тема, но за да докажеш какъв профан си ти се е искало да пуснеш и втора тема по същъя въпрос

Идеята Порки бе всеки да сподели...
                              то някой за да сподели трябва да е прочел и да знае основни неща за ВФ, но тук повечето са като теб - не искат да четат и искат само да пишат...

разбирам мерака ти Порки да ти го отпори, но нямаш шанс да се класираш...

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
                                Буххаахаххахахаххххххххххххххххх, хахахахах
                                Ти наистина си уникален бе бате, ти си уникум! Хххахахахахахахах ти си нещо горещо!
                                Панелкин ти просто си милиционер без влог правещ се на инвеститор.От теб не става и чеп за зеле.Това за какъв се представяш не ме впечатлява

Коментар

Working...
                                X